KHESZ Megyei Method Feeder Egyéni Horgász Bajnokság – 2024.

 • Időpont: július 6-7. szombat-vasárnap, 10:00-15:00
 • Helyszín: Csaba-tó, Békéscsaba
 • Nevezési határidő: június 28. péntek 14:00 óráig (Nevezni a KHESZ Székházában személyesen, telefonon a +36 30/478 3783-as telefonszámon munkaidőben, illetve e-mailen a verseny@khesz.hu címen lehetséges).
 • Nevezési díj: 6.000 Ft. A nevezési díj utalással, vagy helyszíni regisztrációkor is befizethető. Utalással történő fizetésnél kérjük feltüntetni: „Method egyéni nevezési díj – név”. Kérjük a helyszíni nevezési díjfizetést előre jelezni. A befizetés igazolása a helyszínen ellenőrzésre kerül.
 • Találkozó: július 6. szombat 6:00 órakor a Csaba-tó Kacsás-tó felőli sarkánál.
 • Díjazás: a verseny első három helyezettje serleget és érmet kap. Az indulók számától függően a verseny I-V. vagy I-III. helyezettjei pénzdíjban részesülnek.

A versenyek I-III. helyezettjei a method feeder OB-ra történő nevezési díj megfizetése mellett, az OB verseny napjaira, kötelező edzésre + 1 napra szállásdíj térítését (max. 6.000 Ft./nap) kapják. Valamint az utazási költség térítésén felül (oda-vissza), a KHESZ az I. helyezetteknek 50.000 Ft., II. helyezetteknek 45.000 Ft. III. helyezetteknek 40.000 Ft. értékű etetőanyagot biztosít az elődöntőre és a döntőre.

 A verseny lebonyolítása, és szabályai:

 • A verseny két napos, naponta egy-egy fordulóban, fordulónként 5 órában (2 x 5 óra) kerül lebonyolításra.
 • A verseny lefújásának pillanatában már/még horgon lévő hal kifárasztására további 10 perc áll rendelkezésre. A verseny vége után a 10 perc leteltét egy rövid hangjelzéssel jelezni kell. Az ezután megfogott hal a verseny értékelésébe nem számít bele.
 • A felkészülési idő alatt a dobástáv gyakorlásához vagy mélységméréshez használható mélységmérő ólom, és az üres method feederkosár is. Ez idő alatt a szereléken nem lehet horog!
 • A horgászat során megengedett kosárfajták: töltögetős (flat) method kosár, hibrid és pellet kosár. A kosarak töltőszerszámmal és kézzel egyaránt tölthetők, de a kosár az etetőanyaggal nem fedhető be. Tilos az in-line open end (mindkét végükön nyitott) kosarak és a bordás kosár használata. A horogelőke etetőanyagba tömése megengedett. Legkisebb használható method kosár tömeg: 15 gramm, maximális hossza 7 cm, maximális szélessége vagy átmérője 5 cm.
 • Csak method-feeder technika használható, tehát az etetőanyagot (vagy pelletet, stb.) tartalmazó kosáron keresztül kell futnia a főzsinórnak, a kosarat felül nem lehet megütköztetni, a kosárnak a szereléken végig akadálymentesen, szabadon kell csúsznia.
 • A megengedett legnagyobb horogméret 10-es, hegy és horogszár közötti maximális távolság 7 mm. Ennél nagyobb horog semmilyen esetben sem használható. A horgászathoz kizárólag szakáll nélküli (barbless) horgok használhatók!
 • A botok maximális hossza: 4,5 m. Kizárólag rezgő spicces (feeder, picker) botok használhatóak, és a kapás jelzésére kizárólag a bot spicce szolgálhat. Lengőspicc, oldal spicc és elektromos kapásjelző használata nem engedélyezett.Az etetéshez a feedertechnikához készült botokon kívül egyéb technikákra készült botok is használhatóak (pl. pontyozó, tengerparti, stb. botok).
 • Csak a bedobás engedélyezett. Dobás közben a felkapókarnak nyitva kell lennie, a zsinórnak dobáskor szabadon kell leperegnie az orsó dobjáról, tilos az újjal lefogni a zsinórt és az orsót. Horgászat közben a versenyzőnek az orsóval kell dobnia és kitekerni a felszerelést. A feederbot nem használható úgy, mint egy spiccbot. A tartalék botokon a horgon lehet csali, de a method kosarat nem lehet előre megtölteni!
 • A horogelőke hossza maximum 25 cm lehet.
 • Pontymatrac használata a vízkezelő helyi szabályai alapján kötelező.
 • Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia. A felhasználható élőanyag mennyisége összesen 1 liter, kizárólag légylárva valamilyen fajtája (csontkukac, pinki, báb) és giliszta lehet (vágatlan állapotban). Más élőanyag nem használható! A csalizó pelletek és minibojlik méretére nincsen korlátozás. MEGSZEGÉSE SÁRGALAPOS FIGYELMEZTETÉST VON MAGA UTÁN!
 • Egy fordulóban maximum 8 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, pelleteket és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. Szemes terményként kizárólag kukorica és kendermag használható. (A fenti mennyiségtől a verseny helyszínének kérésére negatív irányú eltérés lehetséges, ezért mindig az adott fordulóra érvényes versenykiírásban leírt mennyiségi korlátozások tekintendők mérvadónak!) Az etetőanyag limit legfeljebb 1 liter mennyiségben tartalmazhat porszáraz anyagokat, melyek kizárólag a következők lehetnek: TTX, Liant a Coller, Litou, csonti- és etetőanyag-ragasztó, pellet őrlemény, amiket külön beosztásos vödörben vagy hivatalos mérőedényben kell a limitellenőrzés során bemutatni. A csalik (minibojlik, dumbelek, waftersek, csalizó pelletek etc.) mennyisége nincsen korlátozva, de egy fajta csaliból azonban maximum csak 1 dl vihető be. Tilos a löncshús, a kenyér, a paszta, a szúnyoglárva használata. Az etetőanyagot por/folyékony állagú aromával bármikor lehet kezelni, de legfeljebb 1 liter por/folyékony aroma engedélyezett, amely legfeljebb 10 különböző típusú por/folyékony ízből, aromatípusonként legfeljebb 100 ml mennyiségből állhat.
 • Mind az edzések, mind pedig az egyes versenyfordulók befejeztével tilos a fel nem használt etetőanyagot vízbe dobni!
 • A versenyző köteles rajthelyén a hulladékot összegyűjteni és elszállítani!
 • A versenyzők kötelesek halaik élve tartásáról gondoskodni, ezért versenyzőnként két (vagy akár több) haltartó használata szükséges. Kerek haltartóként legalább 40 cm átmérőjű, szögletes haltartó esetében legalább 50 cm átlójú és 3,5 méter hosszú, aprólyukú szákot kell használni. A haltartót a lehetséges legnagyobb hosszában kell a vízbe helyezni. Amennyiben egy versenyző rövid szákot használ (rövidebb mint 3,5 méter), sárga lapot kap, még abban az esetben is, ha a két szákot használ. Amennyiben ez a versenyző egy másik versenyen újra rövid szákot használ, ki kell zárni a versenyből. Egy haltartóban maximum 20 kg hal tárolható, ha ezt a mennyiséget elérte a versenyző, köteles új haltartóba helyezni a halakat. Amennyiben a két haltartóban a halak mennyisége eléri a 20-20 kg-ot, a versenyző köteles időközi mérlegelést kérni, vagy lehetősége van újabb haltartóba gyűjteni a halakat. Ha a verseny lefújását követő mérlegelésnél a haltartókban a megengedett 20 kg-nál több hal található, a mérlegelő lapra akkor is csak 20 kg írható be.
 • Aki a versenyzést a verseny befejezése előtt (az önhibáján kívüli eseteket pl. sérülés stb. kivéve) abbahagyja, a Versenybizottság döntésétől függően, de legalább egy évig semmilyen megyei bajnokságon nem indulhat el.
 • Amennyiben az időjárási körülmények vagy más vis-major lehetetlenné teszi a verseny megrendezését, akkor legkésőbb négy héten belül változatlan helyszínnel és változatlan feltételekkel meg kell ismételni.
 • Aki a versenyzést a verseny befejezése előtt (az önhibáján kívüli eseteket pl. sérülés stb. kivéve) abbahagyja, a Versenybizottság döntésétől függően, de legalább egy évig semmilyen megyei bajnokságon nem indulhat el.
 • Amennyiben az időjárási körülmények vagy más vis-maior lehetetlenné teszi a verseny megrendezését, akkor legkésőbb négy héten belül változatlan helyszínnel és változatlan feltételekkel meg kell ismételni.
 • A fent nem részletezett szabályok tekintetében a versenyen a MOHOSZ 2024. évben érvényes és hatályos országos szakági versenyszabályzata, egyedi esetben a Versenybizottság állásfoglalása a mérvadó.

Edzési lehetőség: egyénileg