Fogási beszámoló / Puskás Norbert / Amur / 16 kg / Félhalmi-holtág

Fogási beszámoló

Puskás Norbert

  • Fogás ideje: 2018.06.25. / 17 óra 30 perc
  • Vízterület: Félhalmi-holtág
  • Halfaj: Amur
  • Fogott hal adatai: 16 kg
  • Fogási körülmények:

Bevásárlásnak indultunk Köröstarcsáról barátnőmmel Mezőberénybe, mikor löttyent egyet, hogy menjünk Félhalom felé haza, úgy is útba esik címszóval („Köröstarcsán lakok”) ki mentünk. Beszereltem, bedobtam két úszós készséget és vártuk a kapást. Egyszer csak mozgolódásra lettem figyelmes az akadóból, láttam, hogy amurok. Több sem kellett, odadobtam! Bődületes hullám jött a szét rebbenő halaktól, egyből botra húzós kapás és megindult a küzdelem, szerencsére az akadót elkerülve, kifelé tört a nyílt vízre. Sajnos nem láttam mekkora, akkor még lomha, de erőteljes mozgások kísérték mozdulatát. 10 perc fárasztás után meg láttam a hal méretét, több se kellett, tudtam hogy ez egy hatalmas hal lesz, de nem gondoltam hogy ekkora. 20 perc küzdelem után megadta magát és hagyta. hogy megmerítsük barátnőmmel. Felbecsülhetetlen élmény volt! Kezem lábam remegett!

Gyors mérlegelés fotózás és visszahelyezés a vízbe hogy ne sérüljön. Súlya 16 kiló, alig bírtam emelni. Sajnos azt nem néztem meg hány centi, minél hamarabb vissza akartam helyezni a vízbe, hogy véletlenül se sérüljön! Remélem másnak is fog még ekkora örömöt okozni! Egy élmény volt!

Felszerelés: Silstar Yokuzuna pergető bot (nagyon rugalmas kis bot jól dolgozik), Okuma orsó, zsinór 30-as, 6 grammos úszó és végül egy Mustad horog.


Küldjön be Ön is beszámolót szép fogásairól és nyerjen területi jegyet 2019. évre! (részletekért kattintson IDE)