BÉKÉS MEGYEI METHOD FEEDER HORGÁSZ BAJNOKSÁG

  • Időpont: június 6. vasárnap
  • Helyszín: Munkácsy-tó, Gyula
  • Nevezési határidő: június 1. kedd 14 óráig (Nevezni a KHESZ Székházában személyesen, telefonon a 66/328-945-ös telefonszámon munkaidőben, illetve e-mailen a verseny@khesz.hu címen lehetséges).
  • Nevezési díj: 4 000 Ft. A nevezési díj utalással, csekken, vagy helyszíni regisztrációkor is befizethető. Csekken és utalással történő fizetésnél kérjük feltüntetni: „Method egyéni nevezési díj – név”. Kérjük a helyszíni nevezési díjfizetést előre jelezni. A befizetés igazolása a helyszínen ellenőrzésre kerül. A nevezési díj helyszíni ebédet tartalmaz.
  • Találkozó: június 6. vasárnap 6.00 órakor a verseny helyszínén.
  • Díjazás: a verseny első három helyezettje serleget és érmet kap. Az indulók számától függően a verseny I-V. vagy I-III. helyezettjei pénzdíjban részesülnek. A versenyek I-III. helyezettjei a method feeder OB-ra történő nevezési díj megfizetése mellett, az OB verseny napjaira, kötelező edzésre + 1 napra szállásdíj térítését (max. 4.000 Ft./nap) kapják. Valamint az utazási költség térítésén felül (oda-vissza), a KHESZ az I. helyezetteknek 40.000 Ft., II. helyezetteknek 30.000 Ft. III. helyezetteknek 20.000 Ft. értékű etetőanyagot biztosít az elődöntőre és a döntőre.

A verseny lebonyolítása, és szabályai:

A verseny két fordulóban, fordulónként 4 órában (2 x 4 óra) kerül lebonyolításra.

A verseny lefújásának pillanatában már/még horgon lévő hal kifárasztására további 10 perc áll rendelkezésre. A verseny vége után a 10 perc leteltét egy rövid hangjelzéssel jelezni kell. Az ezután megfogott hal a verseny értékelésébe nem számít bele.

Pontymatrac használata a vízkezelő helyi szabályai alapján kötelező.

A versenyzők kötelesek halaik élve tartásáról gondoskodni, ezért versenyzőnként két (vagy akár több) haltartó használata szükséges. Egy haltartóban maximum 30 kg hal tárolható, ha ezt a mennyiséget elérte a versenyző, köteles új haltartóba helyezni a halakat. Amennyiben a két haltartóban a halak mennyisége eléri a 30-30 kg-ot, a versenyző köteles időközi mérlegelést kérni, vagy lehetősége van újabb haltartóba gyűjteni a halakat. Ha a verseny lefújását követő mérlegelésnél a haltartókban a megengedett 30 kg-nál több hal található, a mérlegelő lapra akkor is csak 30 kg írható be.

A verseny a MOHOSZ Országos Method Feeder Versenyszabályzata szerint kerül megrendezésre, egyedi esetben a Verseny Bizottság állásfoglalása a mérvadó.

Aki a versenyzést a verseny befejezése előtt (az önhibáján kívüli eseteket pl. sérülés stb. kivéve) abbahagyja, a Verseny Bizottság döntésétől függően, de legalább egy évig semmilyen megyei bajnokságon nem indulhat el.

Amennyiben az időjárási körülmények vagy más vis-major lehetetlenné teszi a verseny megrendezését, akkor legkésőbb négy héten belül változatlan helyszínnel és változatlan feltételekkel meg kell ismételni.

  • Edzési lehetőség: június 4. péntek 7-20 óráig, továbbá a verseny hetében edzés egyénileg. Kérjük a hivatalos edzésnap igénybevétele esetén – érvényes területi jegy hiányában – az előzetes egyeztetést Schlett Árpád egyesületi elnökkel.