Extra méretű pontyok látványtelepítése a KHESZ vizekbe – videó

Több szempontból is rendhagyó telepítésre került sor a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének zárt vizein április 10-én. Összességében több mint 20 mázsa extra méretű nagyponty – jellemzően 7-12 kg egyedsúlyban – érkezett a Szarvas-Békésszentandrási Holt-Körösbe (Kákafok), a Peresi-, a békésszentandrási Sirató-, a Fűzfás-zugi-, a Hantoskerti-, a  Félhalmi-holtágba, illetve a Fás-tóba.

Kuriózum menyhaltelepítés a KHESZ élővizeibe

Szövetségünk a mai napon országosan is egyedülállónak számító, kuriózumszámba menő menyhaltelepítést hajt végre a kezelésében álló folyóvizeken. A mintegy 10.000 db előnevelt, átlagosan 4-5 centiméteres „kutyahalak” várhatóan a déli óráktól kerülnek kihelyezésre az egyes folyószakaszokon.

Megváltoztak az árvízvédelmi töltéseken történő közlekedés szabályai

Felhívjuk Horgásztársaink figyelmét, hogy 2017. február 14. napi hatállyal megváltoztak a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésében lévő árvízvédelmi töltéseken történő közlekedés szabályai. (A szabályváltozások a gátjárási engedélyek díjszabását nem érintik.) Az új szabályozás szerinti engedélyesekre vonatkozó kötelezettségek, illetve az új szabályozásról szóló KÖVIZIG Igazgatói Utasítás honlapunk Közlekedés a gátakon menüpontjában érhető el.

Törvényszéki előadás meghívó Tagegyesületi Vezetőknek

Tagegyesületeink Vezető Tisztségviselői figyelmébe ajánljuk az alábbi, törvényszéki előadás meghívót, amelynek aktualitása a civil szervezetek nyilvántartásba vételének és változásbejegyzésének eljárási szabályait érintő jogszabályváltozás, illetve a nyilvántartó bíróság által lefolytatható törvényességi felügyeleti eljárás jogintézményének bevezetése. A hivatalos meghívó és részletes tájékoztató INNEN tölthető le.

Húsvéti nyitva tartás

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a húsvéti ünnepekre való tekintettel irodánk ezen a héten szombaton zárva lesz. Jövő hét keddtől a szokásos nyitva tartási rendben várjuk a Tisztelt Horgászokat.

Kellemes Húsvéti Ünnepet Kívánva:

A KHESZ összes dolgozója

Közel 20 kilós óriásponty a Kettős-Körösből

A Körös-vidék folyóinak legendáriumát tekintve, alighanem az utóbbi évek egyik legszebb horgászfogása esett április első napjaiban. Egy szerencsés békési horgász kapitális méretű, közel húsz kilogrammos (19,60) tőpontyot vezetett merítőhálóba a Kettős-Körös alsóvízén, a békési duzzasztó alatt a településsel határos szakaszon. Az eset másnapján a helyszínen beszélgettünk Fodor Lászlóval, akinek horgán a nagy hal vendégeskedett.

Hétfőn előnevelt csukák és extra méretű pontyok telepítése várható

Szövetségünk előreláthatóan jövő héten a hétfői napon előnevelt csukákat, illetve 7-10 kg egyedsúly közötti nagypontyokat helyez ki a kezelésében lévő zárt vizekbe. Az extra méretű pontyok egy része jelölésre kerül, ilyen példány visszafogása esetén kérjük a jelölés adatainak továbbítását részünkre.

Folytatódik a háromnyaras pontyok telepítése

Mai napon várhatóan a Fás-tóba, illetve a Kettős-Körös felső szakaszára történő kihelyezésekkel folytatódnak a háromnyaras ponty telepítések. A változtatás jogát fenntartjuk.

Hulladékgyűjtés a Fekete-Körös partján

A Sarkadi Horgász Egyesület április 1-jén hagyományosan megtartotta Környezetvédelmi Napját. Önkénteseink a ilyenkor végigjárják és összegyűjtik a hulladékot a Fekete- Körös minkét partján, a román határtól egészen Szanazugig.

Compóval indul a 2017-es fogási beszámoló nyereményjáték

Az induló horgászszezon csalhatatlan jele, hogy megérkezett az idei első fogási beszámoló. Márciusi „doktorhal” egy régi KHESZ horgászvízből, hölgyhorgász siker, különleges fogási élmény. Idén is várjuk a szép fogásokat!

Oldalak

Subscribe to Khesz.hu RSS