KHESZ Ifi Klub nyári gyermek horgásztáborok 2022

Felhívjuk a figyelmet, hogy a táborokra kizárólag e-mailben, az ifiklub@khesz.hu címen lehet jelentkezni! Aki a kiírás megjelenése előtt már jelentkezett, kérjük ismét küldje el azt e-mailen. A jelentkezések beérkezése után néhány napon belül visszaigazoló e-mailt küldünk.

Szövetségünk Ifi Klubja az idei nyárra is meghirdeti az előző években nagy sikernek örvendő, gazdag programelemekkel színesített bentlakásos gyermek horgásztáborait, amelynek helyszínét ezúttal is a Békésen lévő, Kettős-Körös menti Dánfoki Üdülőközpont adja.

Az eddig megszokott menetrend szerint ismét két tábori turnust kívánunk lebonyolítani:

Turnus 1. (meghívásos): 2022. június 26. – július 3.

 • A részvétel NEM jelentkezés alapján történik! A KHESZ Ifi Klubja, illetve Tagegyesületei által rendezett gyermekhorgász programokon legeredményesebben szereplő gyermekek kapnak meghívást.

Turnus 2. (jelentkezés alapján): 2022. július 24-31.

 • Részvételi díj: 24.000 Ft
 • A részvétel kizárólag e-mailen leadott jelentkezés alapján történik az ifiklub@khesz.hu címen. A tábor tervezetten 35 fővel kerül megrendezésre, feltöltése a leadott jelentkezések sorrendjében történik, amely CSAK a részvételi díj befizetésével válik érvényessé!
 • AMENNYIBEN MEGÉRKEZIK e-mailben a jelentkezés, megküldjük a táborban való részvétel feltételeiről a TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOT ÉS A KITÖLTENDŐ DOKUMENTUMOKAT. Kérjük, hogy az esetleges kérdésekkel csak ezt követően keressék a megadott információs telefonszámot.
 • A táborba előzetes jelentkezés nem volt, ezért csak azt a jelentkezést fogadjuk el, ami a tábor meghirdetése után érkezik be.
 • A táborba 10 és 15 év közötti gyerekeket várunk, akik szeretik a horgászatot.

Jelentkezéshez csatolt táborozó gyermek adatai:

 • gyermek neve
 • születési ideje
 • TAJ száma
 • állandó lakcíme (ahol a gyermek életvitelszerűen él)
 • szülő neve
 • szülő telefonszáma
 • szülő email címe
 • pólóméret/felnőtt méretezés szerinti pólómérete a gyermeknek (S,M,L,XL,XXL)
 • esetleges allergiák, betegségek

Információ:
Metzker Krisztina
+36 (70) 334-6820

Jelentkezés a második táborra (kizárólag e-mailben):
ifiklub@khesz.hu

A táborok részletes kiírása, napi programjai az alábbiakban olvasható:

TÁBOROK NAPI VÁZLATOS PROGRAMJA

Turnus 1. (meghívásos): 2022. június 26. – július 3.

Június 26. vasárnap – Tábornyitás

14:00–Ismerkedés, szállás elfoglalása

16:00 Első este közös pizza workshop-on ismerkednek a táborlakók egymással.

A gyerekek egyik kedvenc étele a pizza. Készítése közben többet tudhatunk meg az ételről és egymásról is. A pizzák saját készítésűek és kemencében sülnek, együtt formázunk, sütünk, lépésről lépésre vesszük végig a tökéletes KHESZ pizza elkészítésének menetét.

20:00 Az első estén Ujlaki Csaba módszertani munkatárs és ismeretterjesztő csillagász látványos előadását, távcsöves bemutatóját láthatjuk a minket körülvevő csillagvilágról.

 Június 27. hétfő

8:00 Napi hal – Nemes Attila KHESZ ügyvezetőjének rövid előadása. A gyerekek egy halfajjal minden reggel kiemelten foglalkoznak és feladatként, az az napi horgászatban célzottan készíthetnek végszereléket a napi hal megfogására.

 A hétfői nap hala a bodorka (Rutilus rutilus, Roach, Plötze), amiről elmondhatjuk, hogy mérsékelten magas hátú, oldalról lapított hal, legnagyobb magassága a hasúszó kezdeténél mérhető. Hátúszójának eleje egy vonalba esik a hasúszó alapjának hátsó szélével. Szája kicsi és csúcsba nyíló, szemgyűrűjének színe a halvány narancssárgától az élénk narancsvörösig változik. A fiatalok hasúszója és anális úszója még rendszerint fakó, az idősebbeké narancsvörös színezetű. Nagyobb példányainak hossza 15-20, kivételesen 30 cm

9:00 Móré György a MOHOSZ válogatottjának tagja és a MUHOSZ légykötő bajnokának legyezőhorgász bemutatója – Hazánkban a legyes módszer, legalább is a klasszikus, még sok követőre vár. Ezért szeretnénk a gyerekek számára bemutatni ezt a horgászmódszert. Nem is kell bizonygatnunk mennyire szemet gyönyörködtető látvány a vízben gázoló, szerelékét légiesen könnyen terelgető legyezőhorgász látványa. A gyermekkorban könnyedén elsajátítható mozdulatok, vagy a már-már műalkotásnak is megfelelő legyek kötése, meghatározhat egy horgász életutat. Móré György a gyermekek számára a legyezőhorgász életérzést, kezdeti technikákat és a fogás örömét fogja átadni a hétfői napon.

14:00 Szendőfi Balázs többszörös díjnyertes természetfilmes előadása, melyben a filmjei forgatásáról, technikai hátteréről mesél a táborozóknak. A délután folyamán együtt forgatnak a gyerekekkel vízben, levegőben és a földön egyaránt.

20:00 Tábori mozi, ahol Szendőfi Balázs természetfilmessel a ráckevei Duna-ágról szóló filmjének első részét nézzük meg, melynek címe: RSD- A marasztalt folyó. Az alkotó jelenléte, ami még interaktívabbá teszi a gyermekek számára a film mondanivalóját.

Június 28. kedd

 8:00 Napi hal – Székely Tibor (KHESZ) horgászati referens előadása. A kedd napi hala a Balin (Aspius aspius, Asp, Rapfen) Teste megnyúlt, mérsékelten magas, oldalról lapított. Félig fölső állású szája nagy, szájszöglete a szem alatt van. Alsó állkapcsának csúcsa kissé felfelé hajló, enyhén kampós. A fark alatti úszó szegélye erősen homorú, mivel elülső részén az úszósugarak jóval hosszabbak, mint az utánuk következők. Pikkelyei aprók. Az alsó úszók gyakran már a fiataloknál is rózsaszínesek, az idősebbeknél pedig kifejezetten vörhenyesek. Nagy növésű hal, jól fejlett példányainak hossza 50-60 cm, de kivételesen egy métert is elérhet. A balin horgászatáról és szerelék késztést Pálfi Zoltántól tanulhatjuk meg a nap folyamán.

9:00 Horgász történelem – Dr. Hunya Miklós a KHESZ elnökének előadása a régmúlt horgászatokról és a KHESZ, mint szervezet felépítéséről, működéséről.

13:00 Pálfi Zoltán a Békési Horgászegyesület pergető horgásza, többszörös megyei bajnok elméleti és gyakorlati bemutatót tart ragadozó halak pergető horgászatával kapcsolatban. Az előadás módszerekről, halfajokról

16:00 Csorja Andor az Ecsegfalvi Tógazdaság főhalászának előadása, melynek címe: Tógazdasági haltenyésztés a gyakorlatban. Az előadás azokat a munkafolyamatokat mutatja be, melyek útján a pontyok bekerülnek a horgászvizekbe.

17:00 Látvány haltelepítés

18:00 Az előadás után Csorja Andor, aki többszörös díjnyertes főzőbajnok a délután folyamán halételt készít a gyerekeknek bográcsban.

 Június 29. szerda

 8:00 A békési duzzasztónál hajókba szállunk és a Kettős-Körösön Szanazugig utazunk, közben megismerkedünk a folyó élővilágával. A hajós életről a Kettős-Körösön, Sebestyén László a terület hivatásos halőre mesél, Medve Istvánnal a Gyulai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztály járőrvezetőjével. 

10:00 Szenesiné Markovics Nóra rendőrhadnagy, a Gyulai Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési előadója, prezentációt mutat be a szabadvízen való tartózkodás veszélyeiről és a vízi közlekedés szabályairól. A rendőrség szolgálati hajóival kíséri a csoportot és a vízen, és látványos bemutatót is tart munkájáról.

14:00 Nemes Attila a KHESZ ügyvezető igazgatójának vezetésével megnézzük a Fekete – és Fehér-Körös összefolyását és megismerkedünk a természeti környezettel. Ezt követően a kijelölt strandon (jó idő estén) fürdünk, felügyelettel.

15:00 Horgász Viadal – négytusa – 1-2. forduló – casting és elméleti verseny a táborozó gyerekeknek és a külsős jelentkezőknek.

16:00 Tüzes Attila a Békési Horgászegyesület horgásza és versenyzője a harcsa horgászatáról tart elméleti előadást és utána bemutatót a holtág területén. Az előadásából megtudhatjuk melyik időszakban sikeres a harcsa horgászata és, hogy mire figyeljünk e horgászati módszer tekintetében.

18:00 – Száz ízű hal – barangolás Metzker Krisztinával a street food ételek világában.

 Június 30. csütörtök

8:00 Napi hal – Székely Tibor (KHESZ) horgászati referens előadása.

A csütörtöki nap hala a Csuka (Esox lucius, Pike, Hecht). Megnyúlt, oldalról enyhén lapított testű hal, hát- és hasvonala szinte párhuzamos. Feje nagy, orra igen hosszú, széles és lapos, a kacsa csőrére emlékeztet. Félig fölső állású, hatalmasra tátható szájában erős és hegyes ragadozófogak ülnek. Szájhasítéka vízszintes, fölső állkapcsának hátsó széle a viszonylag nagy szem alá ér. Farokúszója nagy és mélyen bemetszett, páros úszói kicsik. Pikkelyei aprók, erősen ülnek a bőrben, és nemcsak a testet borítják, hanem a fej hátsó részére is ráterjednek. Színe a szürke és a barna átmenete, oldalait világosabb, úszóit sötétebb szabálytalan foltok mintázzák. Hosszú életű, nagyra növő hal, kivételesen 1 méternél nagyobb is lehet. A Napi halhoz kapcsolódó szerelékkészítést Pelle Zsolt az orosházi Kinizsi Horgász Egyesület titkára mutatja be a kis horgászoknak.

10:00 Nézz az ég felé! A madarak és csodálatos világuk – Csaba Mihály KHESZ hivatásos halőrének előadása. Mivel találkozhatunk a vízparton, ha felnézzünk az égre vagy benézünk a nádasok világába és miről mesélnek a nyomok a vízparton? Erről szól az interaktív előadás, melyen belül a természetfotózás rejtelmeibe is betekintést kapnak a táborlakók.

13:00 dr. Gorda Sándor halászati-horgászati szakértő előadása, ebben az évben is olyan tudást ígér, ami érdekességként a világ más tájait mutatja be. Többek között mesél afrikai tanulmány útjáról és dél-amerikai élményeiről a gyerekeknek.

15:00-18:00 – Horgász verseny

18:00 Közös tábori halászléfőzés veszi kezdetét a szállás előtti téren a gyerekekkel. A Körösök vízrendszerében nevelt frissen fogott pontyból. A gyerekek megtanulhatják a táborvezetőktől a haltisztítást, étel összerakását, passzírozást, ízesítést, fűszerezést.

 Július 1. péntek

8:00 Napi hal – Székely Tibor (KHESZ) horgászati referens előadása. A pénteki nap hala a dévérkeszeg (Abramis brama, Bream, Blei). Oldalról erősen lapított, magas testű hal. Hátvonalának íve nem egyenletes, félúton a fej és a hátúszó között egy kissé megtörik. A szeme közepes nagyságú, a szája kicsi és félig alsó állású. Hátúszója rövid. Pikkelyei közepes méretűek. Az oldalvonal és a hátúszó között 12-13 hosszanti pikkelysor húzódik. A sorokon fölfelé haladva a pikkelyek mérete nagyon lecsökken, a fölső sorokban már csak feleakkorák, mint az oldalvonal közelében. Páros úszói rendszerint szürkék. Legnagyobb keszegfajunk, fél méternél nagyobb testhosszt is elérhet.

A napi hallal kapcsolatban Pataki Sándor a Békési MatchFishing Junior csapat tagja mutatja be az úszós módszer szépségeit, a versenyhorgászatot, mint jövőképet. Megtanítja, a táborozóknak hogyan kell szereléket készíteni és az előadását bemutató horgászattal zárja.

15:00-18:00 A horgászviadal zárásaként egyéni horgászversenyt rendezünk a gyerekeknek.

19:00 –Tábortűz hot dog partival és tábori mozival, ahol Szendőfi Balázs RSD- A marasztalt folyó című filmjének második részét nézzük meg.

Július 2. szombat

 8:00 Napi hal – Székely Tibor (KHESZ) horgászati referens előadása

11:00 Hogyan építsünk horgásztábort, bevezetés a tábor építés rejtelmeibe – Takács István a KHESZ Ifi Klubjának elnöke és Csaba Mihály KHESZ hivatásos halőr a táborlakókkal együtt horgászhelyet hoz létre. Közösen megtanulnak szabályos tűzrakó helyet készíteni, sátrat felállítani, tűzifát gyűjteni, maguk körül rendet tartani. Felkészülni a biztonságos horgászatra, egyszóval berendezkedni több napos horgászkalandra. Az egész napos építkezés ideje alatt, kiemelten kezeljük a természet megóvását, beleértve a hulladék kezelését, a környezet tisztántartását és a horgászhely létrehozását.

14:00 A víz fontossága az élethez – előadó Nemes Attila KHESZ ügyvezető igazgató – halászati szakmérnök 

16:00 Juhász Erika biológus, kutató előadása hódokról és hullámterek természetvédelmi kérdéseiről. Az eurázsiai hód Magyarországról korábban kipusztult, visszatelepített faj, a kutató előadásából megtudhatjuk többek között, hogy milyen hatásokat gyakorol az élőhelyére, a természetre és a helyi közösségek életére.

Július 3. vasárnap

9:00   Díjkiosztók, táborzárás

11.00 Hazautazás egyénileg

A tábor programjának – esetleges – változtatási jogát a szervezők fenntartják.

Békéscsaba, 2022.05.03.

KHESZ

Turnus 2. (jelentkezés alapján): 2022. július 24-31.

Július 24. vasárnap – Tábornyitás

14:00–Ismerkedés, szállás elfoglalása

16:00 Első este közös pizza workshop-on ismerkednek a táborlakók egymással.

A gyerekek egyik kedvenc étele a pizza. Készítése közben többet tudhatunk meg az ételről és egymásról is. A pizzák saját készítésűek és kemencében sülnek, együtt formázunk, sütünk, lépésről lépésre vesszük végig a tökéletes KHESZ pizza elkészítésének menetét.

20:00 Az első estén Ujlaki Csaba módszertani munkatárs és ismeretterjesztő csillagász látványos előadását, távcsöves bemutatóját láthatjuk a minket körülvevő csillagvilágról.

 Július 25. hétfő

8:00 Napi hal – Nemes Attila KHESZ ügyvezetőjének rövid előadása. A gyerekek egy halfajjal minden reggel kiemelten foglalkoznak és feladatként, az az napi horgászatban célzottan készíthetnek végszereléket a napi hal megfogására.

 A hétfői nap hala a bodorka (Rutilus rutilus, Roach, Plötze), amiről elmondhatjuk, hogy mérsékelten magas hátú, oldalról lapított hal, legnagyobb magassága a hasúszó kezdeténél mérhető. Hátúszójának eleje egy vonalba esik a hasúszó alapjának hátsó szélével. Szája kicsi és csúcsba nyíló, szemgyűrűjének színe a halvány narancssárgától az élénk narancsvörösig változik. A fiatalok hasúszója és anális úszója még rendszerint fakó, az idősebbeké narancsvörös színezetű. Nagyobb példányainak hossza 15-20, kivételesen 30 cm

9:00 Móré György a MOHOSZ válogatottjának tagja és a MUHOSZ légykötő bajnokának legyezőhorgász bemutatója – Hazánkban a legyes módszer, legalább is a klasszikus, még sok követőre vár. Ezért szeretnénk a gyerekek számára bemutatni ezt a horgászmódszert. Nem is kell bizonygatnunk mennyire szemet gyönyörködtető látvány a vízben gázoló, szerelékét légiesen könnyen terelgető legyezőhorgász látványa. A gyermekkorban könnyedén elsajátítható mozdulatok, vagy a már-már műalkotásnak is megfelelő legyek kötése, meghatározhat egy horgász életutat. Móré György a gyermekek számára a legyezőhorgász életérzést, kezdeti technikákat és a fogás örömét fogja átadni a hétfői napon.

14:00 Szendőfi Balázs többszörös díjnyertes természetfilmes előadása, melyben a filmjei forgatásáról, technikai hátteréről mesél a táborozóknak. A délután folyamán együtt forgatnak a gyerekekkel vízben, levegőben és a földön egyaránt.

20:00 Tábori mozi, ahol Szendőfi Balázs természetfilmessel a ráckevei Duna-ágról szóló filmjének első részét nézzük meg, melynek címe: RSD- A marasztalt folyó. Az alkotó jelenléte, ami még interaktívabbá teszi a gyermekek számára a film mondanivalóját.

Július 26. kedd

 8:00 Napi hal – Székely Tibor (KHESZ) horgászati referens előadása. A kedd napi hala a Balin (Aspius aspius, Asp, Rapfen) Teste megnyúlt, mérsékelten magas, oldalról lapított. Félig fölső állású szája nagy, szájszöglete a szem alatt van. Alsó állkapcsának csúcsa kissé felfelé hajló, enyhén kampós. A fark alatti úszó szegélye erősen homorú, mivel elülső részén az úszósugarak jóval hosszabbak, mint az utánuk következők. Pikkelyei aprók. Az alsó úszók gyakran már a fiataloknál is rózsaszínesek, az idősebbeknél pedig kifejezetten vörhenyesek. Nagy növésű hal, jól fejlett példányainak hossza 50-60 cm, de kivételesen egy métert is elérhet. A balin horgászatáról és szerelék késztést Pálfi Zoltántól tanulhatjuk meg a nap folyamán.

9:00 Horgász történelem – Dr. Hunya Miklós a KHESZ elnökének előadása a régmúlt horgászatokról és a KHESZ, mint szervezet felépítéséről, működéséről.

13:00 Pálfi Zoltán a Békési Horgászegyesület pergető horgásza, többszörös megyei bajnok elméleti és gyakorlati bemutatót tart ragadozó halak pergető horgászatával kapcsolatban. Az előadás módszerekről, halfajokról

16:00 Csorja Andor az Ecsegfalvi Tógazdaság főhalászának előadása, melynek címe: Tógazdasági haltenyésztés a gyakorlatban. Az előadás azokat a munkafolyamatokat mutatja be, melyek útján a pontyok bekerülnek a horgászvizekbe.

17:00 Látvány haltelepítés

18:00 Az előadás után Csorja Andor, aki többszörös díjnyertes főzőbajnok a délután folyamán halételt készít a gyerekeknek bográcsban.

 Július 27. szerda

 8:00 A békési duzzasztónál hajókba szállunk és a Kettős-Körösön Szanazugig utazunk, közben megismerkedünk a folyó élővilágával. A hajós életről a Kettős-Körösön, Sebestyén László a terület hivatásos halőre mesél, Medve Istvánnal a Gyulai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztály járőrvezetőjével. 

10:00 Szenesiné Markovics Nóra rendőrhadnagy, a Gyulai Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési előadója, prezentációt mutat be a szabadvízen való tartózkodás veszélyeiről és a vízi közlekedés szabályairól. A rendőrség szolgálati hajóival kíséri a csoportot és a vízen, és látványos bemutatót is tart munkájáról.

14:00 Nemes Attila a KHESZ ügyvezető igazgatójának vezetésével megnézzük a Fekete – és Fehér-Körös összefolyását és megismerkedünk a természeti környezettel. Ezt követően a kijelölt strandon (jó idő estén) fürdünk, felügyelettel.

15:00 Horgász Viadal – négytusa – 1-2. forduló – casting és elméleti verseny a táborozó gyerekeknek és a külsős jelentkezőknek.

16:00 Tüzes Attila a Békési Horgászegyesület horgásza és versenyzője a harcsa horgászatáról tart elméleti előadást és utána bemutatót a holtág területén. Az előadásából megtudhatjuk melyik időszakban sikeres a harcsa horgászata és, hogy mire figyeljünk e horgászati módszer tekintetében.

18:00 – Száz ízű hal – barangolás Metzker Krisztinával a street food ételek világában.

 Július 28. csütörtök

8:00 Napi hal – Székely Tibor (KHESZ) horgászati referens előadása.

A csütörtöki nap hala a Csuka (Esox lucius, Pike, Hecht). Megnyúlt, oldalról enyhén lapított testű hal, hát- és hasvonala szinte párhuzamos. Feje nagy, orra igen hosszú, széles és lapos, a kacsa csőrére emlékeztet. Félig fölső állású, hatalmasra tátható szájában erős és hegyes ragadozófogak ülnek. Szájhasítéka vízszintes, fölső állkapcsának hátsó széle a viszonylag nagy szem alá ér. Farokúszója nagy és mélyen bemetszett, páros úszói kicsik. Pikkelyei aprók, erősen ülnek a bőrben, és nemcsak a testet borítják, hanem a fej hátsó részére is ráterjednek. Színe a szürke és a barna átmenete, oldalait világosabb, úszóit sötétebb szabálytalan foltok mintázzák. Hosszú életű, nagyra növő hal, kivételesen 1 méternél nagyobb is lehet. A Napi halhoz kapcsolódó szerelékkészítést Pelle Zsolt az orosházi Kinizsi Horgász Egyesület titkára mutatja be a kis horgászoknak.

10:00 Nézz az ég felé! A madarak és csodálatos világuk – Csaba Mihály KHESZ hivatásos halőrének előadása. Mivel találkozhatunk a vízparton, ha felnézzünk az égre vagy benézünk a nádasok világába és miről mesélnek a nyomok a vízparton? Erről szól az interaktív előadás, melyen belül a természetfotózás rejtelmeibe is betekintést kapnak a táborlakók.

13:00 dr. Gorda Sándor halászati-horgászati szakértő előadása, ebben az évben is olyan tudást ígér, ami érdekességként a világ más tájait mutatja be. Többek között mesél afrikai tanulmány útjáról és dél-amerikai élményeiről a gyerekeknek.

15:00-18:00 – Horgász verseny

18:00 Közös tábori halászléfőzés veszi kezdetét a szállás előtti téren a gyerekekkel. A Körösök vízrendszerében nevelt frissen fogott pontyból. A gyerekek megtanulhatják a táborvezetőktől a haltisztítást, étel összerakását, passzírozást, ízesítést, fűszerezést.

 Július 29. péntek

8:00 Napi hal – Székely Tibor (KHESZ) horgászati referens előadása. A pénteki nap hala a dévérkeszeg (Abramis brama, Bream, Blei). Oldalról erősen lapított, magas testű hal. Hátvonalának íve nem egyenletes, félúton a fej és a hátúszó között egy kissé megtörik. A szeme közepes nagyságú, a szája kicsi és félig alsó állású. Hátúszója rövid. Pikkelyei közepes méretűek. Az oldalvonal és a hátúszó között 12-13 hosszanti pikkelysor húzódik. A sorokon fölfelé haladva a pikkelyek mérete nagyon lecsökken, a fölső sorokban már csak feleakkorák, mint az oldalvonal közelében. Páros úszói rendszerint szürkék. Legnagyobb keszegfajunk, fél méternél nagyobb testhosszt is elérhet.

A napi hallal kapcsolatban Pataki Sándor a Békési MatchFishing Junior csapat tagja mutatja be az úszós módszer szépségeit, a versenyhorgászatot, mint jövőképet. Megtanítja, a táborozóknak hogyan kell szereléket készíteni és az előadását bemutató horgászattal zárja.

15:00-18:00 A horgászviadal zárásaként egyéni horgászversenyt rendezünk a gyerekeknek.

19:00 –Tábortűz hot dog partival és tábori mozival, ahol Szendőfi Balázs RSD- A marasztalt folyó című filmjének második részét nézzük meg.

Július 30. szombat

 8:00 Napi hal – Székely Tibor (KHESZ) horgászati referens előadása

11:00 Hogyan építsünk horgásztábort, bevezetés a tábor építés rejtelmeibe – Takács István a KHESZ Ifi Klubjának elnöke és Csaba Mihály KHESZ hivatásos halőr a táborlakókkal együtt horgászhelyet hoz létre. Közösen megtanulnak szabályos tűzrakó helyet készíteni, sátrat felállítani, tűzifát gyűjteni, maguk körül rendet tartani. Felkészülni a biztonságos horgászatra, egyszóval berendezkedni több napos horgászkalandra. Az egész napos építkezés ideje alatt, kiemelten kezeljük a természet megóvását, beleértve a hulladék kezelését, a környezet tisztántartását és a horgászhely létrehozását.

14:00 A víz fontossága az élethez – előadó Nemes Attila KHESZ ügyvezető igazgató – halászati szakmérnök 

16:00 Juhász Erika biológus, kutató előadása hódokról és hullámterek természetvédelmi kérdéseiről. Az eurázsiai hód Magyarországról korábban kipusztult, visszatelepített faj, a kutató előadásából megtudhatjuk többek között, hogy milyen hatásokat gyakorol az élőhelyére, a természetre és a helyi közösségek életére.

Július 31. vasárnap

9:00   Díjkiosztók, táborzárás

11.00 Hazautazás egyénileg

A tábor programjának – esetleges – változtatási jogát a szervezők fenntartják.

Békéscsaba, 2022.05.03.

KHESZ