2018. évi területi jegyre váltható ajándékutalványok a karácsonyfa alá

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége Vezetősége a tavalyi bevezető év után a MOHOSZ-hoz hasonlóan idén is lehetővé teszi 2018-évre kiadott területi jegyre beváltható ajándékutalványok vásárlását, mellyel karácsonyi meglepetésként megajándékozhatók a horgász családtagok, barátok. Az utalványok a konkrét területi jegy árában, illetve 5-10-20-30 ezer forintos utalvány formájában vásárolhatók meg, majd válthatók be legkésőbb 2018. február 28-ig a KHESZ központi irodjában. Részletek a cikkben:

Több mint 8 millió forint halvédelmi bírságot szabott ki a NÉBIH 2017-ben

2017-ben – a tavalyi évhez képest – a duplájára, 8 millió forintra nőtt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által, jogszerűtlen horgászat és halászat miatt kiszabott halvédelmi bírságok összege. A hatósági pénzbüntetés arányosan emelkedett az Állami Halőri Szolgálat működéséhez köthető tettenérések és feljelentések számával – mondta Zsigmond Richárd, a NÉBIH Földművelésügyi Igazgatóságának vezetője a december 1-jén, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Tájékoztatás az év utolsó haltelepítéséről

Tájékoztatást adunk arról, hogy a KHESZ a 2017. év utolsó haltelepítéseként a mai napon várhatóan 16 és 20 óra között a Tógazda Zrt-től vásárolt vegyes korosztályú, 2-3 nyaras, 20-40 dkg-os átlagsúlyú dévérkeszeg állomány telepítését hajtja végre  a Szarvas-békésszentandrási Holt-Körösbe, a Békésszentandrási Sirató, Révzugi, Fűzfászugi, Falualja holtágakba, továbbá a Fás tóba és az Orosházi Béke horgásztóba összesen 5.100 kg mennyiségben. A telelpítések most is nyilvánosak, részletes információ Gyulai Mihály halászati őri csoportvezető telefonszámán kérhetők. A változtatás jogát fenntartjuk.

Itt tilos horgászni december 1-től

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége helyi horgászrendjében már jó néhány éve szerepel az a szabályozás, amely a telelő halak védelmét célozva december 1-jétől február 28-ig teljes horgászati tilalmat rendel el egyes folyószakaszokon. Nézzük, pontosan mely területek is ezek.

A halastavakról is kitiltanák a renitens horgászokat

A halastavakról is kitiltanák azokat a horgászokat, akiknek állami horgászjegyét időlegesen visszavonták jogszabálysértés miatt. A kormány ennek érdekében módosítaná a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvényt.

Őshonos tokhalaink alkonyában

A tokhal, a hazai folyók egykor jól ismert vértes uszonyosa a legtöbb vízparti ember számára ma már legfeljebb különlegesség, egzotikum. „Sohasem” találkozások és az érdeklődés perifériájára kerülés jellemzi szegényes kapcsolatunkat e halakkal még azokon a vízterületeken is, ahol a régi kötelék utolsó szálai a kecsege horgászata által egészen a közelmúltig szakadatlanul fennmaradhattak. A tokfélék családjának jelenleg minden hazai őshonos tagja védett, illetve nem fogható, de nem ez az oka a közszellemből, illetőleg horgászatból való honi kiszorulásának.

Szomszédban már a halpusztító fekete sereg

Régen alig voltak, most ezrével érkeznek, mint téli vendégek. Röpülnek, jönnek-mennek és egyes helyeken irtózatos pusztítást visznek végbe a Békés megyei vizek halállományában is. Ők ma folyóink, holtágaink és tavaink első számú vámszedői.

Tarka téli vendég – kutyahal a Körösből

A legtöbb horgász számára csak hírből, képről ismert halat fogott nemrégiben egy horgász a Kettős-Körösön. Laukó Zoltán november 13-án este hét órakor a békési duzzasztónál bevetett halszeletes szerelékére egy 30-40 dekagramm súlyú, 40 centiméteres, különös kinézetű tarka uszonyos, egy menyhal akadt.

Felvízszint emelése Békésszentandrásnál

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint 2017. november 25.-én 06 órakor a Békésszentandrási duzzasztónál megkezdik a jelenlegi +320 cm-es felvízszint növelését és fenntartási munkák elősegítése érdekében +420 cm-es felvízszintet tartanak.

Négy nap, négy éjjel – Elképesztő nagyponty-sorozat a Fás-tóból

A következő eseménysor valószínűleg joggal pályázhatna az év horgászkalandja címre is a békéscsabai Fás-tó legendáriumát gazdagítva. Bár a történet még nyárról datálódik, így év vége felé ugyancsak jóleső visszatekintést ad az esztendő fogási élményeire.

Oldalak

Subscribe to Khesz.hu RSS