XIX. Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Verseny – kiírás, részletes program, nevezés

Augusztus 19-én szombaton ismét megrendezésre kerül Békés megye egyik legrangosabb, patinás hagyományokkal bíró halas gasztronómiai ünnepe, a XIX. Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Verseny. A nívós rendezvény a szokásoknak megfelelően ezúttal is az endrődi városrészen, a Révzugi-holtág vetületében lévő Endrődi Népligetben kerül lebonyolításra.

Elérhetőségek ideiglenes változása irodaépület felújítása miatt

Tájékoztatást adunk arról, hogy a KHESZ Békéscsaba, Bajza utca 11. alatti központi ügyviteli irodájának felújítása miatt irodánk 2017. július 3-tól várhatóan augusztus végéig az 1. emeleti nagyteremben tart nyitva. A felújítás miatt 66/328-945-ös vezetékes telefonszámunk esetenként (időszakosan) 2017. augusztus közepéig nem működik. A felújítások alatt a +36 (30) 478-3783-as irodai mobiltelefonszámon, vagy Munkatársaink weblapunkon a kapcsolatok menüpont alatt megtalálható nyilvános telefonszámain vagyunk elérhetők.

Táboroztunk… – a Sarkadi Horgász Egyesület élménybeszámolója

A Sarkadi Horgász Egyesület ismét megszervezte Horgász és szabadidős táborát, melyben 30 általános iskolás gyermek, 4 pedagógus és 6 felnőtt segítő vett részt. Jellemzően táborunkba nemcsak horgászat iránt érdeklődő és azt művelő gyerekek érkeznek, ezért mindig készülünk más programmal is, hogy mindenki jól érezze magát.

Háromnyaras pontyok kerülnek ma kihelyezésre

Szövetségünk tájékoztatást ad arra vonatkozóan, hogy a mai napon, 1,7-2 kg átlagsúlyú „horogérett” háromnyaras pontyok kerülnek telepítésre az alábbi vízterületekre: Peresi-holtág, Szarvas-Békésszentandrási Holt Körös (Kákafoki holtág), Fás-tó, illetve tervezetten különböző csatornák. A változtatás jogát fenntartjuk.

Hőségben is szépen zárt Félhalmon a Pontyfogó Kupa

A Félhalmi-holtág „ötös” szakaszán augusztus 3-6. között megrendezett III. Körösök Völgye Pontyfogó Kupa a kegyetlen hőség ellenére szép eredményekkel zárt. Bár a kánikulai forróságban a kapitális fogásokat tekintve az amurok felé billent a mérleg nyelve, mégsem lehet mondani, hogy a pontyok nyári álmukat aludták volna.

Ilyen se volt még – busafogó verseny a Körösön, de miért?

Nem csak Békés megyei viszonylatban, hanem országosan is egyedülálló a kezdeményezés, amely a hazai halfauna több szempontból is fekete bárány halfaját, a busát állítja fókuszba a hétvégén, egy Hármas-Körösön esedékes horgászverseny kapcsán. Az esemény ráadásul „jótékonysági” jellegű, így a furcsaságok összessége talán némi magyarázatra szorul.

Horgászverseny a Bárkás-csatornán

A Sarkadi Horgász Egyesület nyílt nevezéses horgászversenyt rendez a kezelésében lévő Bárkás-csatornán, sorsolt helyeken, verseny után egy babgulyás ebéddel, a sitkai gátőrháznál. Részletek:

Timár Mix-Miniker-SAPI Kupa versenysorozat programváltozás

A szervező tájékoztatja az érdeklődő sporttársakat, hogy technikai okok miatt a 2017. augusztus 13-ra tervezett úszós forduló 2017. augusztus 27-én kerül megtartásra változatlan szabályokkal; a 2017. szeptember 03-ra kiírt feederes forduló elmarad. A feederes forduló esetleges későbbi időpontban történő megtartásáról a szervező jelen közleménnyel megegyező módon tájékoztatni fogja a horgásztársakat. A versenysorozat 2017. augusztus 06-án lezajlott feederes fordulójának eredménye:

Meglepő segítség az Élővíz-csatornán – videós családi történet

Különös és kedves, happy end-el végződő történet játszódott le a minap Békéscsabán, az Élővíz-csatorna partján. A Szebeni család horgászni indult, ahol a családfő mellett a família egyik ifjú hölgy tagja is horgászbotot ragadott, életében először. Ám ezen a fontos napon a kislány két méteres spiccbotját egy halacska berántotta a vízbe és behúzta az Élővíz-csatorna közepébe. Ám ekkor nem várt segítség érkezett. A többit a videó meséli el…

Felhívás horgászhelyek szabadon hagyására a Hármas-Körösön

Felhívjuk a Tisztelt Horgásztársaink figyelmét, hogy a KHESZ és a Matchfishing SHE 2017. augusztus 12. szombat délután 14:00 órától 2017. augusztus 13. vasárnap délután 14:00 óráig jótékonysági busafogó versenyt rendez a Hármas-Körös felvízi szakaszán (a békésszentandrási duzzasztótól az Aranyosi-kifolyóig a folyás szerinti bal partban). A verseny időtartama alatt kérjük a horgászhelyek szabadon hagyását az érintett szakaszon. Megértésüket köszönjük!

Oldalak

Subscribe to Khesz.hu RSS