A KHESZ helyi horgászrendje a lentebbi ikonokra kattintva magyar és román nyelven PDF formátumban tölthető le:
(vonatozó jogszabályok a lap alján)

PONTOSÍTÁSRA ÉS VÁLTOZTATÁSRA KERÜLT A KHESZ HELYI HORGÁSZRENDJE – 2023. február 2. hatállyal

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége – tekintettel a MOHOSZ 2023. évi Országos Horgászrendjében eszközölt változásokra, továbbá az ágazati jogszabályban végrehajtott változásokra – hivatalos közleményt ad ki a kezelésében lévő horgászvizekre 2023. évre kiadott helyi horgászrend változásairól a következők szerint:

A horgászrend IV. fejezet 2. pontja az alábbiak szerint változik:

2/A. A horgász köteles magánál tartani legalább 0,5 kg pontossággal mérő digitális halmérleget, mérőszalagot, ki nem törölhető golyóstollat és szemeteszsákot, melyek meglétét a hivatás halőr, társadalmi halőr ellenőrizheti. A pontymatrac használata ajánlott. A horgász köteles a kifogott halat a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően – annak fajának, méretének és mennyiségének megfelelően – a kíméletesen tárolni, életben tartani és szállítani. A kifogott halfajok helyi tárolása kizárólag olyan „karikás” haltartó szákban, vagy pontyzsákban lehetséges, mellyel a hal életben tartása megoldható. A hal kantáron, szájbilincsen, dróthaltartartó szákban és „karika” nélküli haltartó szákban való tárolása tilos. A megfogott halakkal való kíméletlen bánásmód alapeljárás keretében területi jegyváltástól történő eltiltást vonhat maga után.

Törlésre kerül a fenti fejezetből a következő:

„A kifogott halfajok helyi tárolása kizárólag olyan „karikás” haltartó szákban, vagy pontyzsákban lehetséges, mellyel a hal életben tartása megoldható. A hal kantáron, szájbilincsen, dróthaltartartó szákban és „karika” nélküli haltartó szákban való tárolása tilos.”

A horgászrend IV. fejezet 2. pontja a következő fejezettel bővül:

2/B. A KHESZ kezelésében lévő vizeken a pergetésre használt műcsalik kivételével egy horgászkészségen (horgászboton) háromágú horogból maximum egy darab használható. Ragadozó halfajok horgászatához drótelőke használata megengedett.

A horgászrend többi része továbbra is változatlan tartalommal van hatályban.

Megértésüket köszönjük!

Tisztelt Horgásztárs!
Kérjük, hogy vízterületeinken a horgászat megkezdése előtt a Szabályok megismerése, és elsajátítása érdekében figyelmesen olvassa el helyi horgászrendünket!
Köszönjük!

(!)Felhívjuk a figyelmet, hogy horgászati-halászati tevékenységet folytatni a Nagytóti-Toprongyosi-csatornán csak a Zsadány és Biharugra települések közötti kövesútnál lévő zsilip-műtárgy és a Holt-Sebes-Körös-főcsatornába való betorkollás közötti szakaszon lehet, mivel a műtárgytól déli irányba eső csatornaszakasz a Begécsi-halatavak és az ott működő halgazdaság területén fut keresztül, amelynek közvetlen közelében a horgászati és halászati tevékenység tilos!
(Térkép ITT.)

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ)
2023. évre vonatkozó Helyi Horgászrendje
PDF formátumban az alábbi ikonra kattintva letölthető:

Federația Asociațiilor de Pescuit Regiunea Crișurilor (Körösvidék)
(FAPK / KHESZ)
Regulament

Vonatkozó jogszabályok:

133/2013. (XII. 29.) VM rendelet a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról

2013. évi CII. törvény a halgazdálkodásról és a hal védelméről


A KHESZ 2022. évi helyi horgászrendje

A KHESZ 2021. évi helyi horgászrendje

A KHESZ 2020. évi helyi horgászrendje

A KHESZ 2019. évi helyi horgászrendje