VIII. Method Feeder Országos Bajnokság versenykiírás

A bajnokság a várható magas nevezői létszám miatt több elődöntőből, három középdöntőből és egy döntőből áll. Az elődöntőkre tizenkét helyszínen hat külön időpontban van lehetőség nevezni, de egy versenyző csak egy elődöntőre nevezhet. (Ha a jelentkezők száma indokolja, további elődöntők is megrendezésre kerülhetnek.) Minden elődöntő kettő, a középdöntő három, a döntő négy fordulóból áll. A fordulók időtartama 5 óra. Az egyes elődöntőkre a pálya befogadóképességének függvényében tudunk nevezést fogadni, ha egy helyszínen betelt a létszám, akkor másik helyszínre vagy időpontra lehet nevezni. Nincsen területi felosztás, minden alapszakaszra lakóhelytől és egyesületi tagságtól függetlenül lehet nevezni.

Az elődöntők időpontjai és helyszínei a következők:

1–2. elődöntő: 2023. április 07–08. Debrecen, Látóképi-víztározó debreceni-ág (50 fő); Dunakeszi, Dunakeszi Kavicsbánya-tó (60 fő).

3–4. elődöntő: 2023. április 15–16. Kiskunhalas, Ezüst-tó (40 fő); Gyomaendrőd, Fűzfászugi-holtág (50 fő).

5. elődöntő: 2023. április 22–23. Kiskunmajsa, Majsa-tó (40 fő)

6–7–8. elődöntő: 2023. május 6–7. Nagykanizsa, Csónakázó-tó (40 fő) és Paks 6. sz. versenytó (44 fő), valamint Koroncó Torma lake (40 fő)

9–10. elődöntő: 2023. május 19–20. Székesfehérvár, Palotavárosi Felső-tó (40 fő); Törökbálint, Törökbálinti horgásztó (40 fő).

11. elődöntő: 2023. június 3–4. Maconka, 3. sz. előtározói versenypálya (30 fő)

12. elődöntő: 2023. június 10–11. Lukácsháza, Abért-tó (50 fő)

Az előző évi method feeder ranglista első 40 versenyzőjének az elődöntőn nem kell indulni, nekik 2023. február 28-ig kell nevezésüket leadni a középdöntőre. Amennyiben ezen határidőn belül valaki jelzi, hogy nem kíván részt venni a középdöntőn, úgy a ranglista soron következő versenyzője kap lehetőséget a nevezésre. Amennyiben a 2023. február 28-ig benevezett versenyzők közül ezt követően lép valaki vissza, úgy az elődöntőkből kerülhetnek be a megüresedett helyre.

Az elődöntőkből a középdöntőbe jutók létszáma az elődöntők létszámának arányában alakul ki. 100% annyi, mint 80 versenyző. A középdöntő résztvevőinek végleges köre az utolsó elődöntő eredményeinek ismeretében alakulhat ki. Az elődöntőkből a versenyzők nem viszik magukkal a szerzett pontszámaikat a középdöntőbe.

Az elődöntőkből továbbjutott 80 versenyző kiegészül az előző évi method feeder ranglista első 40 helyén végzett versenyzővel, és így 120 versenyző jut a bajnokság középdöntőjébe.

A középdöntőben az előző évi ranglista első 40 helyezettje és a selejtezőkből bejutott 80 versenyző a három különböző versenypályára, a versenypályánként 40 fős középdöntőre nyilvánosan kerülnek kisorsolásra úgy, hogy a ranglistán és a selejtezőkben elért helyezéseik szerint a versenyzők egyenlő arányban kerülnek szétosztásra. A 40 fős középdöntőben az előző évi ranglistából bejutott versenyzők (szektoronként 3–4 fő) kiemelésre kerülnek.

A középdöntőket 2023. július 28–30-án rendezzük meg a következő helyszíneken: Kiskunmajsa, Majsa-tó (40 fő); Lukácsháza, Abért-tó (40 fő); Törökbálint, Törökbálinti horgásztó (40 fő).

A középdöntőkből 40 versenyző jut a döntőbe, ahová magukkal viszik a középdöntőben szerzett helyezési számaikat (fogott súlyukat nem). A három helyszínről az első 13-13-13 versenyző juthat a döntőbe, és ezeken felül mindhárom középdöntő végeredményét figyelembe véve a legjobb helyezési számot elérő (pontazonosság esetén a fogott súly dönt) 14. helyezést elért versenyzővel egészül ki a döntősök köre.

A döntőt 2023. szeptember 14–17-én rendezzük Kiskunhalason, az Ezüst-tavon. A döntőben a ranglista első 12 helyezettje (szektoronként 3 fő) kiemelésre kerül. A bajnokság végeredményébe a középdöntő és a döntő valamennyi szektoreredménye beleszámít: a középdöntőben elért három szektorhelyezés, valamint a döntő négy fordulójának összesített helyezési száma alapján alakul ki a végső sorrend.

Limit: egy fordulóban maximum 8 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, kendermagot, pelleteket és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. Szemes terményként kizárólag kukorica és kendermag használható. A felhasználható élőanyag mennyisége összesen 1 liter, amely kizárólag légylárva valamilyen fajtája (csonti-pinki) és giliszta lehet (vágatlan állapotban). Más élőanyag nem használható. A csalik (minibojlik, dumbellek, wafterek, csalizópelletek stb.) mennyisége nincsen korlátozva, de egyfajta csaliból maximum csak 1 dl vihető be. Tilos a löncshús, a kenyér, a paszta, a szúnyoglárva használata. A bevihető aroma mennyisége maximum 1 liter, amely maximum 10 különböző ízből állhat. A limiten bemutatott etetőanyagnak laza szerkezetűnek kell lennie, az etetőanyag tömörítése tilos! A bajnokság győztese elnyeri a method feeder országos bajnoki címet.

Nevezési díj az elődöntőkre: 18 000 Ft. Az elődöntőre történő nevezéseket 2023. április 1-ig kell megtenni.

Nevezési díj a középdöntőre: 25 500 Ft. A középdöntőre a nevezéseket 2023. július 21-ig kell megtenni, kivétel a ranglista első 40 helyezettje, nekik 2023. február 28-ig kell megtenniük nevezésüket. Részletek az általános feltételeknél.

Nevezési díj a döntőre: 32 000 Ft. A döntőre a nevezéseket 2023. szeptember 8-ig kell megtenni.

A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a MOHOSZ weboldalán tájékozódhatnak.