Szép fogások – félmilliós értékben kerültek kisorsolásra nyeremény területi jegyek

A 2017. évben meghirdetett „Szép fogások – Küldjön és nyerjen!” című nyereményjátékunk hivatalosan is véget ért. A listát lezártuk és a beérkezett fogási beszámolók közül kisorsolásra kerültek azok a szerencsések, akik 2018. évre érvényes KHESZ területi jegyet nyertek.

Örömmel tapasztaltuk, hogy 2017-ben sokkal többen küldtek be fogási híreket, mint az azt megelőző évben. Összesen 65 beszámolót dolgoztunk fel, amelyek esetenként több hal fogásáról is tudósítottak. (A fogási beszámolók teljes listája ITT látható.)

A beszámolók közül 19 adott hírt ragadozóhalak fogásáról, amelyek 11/8 arányban – téhát többségében – az élővizekről érkeztek. Legnagyobb fogásokat egy 10,1 kilogrammos kákafoki csuka, egy 7,3 kilogrammos kettős-körösi süllő és egy 51 kilogrammos hármas-körösi harcsa jelentették.


Igazán szép ragadozóhalaknak is örvendhettünk

Természetszerűleg azonban a békés halak kerültek túlsúlyba a beszámolók között. A mintegy 46 békés halról szóló beszámoló érdekessége, hogy a ponty esetében a legnagyobb példányokat folyószakaszokon vezették merítőhálóba a horgászok – listavezető egy 19,6 kilogrammos kettős-körösi tőponty –, míg a konkrét vízterületi helyszíneket illetően a Kákafoki-holtág, a Félhalmi-holtág és a Fás-tó neve tűnik fel leggyakrabban. Utóbbi esetében számos be nem küldött szép fogásról tudunk még, amelyet a halászati őrök, mint jelölt halakat regisztráltak az évközi fogások sorában, szinte folyamatosan.


A legnagyobb ponty igazi vadvízi hal volt a Kettős-Körösből

A ponty után leggyakrabban a másik igen közkedvelt békés hal, az amur szerepel a beszámolók között és bár fogásuk zömében holtági vízterületekről tudósít, volt példa élővíz-csatornai fogásra is. Legnagyobbként itt egy 28,8 kilogrammos kákafoki példány kifogásának tiszteleghettünk.


A hatalmas amurok bejelentései jellemzően holtági vízterületről érkeztek

Külön öröm, hogy nem csupán a klasszikus fajok nagy egyedsúlyú példányai kerültek beküldésre, hanem játékunk  „eszmeisége” szerint magyar bucóról, compóról, menyhalról, angolnáról szóló beszámolók is, mint egyedi, különleges fogások.


Az év első beszámolója egy hölgyhorgásztól érkezett

A nyereményjáték növekvő népszerűségére, illetve a beküldött fogások vártnál is színesebb repertoárjára való tekintettel Szövetségünk szűkebb körű vezetősége úgy döntött, hogy a nyereményjátékban eredetileg meghirdetett 8 db kisorsolt területi jegy mellett, irányított sorsolással/választással további 7 beküldőt jutalmaz. A nyertesek kiválasztásban fontos szempontot jelentett a beszámolók sorában kiemelkedő kapitális fogás, a rendszeres beküldői/megosztói aktivitás, az év első beszámolója, illetve a hölgyhorgászok felé gyakorolt gesztus is.

Mivel Szövetségünk 2018. évben egy új, KHESZ általános területi jegy típust vezetetett be az összes szövetségi vízterületre szóló érvénnyel, így minden nyertesünket egységesen ezzel az új, 35.000 Ft értékű teljes jogú (felnőtt) éves területi jeggyel ajándékozzuk meg.

A 2018. január 5-én, a KHESZ központi irodájában megtartott (videó felvételen is rögzített) sorsolás alapján az alábbi nyerteseket hirdetjük:

Kisorsolt nyertesek:

 • Mészáros Péter (tőponty; Élővíz-csatorna)
 • Reszt Károly (amur, tőponty 2 db; Kákafoki-holtág)
 • Borgulya Roland (amur, nyurgaponty; Kákafoki-holtág)
 • Kollár Lajos (csuka; Hármas-Körös)
 • Varga Mihályné (tőponty; Félhalmi-holtág)
 • Szeles István (csuka 2 db / Kettős-Körös, Kákafoki-holtág)
 • Litauszki Tibor (tőponty; Kákafoki-holtág)
 • Molnár Gábor (amur 2 db; Kákafoki-holtág)

Vezetőség által irányítottan sorsolt nyertesek:

 • Felegyi Péter (tőponty 2 db, amur; Kákafoki-holtág)
 • Berta Péter (csuka; Kákafoki-holtág)
 • Kocsis István (amur; Kákafoki-holtág)
 • Dudás Zoltán (harcsa; Hármas-Körös)
 • Fodor László (tőponty; Kettős-Körös)
 • Kaszásné Bauman Laura (compó; békésszentandrási Sirató-holtág)
 • Szakmári Szilárd (compó, amur; Élővíz-csatorna)

Videóösszeállítás a sorsolásról:

A kisorsolt beküldők nyereményeiket a KHESZ központi irodájában tudják átvenni nyitvatartási időben, 2018. évre érvényesített horgászokmányok megléte/bemutatása mellett. Amennyiben személyes átvételre nincs lehetősége a nyertesnek, kérjük, telefonon vegye fel velünk a kapcsolatot és az okmányok elektronikus formában történő igazolása után (szkennelt másolatok beküldése) kipostázzuk részére a területi jegyet.

Szép fogások nyereményjátékunk idén is elindul, amelynek részleteit a hivatalos kiírással együtt hamarosan közzétesszük.

Nyerteseinknek gratulálunk!

KHESZ