Fogási beszámoló / Komlovszki Róbert / Tőponty / 11,25 kg / Félhalmi-holtág (ötös)

Fogási beszámoló

Komlovszki Róbert

  • Fogás ideje: 2017.08.04.
  • Vízterület: Félhalmi-holtág (ötös)
  • Halfaj: Tőponty
  • Fogott hal adatai: 11,25 kg
  • Fogási körülmények:

Sípos Bence barátommal, egy 72 órás versenyen vettünk részt, melyet a Félhalmi-holtágon rendeztek meg. A verseny második napján 3 órakor a kapásjelző óriási csipogására ugrottunk fel mindketten, odarohantam a bottartó állványhoz és hirtelen nem tudtam melyiket botot fogjam, vagy a komplett bottartót, mert a hal húzott mindent.

Sikerült mindent megfognom és csónakba szállnom, hogy a hal után menjek. Ekkor még fogalmam sem volt mekkora hal lehet a horgon, csak azt éreztem, hogy egyenlőre a hal diktál és úgy forgatja a csónakot és vele együtt engem ahogy kedve van hozzá. 10-15 perc után láttam meg először! Nem akartam hinni a szememnek, egy általam ismeretlen holtágból első horgászat alkalmával ilyen gyönyörű halat láthatok meg. Miután sikerült megszákolnom hatalmas kiabálással jeleztem csapattársamnak, hogy sikerült megfognom!

A horgot még a csónakban eltávolítottam a szájából. Közben gyönyörködtem a halban, erőtől duzzadó gyönyörű szép hosszú hal, óriási vastag kagylófaló szájában nem volt még horog ütötte seb. Biztos voltam benne, hogy 10 kilogramm felett van. A hivatalos mérlegelés után elbúcsúztam tőle. A pontos súlya 11.25 kilogramm volt. Nem ez életem eddigi legnagyobb pontya, de a körülmények miatt azt hiszem a legbüszkébb erre a fogásra vagyok! Görbüljön!


Küldjön be Ön is beszámolót szép fogásairól és nyerjen területi jegyet 2018. évre! (részletekért kattintson IDE)