Jönnek a KHESZ nyári horgász élménytáborai Dánfokon!

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a hagyományokat követve június és augusztus hónapban ismét két turnusban indít el a kezdő, vagy éppen már haladó tudással rendelkező gyermek és ifi horgászoknak táborokat a Kettős-Körös mellett, Békés-Dánfokon.

A Rokka Horgász Egyesület versenyfelhívása

A Rokka Horgász Egyesület tájékoztatja a Tisztelt Horgásztársakat, hogy az egyesület tagjai részére 2019. 07. 05. 16:00 órától 2019. 07. 07 10:00 óráig horgászversenyt rendez a Félhalmi holtág IV-V-ös szakaszán. A Rokka Horgász Egyesület a holtág versenyben résztvevő szakaszait táblával jelöli ki, és egyben kéri, hogy a verseny időtartama alatt a táblával jelölt szakaszok horgászhelyeit hagyják szabadon. A Tisztelt Horgásztársak megértését és türelmét a Rokka Horgász Egyesület előre is köszöni.

További információ: Csizmadia Antal 06-30/475-1807

A Fűzfás-zugi holtág ad otthont a XLII. Női Országos Bajnokságnak

A Körös-vidék versenyhorgász életének kiemelkedő jelentőségű eseményére kerül sor a héten Gyomaendrődön, a Fűzfás-zugi holtág versenypálya szakaszán, ahol 2019. július 5-7. között (plusz megelőző edzésnapok) Szövetségünk bonyolítja a MOHOSZ által kiírt XLII. Női Országos Bajnokságot. Az esemény jelentőségére való tekintettel kérjük a Tisztelt Horgásztársakat, hogy szurkolói, érdeklődői jelenlétükkel lehetőség szerint járuljanak hozzá a verseny minél sikeresebb rendezéséhez! (Részletes versenyprogram a plakáton.)

Horgászati tilalom teljes feloldása

Tájékoztatjuk a Tisztelt Horgásztársakat, hogy az elmúlt napokban tapasztalható vízminőség javulásra való tekintettel a Hortobágy-Berettyó folyón korábban elrendelt horgászati tilalom 2019. 06. 22. 0:00 órától FELOLDÁSRA KERÜL! Ezzel a rendelkezéssel a szövetségi kezelésben lévő mindegyik folyószakaszon a hatályos jogszabályoknak és a KHESZ helyi horgászrendjének megfelelően folytatható horgásztevékenység.

Szebb halakkal erősít a Békés Megyei Bojlis Horgászverseny második félideje

Kétségtelen, hogy a Fás-tavon kedd óta zajló Békés Megyei Bojlis Horgászverseny első szakasza némileg visszafogottabban teljesített a várakozásokhoz képest, de a tegnapi nap gyökeres fordulatokat hozott a verseny fogási sikereit illetően. Számos álláson beköszöntek a már igencsak hiányolt tíz pluszos halak és a tegnapi nap délelőttjének 72 órás fordulóján már közel 150 kilogramm összfogásnál járt a mezőny.

Részidős állás a Békés Megyei Bojlis Horgászversenyen

Bár igazán kapitális fogást még egy csapat sem jegyez a kedd óta Fás-tavon zajló Békés Megyei Bojlis Horgászversenyen, egyáltalán nem mondhatni, hogy haltalan volna a viadal. Sőt, kifejezetten sok pontyot sikerült már horogra csábítani a mezőnynek, de ezek egy része a 3 kilogramm súlylimit alatt dominált. Természetesen horogra akadtak azért ennél nagyobb példányok is, közelítve a versenylélektan szempontjából már ugyancsak kívánatos 10 pluszos határt.

Elmarad a Kuttyogató Horgászverseny a Hármas-Körösön

Tájékoztatjuk a Tisztelt Horgásztársakat, hogy a most hétvégén esedékes (2019. június 23. vasárnap) Hármas-Körösi Kuttyogató Horgászverseny az érintett folyószakaszon tapasztalt, elmúlt napokban kialakult havária vízminőségi vészhelyzet, illetve a hegyvidéki vízgyűjtők ismételt csapadékossága következtében várható újabb árhullám miatt elmarad!

Tájékoztatás Hármas-Körösön elrendelt általános horgászati tilalom feloldásáról

Tájékoztatást adunk arról, hogy a Hármas-Körös folyón a Hortobágy-Berettyó folyó torkolatától lefelé a KHESZ hasznosításában lévő teljes Hármas-Körös szakaszon a szelevényi gátőrházig (12 fkm), illetve a Hármas-Körösbe torkolló csatornák hullámtér belül részén a 2019. június 17-én elrendelt ÁLTALÁNOS HORGÁSZATI TILALMAT 2019. június 20. csütörtök 0:00-tól feloldjuk.
A Hortobágy-Berettyó folyó KHESZ-hez tartozó szakaszán a tilalmat fenntartjuk, annak feloldásáról később döntünk.

Horgászati tilalom kiterjesztése a Hármas-Körös teljes Árvízkapu alatti KHESZ szakaszára!

Hivatalos tájékoztatást adunk arra vonatkozóan, hogy a tegnap kiadott, 2019. június 16. 0:00 órától hatályos, Hortobágy-Berettyó folyóra és annak torkolatától lefelé, a Hármas-Körösbe torkolló csatornák környezetére kiadott horgászati tilalom érvényét veszti, helyébe a következő lép:

Horgászati tilalom! – vízminőségi havária helyzet a Hortbágy-Berettyó folyón

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, mint a Hortobágy-Berettyó és Hármas-Körös folyók halgazdálkodási (horgászati) hasznosítója, a levonuló rothadó belvizekkel terhelt oldott oxigén hiányos vizek miatt, a menekülő halállomány védelme érdekében,

ÁLTALÁNOS HORGÁSZATI TILALMAT RENDEL EL
2019. június 16. 0:00 órától

a KHESZ tilalom feloldásáról szóló hivatalos hirdetményének kiadásáig:

• a Hortobágy Berettyó folyón az ecsegfalvi közúti hídtól lefelé a Hármas-körösi torkolatig,

• a Hármas-Körös folyón a Hortobágy-Berettyó folyó torkolatától lefelé a Hármas-Körösbe torkolló csatornák hullámtéren belüli részén, továbbá attól a folyásiránnyal lefelé és felfelé számított 100 méteren,

Az általános horgászati tilalom ideje alatt a fenti területeken horgászeszközökkel tartózkodni és horgászati tevékenységet folytatni tilos! A tilalom megszegése azonnali hivatásos halőri intézkedést és területi jegybevonást von maga után!

Előzmények:

Oldalak

Subscribe to Khesz.hu RSS