Rajtol a III. Körösvidéki Sulikupa – versenykiírás és szabályzat

A hagyományokat folytatva Szövetségünk idén tavasszal is várja a Békés megyei – állami és nem állami fenntartású – általános iskolák (tagiskolák) nevezését a III. Körösvidéki Sulikupa elnevezésű versenysorozatra. A selejtezők ezúttal is kilenc tankerületben zajlanak majd, a döntő pedig a gyomaendrődi Fűzfás-zugi-holtágon kerül lebonyolításra. Részletek, versenyszabályzat, szükséges dokumentumok az alábbiakban:

Ragadozók és keszegek telepítésével folytatódtak a tavaszi halasítások - videó

A hét elején ragadozók kihelyezésével folytatódódott a KHESZ vizeinek tavaszi halasítása, amelynek során egynyaras süllők kerültek a Kákafoki- és a békésszentandrási Sirató-holtágba, illetve egynyaras harcsák a Sebes- és a Kettős-Körösbe. Ezt követően a hét közepén 1360 kg vegyes korosztályú keszeg érkezett szintén a Kákafoki-holtágba.

Tájékoztatás egynyaras ponty és süllő telepítésről

Szövetségünk tájékoztatást ad arról, hogy 2017. március 23-án pénteken napközben összesen 4600 kg egynyaras (4-6 dkg) pikkelyes ponty kerül kihelyezésre a Hármas-Körös (alsó-és felsőszakas), Kettős-Körös (alsószakasz), Sebes-Körös (alsó-és felsőszakasz), a Hortobágy-Berettyó, Berettyó, Kákafoki holtág, Békésszentandrási Sirató holtág vízterületekre. A telepítések 2017. március 27-én napközben összesen 500 kg egynyaras (25 dkg) süllő telepítésével folytatódnak a következő horgászvizekre: Peresi holtág, Félhalmi holtág, Fás tó, Fűzfás holtág, Hantoskerti holtág, Németzugi holtág, Orosházi homokbánya. A változtatás jogát fenntartjuk.

Szemétszedési akció a Hortobágy-Berettyón

A mezőtúri Pinki Horgászbolt és a Lokálpatrióta Egyesület 2017. 03. 26-án vasárnap tavaszi szemétszedő akciót hirdet a Hortobágy-Berettyó folyó városi szakaszán. Találkozó 13:00 órakor Mezőtúron a Hajókikötőnél. A résztvevőknek a szervezők vacsorával kedveskednek. A beharangozó videóriport alább látható.

Megnyitott a Csökmői Horgásztó

Tájékoztatjuk a Horgásztársakat,  hogy a Szövetségünk által üzemeltetett napijegyes-rendszerű Csökmői Horgásztó március 19-én vasárnap megnyitott. Idei évtől a ponty ára 4 kg összsúlyig 700 Ft/kg-ra, 4 kg összsúly felett 800 Ft/kg-ra változott. Egyéb szabályok és napijegyárak tekintetében változatlan feltételekkel, rendszeres telepítésekkel várjuk vendégeinket. A vízterületről, valamint a vonatkozó horgászati információkról bővebben a Horgászvizeink/Napijegyes horgászvizek menüpont tájékoztat.

Duzzasztás megkezdése Körösladánynál

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint, a jelentkező vízigények és ökológiai szempontok figyelembevételével Körösladányban 2017. március 21-én 8 órakor megkezdődött a duzzasztás, az elkövetkező időszakban +280 cm-es felvízszint tartásával.

Nívós esten mutatkoztak be a békési horgászvizek

Jelentős érdeklődés kísérte múlt hét csütörtök este a Csabagyöngye Kulturális Központban azt a már korábban beharangozott premiervetítést, amelynek keretében bemutatásra került a megye horgászvizeit fókuszba állító mintegy másfél órás filmalkotás. Horgászok, kicsik és nagyok, hölgyek és urak egyaránt kíváncsian foglaltak helyet a széksorokon már jóval a fél hetes kezdés előtt.

Megindult a kákafoki szivornya

Tájékoztatjuk az érintetteket (horgászok, telektulajdonosok), hogy a Szarvas-Békésszentandrási Holt-Körös felső végénél a mai napon két csővel megindult a szivornya és elkezdődött a holtág átöblítése, nyári szintre való feltöltése. Néhány friss kép és videó:

Folytatódnak a telepítések

Mai napon folytatódtak a múlt hét folyamán megkezdett 2017. évi telepítések, melynek során 5-6 dkg-os pikkelyes egynyaras pontyok kerületek kihelyezésre a szövetségi vízterületekre. A tavaszi halasítások további ütemeiről folyamatos tájékoztatást adunk.

A Csorvási HE ünnepnapi szemétszedési akciója

Nagy tisztelet illeti a Csorvási Horgász Egyesület azon tagjait, akik a tegnapi ünnepnapon a békésszentandrási Sirató-holtágon szemétszedési akciót hajtottak végre. A remekül szervezett munkájuk eredményekén a mintegy 61 főből álló lelkes csapat több zsáknyi szeméttől szabadította meg a vízpartot, amelyet Szövetségünk halőrei utánfutóval szállítottak el a helyszínről. Az akcióban résztvevőknek köszönetünket kifejezve gratulálunk!

Oldalak

Subscribe to Khesz.hu RSS