BÉKÉS MEGYEI NŐI- ÉS U15-U20 UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG

Időpont: 2022. május 14. szombat

Helyszín: Hosszú-tó, Mezőberény

Nevezési határidő: 2022. május 10. kedd 14 óráig (Nevezni a KHESZ Székházában személyesen, telefonon a 66/328-945-ös telefonszámon munkaidőben, illetve e-mailen a verseny@khesz.hu címen lehetséges).

Nevezési díj: A nevezés díjtalan, de az előzetes nevezés és regisztráció kötelező!

Találkozó: 2022. május 14. szombat 6.30 perckor a Hosszú-tó temető felőli végén.

Díjazás: A Nőknél és az Utánpótlás korcsoportonként az első három helyezett serleget és érmet kap. Az indulók számától függően a versenyek I-V. vagy I-III. helyezettjei pénzdíjban részesülnek.

A versenyek I-III. helyezettjei az OB-ra történő nevezési díj megfizetése mellett, az OB verseny napjaira, kötelező edzésre + 1 napra szállásdíj térítését (max. 4.000 Ft./nap) kapják. Valamint az utazási költség térítésén felül (oda-vissza) a KHESZ az I. helyezetteknek 30.000 Ft., II. helyezetteknek 25.000 Ft. III. helyezetteknek 20.000 Ft. értékű etetőanyagot biztosít a 6 fordulóra.

Amennyiben valamely korosztályba, illetve kategóriába a nevezők száma 6 főnél kevesebb, úgy csak az első két helyezett tarthat igényt a külön díjazásra.

A verseny lebonyolítása, és szabályai:

Korcsoportok:

  • U25-ös korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31- én nem tölti be a 25. életévét.
  • U20-as korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-én nem tölti be a 20. életévét.
  • U15-ös korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-ig nem tölti be a 15. életévét, de betölti a 6. évét. (Az U15 korosztályban segítő kizárólag a felkészülési időben segédkezhet.)

(Az életkor igazolására személyi igazolvány, diákigazolvány (14 év alattiaknál a szülő személyi igazolványának) bemutatása a helyszínen kérhető.)

A verseny egy napon U15-ös korcsoportnak egy délelőtti, míg U20 és U25-ös korcsoportnak és nőknek egy délelőtti és egy délutáni fordulóban, fordulónként három órában kerül lebonyolításra.

A versenyen a versenyző kizárólag saját korcsoportja szerinti kategóriában indulhat. Alacsony számú jelentkező esetén korcsoportok összevonásáról a versenyszervezők a verseny kezdetét megelőzően helyszínen döntenek.

A maximális bothossz 11,5 méter, U15-ös korcsoportnak 10 méter, a fordulónként használható etetőanyag mennyisége 10 liter (a hozzá kevert földdel együtt), az élő anyag maximálisan 1 liter, ebből 0,25 liter lehet a szúnyog, tűzőszúnyogot kizárólag horogra lehet használni.

A verseny a MOHOSZ szakági országos versenyszabályzata szerint kerül megrendezésre, egyedi esetben a Verseny Szakbizottság állásfoglalása a mérvadó.

Edzési lehetőség: Hivatalos edzésnap 2022. május 8. csütörtök, május 9. péntek 7-19 óráig. A hivatalos edzésnapon előzetes egyeztetés szükséges a Mezőberényi Horgászok Egyesületével.