A KHESZ Ifi Klubjának 2013-2016. évi programjai

A KHESZ Ifi Klubjának 2016. évi programja vázlatosan:

 • 2016. április-május – Körösvidéki Sulikupa – Iskolák közötti csapatverseny
 • 2016. május 29. vasárnap – Horgász bemutató és gyermeknapi horgászverseny az Élővíz-csatornán
 • 2016. június 19. vasárnap – Egész napos horgászprogram, buszos kirándulás a Csökmői Horgásztóra
 • 2016. szeptember 11. vasárnap – Pontyfogó horgászverseny a gyulai Poklás-csatornán
 • 2016. szeptember 17. szombat – Horgászverseny az Élővíz-csatornán (Békéscsaba, bíróság előtti szakasz)
 • 2016. július – Nyári horgásztáborok a Százlábú Egyesület szervezésében, a KHESZ Ifi Klubja támogatásával
 • 2016. november 26. szombat – Horgászvizsga előkészítő előadás a KHESZ Székházában
 • 2016. december 10. szombat – „a KHESZ IFI Klub Mikulása hozza a horgászvizsgát” – Horgászvizsga a KHESZ Székházában

A fenti programokra a KHESZ Ifi Horgászklubjának csapata minden érdeklődőt szeretettel vár! (Részletes program az alábbiakban.)

A KHESZ Ifi Horgászklubjának 2016. évi versenyei

2016. április-május
Körösvidéki Sulikupa – Iskolák közötti csapatverseny

Selejtező: 2016. április 23. szombat

Helyszínek – Békés megye járásainak helyén:

 • Békési tankerület: Élővíz-csatorna békési belvárosi szakasza (lebonyolító: Békési Horgászegyesület), találkozó: Piactér – jégpályánál
 • Békéscsabai tankerület: Élővíz-csatorna békéscsabai belvárosi szakasza (lebonyolító: KHESZ) találkozó: Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ előtt
 • Gyomaendrődi tankerület: Fűzfás-zugi-holtág (lebonyolító: Gyomaendrődi HE), találkozó: Fűzfás-zugi-holtág, átjárónál
 • Gyulai tankerület: Poklás-csatorna (megtalálható a Nagyrománváros városrész keleti szélén, a Sittye utca és Uhrin János utca által közrezárt területen, lebonyolító: Gyulai SHE)
 • Mezőkovácsházi tankerület: Mezőkovácsházi Homokbánya-tó (lebonyolító: Mezőkovácsházi SHE)
 • Orosházi tankerület: Orosházi Béke Homokbányató (lebonyolító: Kinizsi HE)
 • Sarkadi tankerület: Éden-tó (lebonyolító: Bárkás HE)
 • Szarvasi járás: Kákafoki-holtág, Szarvas városi szakasza (lebonyolító: Kákafoki HE)
 • Szeghalmi járás: Kecskés-zugi-holtág, Vésztő (lebonyolító: Mágori SHE, Szeghalmi HE)

Döntő: 2016. május 22. vasárnap
Helyszíne: Munkácsy-tó (Gyula külterület)

2016. május 29. vasárnap
Horgász bemutató és gyermeknapi horgászverseny az Élővíz-csatornán (Békéscsaba, bíróság előtti szakasz)

Gyülekező 7:30-kor Békéscsabán, a József Attila utcai hídnál. Nevezés, majd a helyek kisorsolása 7:30-8:00-ig, a verseny 9:30-tól 11:30-ig tart. Határidőn túli nevezést a szervezők nem fogadnak el. Horgász bemutató 8:15-től 8:40-ig. A helyek elfoglalása sorsolás alapján történik. Etetőanyagot és csalit a szervezők biztosítanak. Az első három helyezettet serleggel és értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk. A versenyben egy horgászbot és finomszerelékes úszós készség használható. A részvétel ingyenes! MINDEN NEVEZŐ AJÁNDÉKOT KAP.

A verseny győztese ingyenes résztvehet a KHESZ által támogatott horgásztábor turnusok egyikén.

2016. június 19. vasárnap
Egész napos horgászprogram, buszos kirándulás a Csökmői Horgásztóra

Az Ifi Klub kirándulást és horgásznapot szervez a Csökmői Horgásztóra. Délelőtt horgászverseny. A szervezők a helyszínen ebédet biztosítanak. A program ingyenes. Busz indul 7:45 órakor a Bajza utca-Árpád sor sarkáról. (Érkezés 18 óra körül). A programra a korlátozott létszám miatt előzetes jelentkezést kérünk a KHESZ elérhetőségein. Jelentkezési határidő: 2016. június 14. (66/328-945, 8-16 óra között, vagy khesz@globonet.hu e-mail címen) A buszra utólagos és helyszíni jelentkezést nem tudunk elfogadni. Egyéni utazás esetén csatlakozás 9 órakor a helyszínen.

2016. szeptember 11. vasárnap
Pontyfogó horgászverseny a gyulai Poklás-csatornán

Gyülekező 8:00-kor Gyulán, az Újülés utca végén, a Poklás-csatorna Kisökörjárás tó felőli végénél. Nevezés, majd helyek kisorsolása 8:00-8:30-ig, a verseny 9:00-tól 12:00-ig tart. Határidőn kívüli nevezést a szervezők nem fogadnak el. A helyek elfoglalása sorsolás alapján történik. Etetőanyagot és csalit a szervezők biztosítanak. Az első három helyezettet serleggel és értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk. A versenyben egy horgászbot – tetszőlegesen megválasztott pontyfogásra alkalmas módszerrel – használható. A részvétel ingyenes! A programra előzetes nevezést kérünk elérhetőségeink bármelyikén. Részvételi létszám korlátozott: 40 fő.

2016. szeptember 17. szombat
Horgászverseny az Élővíz-csatornán (Békéscsaba, bíróság előtti szakasz)

Gyülekező 8:30-kor Békéscsabán, a József Attila utcai hídnál. Nevezés, majd helyek kisorsolása 8:30-9:00-ig, a verseny 9:30-tól 11:30-ig tart. Határidőn kívüli nevezést a szervezők nem fogadnak el. A helyek elfoglalása sorsolás alapján történik. Etetőanyagot és csalit a szervezők biztosítanak. Az első három helyezettet serleggel és értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk. A versenyben egy horgászbot és finomszerelékes úszós készség használható. A részvétel ingyenes!

Nyári horgásztáborok

2016. július
Nyári horgásztáborok a Százlábú Egyesület szervezésében, a KHESZ Ifi Klubja támogatásával

A táborokba várunk minden horgászni szerető, vagy a horgászatot megismerni és megtanulni vágyó fiút és lányt.

Nyári tábor időpontok:

 • I.  2016. július 11-16.
 • II.  2016. július 18-23.
 • III.  2016. július 25-30.

Egy kalandos horgászhét Békés-Dánfokon, a Kettős-Körös és a Dánfokéri-csatorna melletti táborban. Horgászat, versenypraktikák, bemutatók, előadások halakról, vízről, horgászatról, filmvetítés, strandolás, indiánkenuzás, szerelék- és etetőanyag készítés, horgászverseny. Egy hét igazi vízparti hangulatban! Egyéb programok: számháború, térképkészítés, kincskeresés, esti tábortűz, szalonnasütés, vetélkedők, foci, ping-pong, röplabda.

Szállás 4-6 fős faházakban, napi háromszori étkezés. Részvételi életkor: 8-16 év. Büfé a tábor területén üzemel. Kötelező kellékek: horgászfelszerelés (legalább egy 4 méteres vagy hosszabb „spiccbot”), keretes haltartó háló, etetőanyagos vödör, esőkabát, gumicsizma, hálózsák, vegyes ruházat, szúnyogriasztó, fürdőruha, naptej, tölthető zseblámpa, horgászkés, evőeszközök. (Csalit, etetőanyagot, úszós készség összeállításához alapvető felszereléseket a szervezők biztosítanak.)

Tábor részvételi díja: 30.000 Ft. (Erzsébet utalványt előzetes egyeztetés alapján a szervezők elfogadnak.) A KHESZ Tagegyesületeibe tartozó horgászok gyermekeinek kedvezményt

biztosítunk!

Jelentkezés és információ: Százlábú Programszervezés – Zanócz Róbert +36 (70) 334-08-41, www.szazlabu.hu; www.taborok.info

„Ifi Klubos horgászvizsga”

2016. november 26. szombat
Horgászvizsga előkészítő előadás a KHESZ Székházában

Horgászvizsga előkészítő ismeretterjesztő előadás horgászatról, szabályokról, halfajokról, tehát mindaz, ami a horgászvizsga sikeres letételéhez szükséges. A részvétel díjtalan!

Helyszín: KHESZ Székház, 1. emeleti nagyterem. A program 14 órától-18 óráig tart. Íróeszközt és jegyzetfüzetet mindenki hozzon magával.

A vizsgaprogramra (nov.26 és dec. 10.) előzetes jelentkezést kérünk november 24-ig.

Programunkra a horgászat iránt érdeklődő, vizsgázni kívánó szülőket, felnőttek is várunk!

2016. december 10. szombat
„a KHESZ IFI Klub Mikulása hozza a horgászvizsgát” – Horgászvizsga a KHESZ Székházában

A november 26-án megrendezett horgászvizsga előkészítő előadás folytatásaként horgászvizsga lehetőséget biztosítunk az IFI Klub tagjainak.
A vizsgaprogramra (nov. 26 és dec. 10.) előzetes jelentkezést kérünk november 24-ig. Az első 30 fő 10-18 éves korú jelentkező – aki a november 26-i előkészítőn is részt vett – vizsgadíját az IFI Klub támogatásként átvállalja.

Programunkra a horgászat iránt érdeklődő, vizsgázni kívánó szülőket, felnőttek is várunk!

Partnereink és támogatóink: Százlábú Egyesület • Szeki Horgászbolt (Békés, Penny parkoló) • Szilvási Szilárd Európa-bajnok és VB csapat ezüstérmes versenyhorgász • Match-Fishing Horgászbolt (Szarvas, Kossuth utca 31-33.) • Orosházi Úti Horgászbolt (Békéscsaba, Orosházi út 54.) • Trópus Akvarisztika, Díszállat és Horgászcikk Szaküzlet (Békéscsaba, Andrássy út 11-17) • Kopasz-Kukac Horgászbolt (Békéscsaba, Illésházi u. 5.) • Feca-Peca Horgászbolt
(Gyula, Megyeház utca 4-8.)

*Ifi Klubunk, programjai mellett lehetőség szerint támogatja a gyermekhorgászattal kapcsolatos egyesületi versenyek, rendezvények, programok szervezését és megrendezését.

———————————————————————————

A KHESZ Ifi Klubjának 2015. évi programja vázlatosan:

 • “A víz és a vízpart élővilága” rajz és fotópályázat általános- és középiskolások részére – beadási határidő 2015. szeptember 30, eredményhirdetés: 2015. október 22. csütörtök
 • 2015. május 3. vasárnap – Buszos kirándulás Lillafüredre – Látogatás a Lillafüredi Pisztrángtelepen, a Herman Ottó Emlékházban és az István cseppkőbarlangban
 • 2015. május 31. vasárnap – Spiccbotos horgászbemutató és gyermeknapi horgászverseny az Élővíz csatorna békéscsabai szakaszán
 • 2015. szeptember 6. vasárnap – Pontyfogó horgászverseny a gyulai Poklás csatornán
 • 2015. szeptember 13. vasárnap – Horgászverseny az Élővíz csatorna békéscsabai szakaszán
 • 2015. június 21. vasárnap – Egész napos horgászprogram, buszos kirándulás a vésztői Kecskés-zugi holtágra
 • Nyári horgásztáborok a Százlábú szervezésében, a KHESZ támogatásával három turnusban – 2015. július 6-11, július 13-18, július 20-25.
 • “Ifi Klubos Horgászvizsga” – az első 20 jelentkező vizsgadíját az Ifi Klub állja – előkészítő 2015. november 28. szombat délután 14-17 óra, vizsga december 6. vasárnap 9 órától 

A fenti programokra a KHESZ Ifi Horgászklubjának csapata minden érdeklődőt szeretettel vár!(Részletes plakát és program a további információra kattintva.)

A 2014 évi program a fenti ikonra kattintva letölthető pdf formátumban is


A KHESZ Ifi Horgászklubjának 2014. évi programjai vázlatos formában:

 • A KHESZ Ifi Horgászklubja rajzpályázatot hirdet általános iskolások és középiskolások részére – a pályamunkák leadási határideje 2014. szeptember 30.​ – Téma: „Ekkora halat fogtam és közben mi mindent láttam.” Kérünk benneteket, hogy a horgászat közben átélt élményeiteket, a kifogott halakat, a halfogás örömét, a természetben megcsodált látottakat örökítsétek meg alkotásaitokban.​
 • 2014. április 27. vasárnap – Horgászverseny az Élővíz csatornán (Békéscsaba, bíróság előtti szakasz)
 • 2014. május 10.  szombat – Buszos kirándulás a Komádi tokhal-telepre
 • 2014. május 25. vasárnap – Feeder-horgász bemutató és gyermeknapi horgászverseny az Élővíz csatornán (Békéscsaba, bíróság előtti szakasz)
 • 2014. június 22. vasárnap – Egész napos horgászprogram, buszos kirándulás Csorvásra, a Forrás tóra
 • 2014. július-augusztus – Nyári horgásztáborok a Százlábú Egyesület szervezésében, a KHESZ Ifi Klubja támogatásával – Nyári tábor időpontok: 2014. június 30-július 5, 2014. július 14-19, 2014. július 21-26.
 • 2014. szeptember 14. vasárnap – Horgászverseny az Élővíz csatornán (Békéscsaba, Bíróság előtti szakasz)
 • 2014. október 25. szombat – Egynapos buszos kirándulás túravezető kalauzolásával a Sebes-Körös forrásvidékére – Révi szoros, Zichy cseppkőbarlang, a Százlábú Egyesülettel együttműködésben.
 • 2014. november 15. szombat – Előadás Magyarország halfaunájáról – előadó Sallai Zoltán halfauna kutató – A PROGRAMRA SZÜLŐKET-FELNŐTTEKET IS SZÍVESEN FOGADUNK!
 • 2014. november 23. vasárnap – Horgászvizsga előkészítő előadás a KHESZ Székházában
 • 2013. december 7. vasárnap – „a KHESZ IFI Klub Mikulása hozza a horgászvizsgát” – Horgászvizsga a KHESZ Székházában

További ajánlott programok:

A Százlábú Egyesület 2014. évi programjai – www.szazlabu.hu, www.taborok.info

 • Határtalan Vándortúra – 2014. június 4-9. A több napos túra program a  látni valókban igen gazdag romániai Bihar-hegységből indulva a Béli-hegyeken keresztül, egészen a magyarországi Békés városáig követi a gyönyörű Fekete-Köröst. Teljesíthető kerékpáros és vízi túra formájában. (a részvétel a nyitónapon és a zárónapon napi csatlakozással is lehetséges. (Részletes info a fenti webcímen.)

Zöld Csütörtök Egyesület 2014. évi programjai: zoldcsutortok.hu

Programjaink részletesen:

A KHESZ Ifi Horgászklubja rajzpályázatot hirdet általános iskolások és középiskolások részére – a pályamunkák leadási határideje 2014. szeptember 30.​ – Téma: „Ekkora halat fogtam és közben mi mindent láttam.” Kérünk benneteket, hogy a horgászat közben átélt élményeiteket, a kifogott halakat, a halfogás örömét, a természetben megcsodált látottakat örökítsétek meg alkotásaitokban.​

Pályázati feltételek:

 • a beküldött pályaművek mérete ne haladja meg az A/3-as méretet,
 • a pályázatra alkotóként maximum 2 darab pályamű adható be,
 • csoportos alkotásokat is elfogadunk (csoportonként legfeljebb 10 fő),
 • az alkotások tetszőleges technikákkal készíthetők,
 • a rajzok, festmények hátoldalán kérjük feltüntetni az alkotó nevét, életkorát, (osztályát), címét, iskoláját.

Kategóriák:

 • 6-10 év
 • 11-14 év
 • 14-18 év

A beérkezett alkotásokat a Békés Megyei Könyvtár földszinti kiállítóterében fogjuk kiállítani 2014. október 22. szerdától. Beadási határidő: 2014. szeptember 30. A pályaműveket a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének székházába (Békéscsaba Bajza utca 11.) kérjük leadni. A szakmai zsűri értékelése után a fenti három kategóriában a legjobb alkotásokat értékes tárgynyereményekkel és horgász felszerelésekkel fogjuk díjazni. (Digitális fényképezőgép, Tabletgép, Pendrive, stb.) A rajzpályázat eredményhirdetése és a díjak átadása: 2014. október 24. péntek 17 óra, helyszíne Békés Megyei Könyvtár.

A pályamunkákat értékelik:

 • Novák Attila – vizuálpedagógus
 • Dr. Kutyej Lajos – a KHESZ alelnöke
 • Boldog Gusztáv – természetvédő, fotográfus

2014. április 27. vasárnap – Horgászverseny az Élővíz csatornán (Békéscsaba, bíróság előtti szakasz)

Gyülekező 8:30-kor Békéscsabán, a József Attila utcai hídnál. Nevezés, majd a helyek kisorsolása 8:30-9:00-ig, a verseny 9:30-tól 11:30-ig tart. Határidőn túli nevezést a szervezők nem fogadnak el. A helyek elfoglalása sorsolás alapján történik. Etetőanyagot és csalit a szervezők biztosítanak. Az első három helyezettet serleggel és értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk. A versenyben egy horgászbot és finomszerelékes úszós készség használható. A részvétel ingyenes!

2014. május 10.  szombat – Buszos kirándulás a Komádi tokhal-telepre

A programon megismerhetjük a különböző telepen tartott tokhalféléket élet-közelből, meghallgathatjuk tenyésztésükkel, tartásukkal, nevelésükkel és szaporításukkal kapcsolatos érdekességeket és bővítjük ismereteinket a gasztronómiai különlegességként ismert kaviárral kapcsolatos tudnivalókkal, mindezt a telep Vezetőjének kalauzolásával. Jó idő esetén a program lezárásaként sétát teszünk a közeli Sebes-Körös partján, majd közös ebédet fogyasztunk el a Puszta Csárdában.

Indulás: 8 órakor a Bajza utca-Árpád sor sarki buszmegállóból. (a 47. számú út melletti településeken egyeztetés alapján csatlakozás lehetséges.) Érkezés: várhatóan 15:30-kor.

A programra előzetes jelentkezést kérünk május 5. hétfő 15 óráig a KHESZ elérhetőségeinek bármelyikén. Részvételi díj: 1.000 Ft. (a jelentkezéskor előzetesen kérjük befizetni.) 

2014. május 25. vasárnap – Feeder-horgász bemutató és gyermeknapi horgászverseny az Élővíz csatornán (Békéscsaba, bíróság előtti szakasz)

Gyülekező 7:30-kor Békéscsabán, a József Attila utcai hídnál. Nevezés, majd a helyek kisorsolása 7:30-8:00-ig, a verseny 9:30-tól 11:30-ig tart. Határidőn túli nevezést a szervezők nem fogadnak el. Feeder-horgász bemutató 8:15-től 8:45-ig. A helyek elfoglalása sorsolás alapján történik. Etetőanyagot és csalit a szervezők biztosítanak. Az első három helyezettet serleggel és értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk. A versenyben egy horgászbot és finomszerelékes úszós készség használható. A részvétel ingyenes! MINDEN NEVEZŐ AJÁNDÉKOT KAP.

 A verseny első helyezettje ingyenes részvételt nyer a KHESZ által támogatott egyhetes nyári horgásztábor turnusok egyikére.

2014. június 22. vasárnap – Egész napos horgászprogram, buszos kirándulás Csorvásra, a Forrás tóra

Egy felejthetetlen kirándulás és horgásznap a csorvási Forrás tóra. Délelőtt horgászverseny. A szervezők a helyszínen ebédet biztosítanak. A program ingyenes. Busz indul 8 órakor a Bajza utca-Árpád sor sarkáról. (Érkezés 18 óra körül). A programra a korlátozott létszám miatt előzetes jelentkezést kérünk a KHESZ elérhetőségein. Jelentkezési határidő: 20141. június 16. (66/328-945, 8-16 óra között, vagy khesz@globonet.hu) A buszra utólagos és helyszíni jelentkezést nem tudunk elfogadni. Egyéni utazás esetén csatlakozás 9 órakor a helyszínen. 

2014. július-augusztus – Nyári horgásztáborok a Százlábú Egyesület szervezésében, a KHESZ Ifi Klubja támogatásával

A táborokba várunk minden horgászni szerető, vagy a horgászatot megtanulni vágyó fiút és lányt egyaránt.

Nyári tábor időpontok:

 • 2014. június 30-július 5.
 • 2014. július 14-19.
 • 2014. július 21-26.

Egy kalandos horgászhét Békés-Dánfokon, a Kettős-Körös és a Dánfokéri csatorna melletti táborban. Horgászat kifulladásig, versenypraktikák, bemutatók, előadások halakról, vízről, horgászatról, filmvetítés, strandolás, indiánkenuzás, felszerelés és etetőanyag készítés, horgászverseny. Egy hét igazi vízparti hangulatban. Egyéb programok: számháború, térképkészítés, kincskeresés, esti tábortűz, szalonnasütés, vetélkedők, foci, ping-pong, röplabda,

Szállás: 4-6 fős faházakban. Napi háromszori étkezés, Részvételi életkor: 8-16 év. Büfé a tábor területén üzemel. Kötelező kellékek: Horgászfelszerelés (legalább egy 4 méteres vagy hosszabb „spiccbot”), keretes haltartó háló, etetőanyagos vödör, esőkabát, gumicsizma, hálózsák, vegyes ruházat, szúnyogriasztó, fürdőruha, naptej, tölthető zseblámpa, horgászkés, evőeszközök. (Csalit, etetőanyagot, úszós készség összeállításához alapvető felszereléseket a szervezők biztosítanak.)

Tábor részvételi díja: 28.000 Ft. (Erzsébet utalványt előzetes egyeztetés alapján a szervezők elfogadnak.) A KHESZ Tagegyesületeibe tartozó horgászok gyermekeinek kedvezményt biztosítunk!

Jelentkezés és információ: Százlábú Programszervezés – Zanócz Róbert +36 (70) 334-08-41, www.szazlabu.hu; www.taborok.info

2013. szeptember 14. vasárnap – Horgászverseny az Élővíz csatornán (Békéscsaba, Bíróság előtti szakasz)

Gyülekező 8:30-kor Békéscsabán, a Jó1zsef Attila utcai hídnál. Nevezés, majd helyek kisorsolása 8:30-9:00-ig, a verseny 9:30-tól 11:30-ig tart. Határidőn kívüli nevezést a szervezők nem fogadnak el. A helyek elfoglalása sorsolás alapján történik. Etetőanyagot és csalit a szervezők biztosítanak. Az első három helyezettet serleggel és értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk. A versenyben egy horgászbot és finomszerelékes úszós készség használható. A részvétel ingyenes!

A verseny első helyezettje ingyenes részvételt nyer a klub október 26-i programjára.

2014. október 25. szombat – Egynapos buszos kirándulás túravezető kalauzolásával a Sebes-Körös forrásvidékére – Révi szoros, Zichy cseppkőbarlang, a Százlábú Egyesülettel együttműködésben.

Szükséges: egynapi hideg étel, üdítő, erős cipő, esőköpeny, váltóruha, zseblámpa, érvényes személyi igazolvány vagy útlevél

Program költsége: 4000 Ft, melyet csekken, átutalással, vagy személyesen kell befizetni a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének. (Átutalás vagy csekkes fizetés esetén kérjük megjegyzésként közölni: IFI Klub program 10.26. Számlaszám: OTP: 11733003-20030188)

A programra a korlátozott létszám miatt október 21-ig előzetes jelentkezést kérünk a KHESZ elérhetőségein.

2014. november 15. szombat – Előadás Magyarország halfaunájáról – előadó Sallai Zoltán halfauna kutató

Az előadáson a résztvevőknek lehetősége nyílik megismerni a Magyaroszágon előforduló jelentősebb védett, fokozottan védett és más különleges halfajokat Sallai Zoltán halfauna kutató ismeretterjesztő előadásában.

A programon a részvétel ingyenes. Előzetes jelentkezést kérünk a KHESZ elérhetőségein. Jelentkezési határidő: 2014. november 13 csütörtök. (66/328-945, 8-16 óra között, vagy khesz@globonet.hu)

A PROGRAMRA SZÜLŐKET-FELNŐTTEKET IS SZÍVESEN FOGADUNK!

2014. november 23. vasárnap – Horgászvizsga előkészítő előadás a KHESZ Székházában

Horgászvizsga előkészítő ismeretterjesztő előadás horgászatról, szabályokról, halfajokról, tehát mindaz, ami a horgászvizsga sikeres letételéhez szükséges. A részvétel díjtalan!

A vizsgaprogramra (nov.23 és dec. 8) előzetes jelentkezést kérünk november 20-ig.

2013. december 7. vasárnap – „a KHESZ IFI Klub Mikulása hozza a horgászvizsgát” – Horgászvizsga a KHESZ Székházában

A november 23-án megrendezett horgászvizsga előkészítő előadás folytatásaként horgászvizsga lehetőséget biztosítunk az IFI Klub tagjainak.

A vizsgaprogramra (nov. 23 és dec. 8) előzetes jelentkezést kérünk november 20-ig.
Az első 10 jelentkező (kizárólag aki a november 23-i előkészítőn is részt vett) 3.500 Ft-os vizsgadíját az IFI Klub támogatja, így nekik a vizsga díjmentes. (Részvételi korhatár: 12-16 év)

 

 

Korábbi programok:

2013. évi programjai:

A program leölthető pdf formátumban innen:

Kattintásra a kép nagyobb méretben is megnyílik:

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége IFI Horgászklubjának 2013. évi programja

Programösszefoglaló:

 • 2013. április 21. vasárnap, Horgászverseny az Élővíz csatornán (Békéscsaba, bíróság előtti szakasz) ( – A részvétel ingyenes – )
 • 2013. május 5. vasárnap – Buszos kirándulás a Tisza-tavi Ökocentrumba ( – A programra előzetes jelentkezést kérünk április 26. péntekig a KHESZ elérhetőségein.Részvételi díj: 2500 Ft – )
 • 2013. május 26. vasárnap – Horgász bemutató és gyermeknapi horgászverseny az Élővíz csatornán (Békéscsaba, bíróság előtti szakasz) ( – A részvétel ingyenes – )
 • 2013. június 23. vasárnap – Egész napos horgászprogram, buszos kirándulás Vésztőre, a Kecskés-zugi holtágra (- Jelentkezési határidő: 2013. június 14. A részvétel ingyenes – )
 • 2013. július-augusztus – Nyári horgásztáborok a Százlábú Egyesület szervezésében, a KHESZ Ifi Klubja támogatásával
  Nyári tábor időpontok: 2013. június 24-29, 2013. július 8-13, 2013. július 22-27. (Előzetes jelenkezés és egyeztetés szükséges.)
 • 2013. szeptember 15. vasárnap – Horgászverseny az Élővíz csatornán (Békéscsaba, Bíróság előtti szakasz) ( – A részvétel ingyenes – )
 • 2013. október 26. szombat – Egynapos buszos kirándulás túravezető kalauzolásával a Sebes-Körös forrásvidékére – Révi szoros, Zichy cseppkőbarlang, a Százlábú Egyesülettel együttműködésben ( – A programra a korlátozott létszám miatt október 21-ig előzetes jelentkezést kérünk. – )
 • 2013. november 24. vasárnap – Horgászvizsga előkészítő előadás a KHESZ Székházában. A vizsgaprogramra (nov.24 és dec. 8) előzetes jelentkezést kérünk november 22-ig. Az első 20 jelentkező (kizárólag aki a november 24-i előkészítőn is részt vett) 3.500 Ft-os vizsgadíját az IFI Klub támogatja, így nekik a vizsga díjmentes. (Támogatott életkor: 12-15 év) (Ajánlott életkor: 12-13 évtől)
 • 2013. december 8. vasárnap – „a KHESZ IFI Klub Mikulása hozza a horgászvizsgát” – Horgászvizsga a KHESZ Székházában

Részletes program:

2013. április 21. vasárnap, Horgászverseny az Élővíz csatornán (Békéscsaba, bíróság előtti szakasz)

Gyülekező 8:30-kor Békéscsabán, a József Attila utcai hídnál. Nevezés, majd a helyek kisorsolása 8:30-9:00-ig, a verseny 9:30-tól 11:30-ig tart. Határidőn túli nevezést a szervezők nem fogadnak el. A helyek elfoglalása sorsolás alapján történik. Etetőanyagot és csalit a szervezők biztosítanak. Az első három helyezettet serleggel és értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk. A versenyben egy horgászbot és finomszerelékes úszós készség használható.

A részvétel ingyenes! A verseny első helyezettje ingyenes részvételt nyer a klub május 5-i programjára.

2013. május 5. vasárnap Buszos kirándulás a Tisza-tavi Ökocentrumba

Szabadidőpark, 735.000 literes akvárium, 3D mozi, vízi sétány, vidraetetés, stb.

Az Ökocentrum turisztikai- és rendezvényközpont egy helyen gyűjti össze és tárja látogatói elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát. A négyszintes látogatóközpont 2.600 négyzetméteren várja az érdeklődőket, állandó kiállításai, háromdimenziós vetítőterme és hatalmas, 735.000 liter össztérfogatú édesvízi akváriuma révén igazi természet közeli élményt nyújt.

A programra előzetes jelentkezést kérünk április 26. péntekig a KHESZ elérhetőségein. Részvételi díj: 2500 Ft. (a jelentkezéskor előzetesen kérjük befizetni.)

2013. május 26. vasárnap – Horgász bemutató és gyermeknapi horgászverseny az Élővíz csatornán (Békéscsaba, bíróság előtti szakasz)

Gyülekező 7:30-kor Békéscsabán, a József Attila utcai hídnál. Nevezés, majd a helyek kisorsolása 7:30-8:00-ig, a verseny 9:30-tól 11:30-ig tart. Határidőn túli nevezést a szervezők nem fogadnak el. Versenyhorgász bemutató 8:15-től 8:45-ig finomszerelékes horgász technikákról. A helyek elfoglalása sorsolás alapján történik. Etetőanyagot és csalit a szervezők biztosítanak. Az első három helyezettet serleggel és értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk. A versenyben egy horgászbot és finomszerelékes úszós készség használható. A részvétel ingyenes!

MINDEN NEVEZŐ AJÁNDÉKOT KAP. A verseny első helyezettje ingyenes részvételt nyer a KHESZ által támogatott egyhetes nyári horgásztábor turnusok egyikére.

2013. június 23. vasárnap – Egész napos horgászprogram, buszos kirándulás Vésztőre, a Kecskés-zugi holtágra

Egy felejthetetlen kirándulás és horgásznap a Mágori Horgász Egyesület kezelésében lévő kiválóan halasított Kecskés-zugi holtágon. Délután horgászverseny. A szervezők a helyszínen ebédet biztosítanak. A program ingyenes. Busz indul 8 órakor a Bajza utca-Árpád sor sarkáról. (Érkezés 18:30 körül). A programra a korlátozott létszám miatt előzetes jelentkezést kérünk a KHESZ elérhetőségein. Jelentkezési határidő: 2013. június 14. (66/328-945, 8-16 óra között, vagy khesz@globonet.hu) A buszra utólagos és helyszíni jelentkezést nem tudunk elfogadni. Egyéni utazás esetén csatlakozás 9 órakor a helyszínen. (www.magorihe.uw.hu)

2013. július-augusztus – Nyári horgásztáborok a Százlábú Egyesület szervezésében, a KHESZ Ifi Klubja támogatásával

A táborokba várunk minden horgászni szerető, vagy a horgászatot megtanulni vágyó fiút és lányt egyaránt.

Nyári tábor időpontok:

 • 2013. június 24-29.
 • 2013. július 8-13.
 • 2013. július 22-27.

Egy kalandos horgászhét Békés-Dánfokon, a Kettős-Körös és a Dánfokéri csatorna melletti táborban. Horgászat kifulladásig, versenypraktikák, bemutatók, előadások halakról, vízről, horgászatról, filmvetítés, strandolás, indiánkenuzás, felszerelés és etetőanyag készítés, horgászverseny. Egy hét igazi vízparti hangulatban. Egyéb programok:számháború, térképkészítés, kincskeresés, esti tábortűz, szalonnasütés, vetélkedők, foci, ping-pong, röplabda,

Szállás: 4-6 fős faházakban. Napi háromszori étkezés, Részvételi életkor: 8-16 év. Büfé a tábor területén üzemel. Kötelező kellékek: Horgászfelszerelés (legalább egy 4 méteres vagy hosszabb „spiccbot”), keretes haltartó háló, etetőanyagos vödör, esőkabát, gumicsizma, hálózsák, vegyes ruházat, szúnyogriasztó, fürdőruha, naptej, tölthető zseblámpa, horgászkés, evőeszközök. (Csalit, etetőanyagot, úszós készség összeállításához alapvető felszereléseket a szervezők biztosítanak.)

Tábor részvételi díja: 27.000 Ft. (Erzsébet utalványt előzetes egyeztetés alapján a szervezők elfogadnak.) A KHESZ Tagegyesületeibe tartozó horgászok gyermekeinek kedvezményt biztosítunk!

Jelentkezés és információ: Százlábú Programszervezés – Zanócz Róbert +36 (70) 334-08-41, www.szazlabu.huwww.taborok.info

2013. szeptember 15. vasárnap – Horgászverseny az Élővíz csatornán (Békéscsaba, Bíróság előtti szakasz)

Gyülekező 8:30-kor Békéscsabán, a József Attila utcai hídnál. Nevezés, majd helyek kisorsolása 8:30-9:00-ig, a verseny 9:30-tól 11:30-ig tart. Határidőn kívüli nevezést a szervezők nem fogadnak el. A helyek elfoglalása sorsolás alapján történik. Etetőanyagot és csalit a szervezők biztosítanak. Az első három helyezettet serleggel és értékes tárgynyereménnyel jutalmazzuk. A versenyben egy horgászbot és finomszerelékes úszós készség használható. A részvétel ingyenes!

A verseny első helyezettje ingyenes részvételt nyer a klub október 26-i programjára.

2013. október 26. szombat – Egynapos buszos kirándulás túravezető kalauzolásával a Sebes-Körös forrásvidékére – Révi szoros, Zichy cseppkőbarlang, a Százlábú Egyesülettel együttműködésben.

Szükséges: egynapi hideg étel, üdítő, erős cipő, esőköpeny, váltóruha, zseblámpa, érvényes személyi igazolvány vagy útlevél

Program költsége: 4000 Ft, melyet csekken, átutalással, vagy személyesen kell befizetni a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének. (Átutalás vagy csekkes fizetés esetén kérjük megjegyzésként közölni: IFI Klub program 10.26. Számlaszám: OTP: 11733003-20030188)

A programra a korlátozott létszám miatt október 21-ig előzetes jelentkezést kérünk a KHESZ elérhetőségein.

2013. november 24. vasárnap – Horgászvizsga előkészítő előadás a KHESZ Székházában

Horgászvizsga előkészítő ismeretterjesztő előadás horgászatról, szabályokról, halfajokról, tehát mindaz, ami a horgászvizsga sikeres letételéhez szükséges. A részvétel díjtalan!

A vizsgaprogramra (nov.24 és dec. 8) előzetes jelentkezést kérünk november 22-ig.

2013. december 8. vasárnap – „a KHESZ IFI Klub Mikulása hozza a horgászvizsgát” – Horgászvizsga a KHESZ Székházában

A november 24-én megrendezett horgászvizsga előkészítő előadás folytatásaként horgászvizsga lehetőséget biztosítunk az IFI Klub tagjainak.

A vizsgaprogramra (nov.24 és dec. 8) előzetes jelentkezést kérünk november 22-ig.
Az első 20 jelentkező (kizárólag aki a november 24-i előkészítőn is részt vett) 3.500 Ft-os vizsgadíját az IFI Klub támogatja, így nekik a vizsga díjmentes. (Támogatott életkor: 12-15 év) (Ajánlott életkor: 12-13 évtől)

További ajánlott programok:

Százlábú Egyesület 2013. évi programjai – www.szazlabu.huwww.taborok.info

Határtalan Vándortúra – 2013. május 15-20. A több napos túra program a  látni valókban igen gazdag romániai Bihar-hegységből indulva a Béli-hegyeken keresztül, egészen a magyarországi Békés városáig követi a gyönyörű Fekete-Köröst. Teljesíthető kerékpáros és vízi túra formájában. (a részvétel a nyitónapon és a zárónapon napi csatlakozással is lehetséges. (Részletes info a fenti webcímen.)

Zöld Csütörtök Egyesület 2013. évi programjai: zoldcsutortok.hu

Együttműködő partnereink: Százlábú Egyesület, Mágori Horgász Egyesület – Vésztő, Csorvási Horgász Egyesület, Zöld Csütörtök Természetvédő Kör.

A Gyermeknapi horgászverseny támogatói:

 • Exner Horgászúszók – Nagy Attila egyéni horgász világbajnok
 • Feca-Peca Horgászbolt – Gyula, Megyeház utca 4-8.
 • Hargita Horgászbolt – Békéscsaba, Orosházi út 54.
 • Kopasz-Kukac Horgászbolt – Békéscsaba, Illésházi utca 5.
 • Match-Fishing Horgászbolt – Szarvas, Kossuth utca 31-33.
 • Trópus Akvarisztika, Díszállat, Horgászcikk Szaküzlet – Békéscsaba, Andrássy út 11-17.