MEGYEI NŐI BAJNOKSÁG, MEGYEI UTÁNPÓTLÁS (U15-U20-U25) HORGÁSZ BAJNOKSÁG

  • Időpont: április 25. vasárnap
  • Helyszín: Fűzfás-zugi holtág, Gyomaendrőd
  • Nevezési határidő: április 20. kedd 14 óráig (Nevezni a KHESZ Székházában személyesen, telefonon a 66/328-945-ös telefonszámon munkaidőben, illetve e-mailen a verseny@khesz.hu címen lehetséges).
  • Nevezési díj: A nevezés díjtalan, de az előzetes nevezés és regisztráció kötelező!
  • Találkozó: április 25. vasárnap 6.30 perckor az Ifjúsági lakótelep mögött, a holtág töltése mellett, a holtág partján.
  • Díjazás: A Nőknél és az Utánpótlás korcsoportonként az első három helyezett serleget és érmet kap. Az indulók számától függően a versenyek I-V. vagy I-III. helyezettjei pénzdíjban részesülnek. A versenyek I-III. helyezettjei az OB-ra történő nevezési díj megfizetése mellett, az OB verseny napjaira, kötelező edzésre + 1 napra szállásdíj térítését (max. 4.000 Ft./nap) kapják. Valamint az utazási költség térítésén felül (oda-vissza) a KHESZ az I. helyezetteknek 30.000 Ft., II. helyezetteknek 25.000 Ft. III. helyezetteknek 20.000 Ft. értékű etetőanyagot biztosít a 6 fordulóra. Amennyiben valamely korosztályban, illetve kategóriában a nevezők száma 6 főnél kevesebb, úgy csak az első két helyezett tarthat igényt a külön díjazásra.

A verseny lebonyolítása, és szabályai:

Korcsoportok:

U25-ös korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31- én nem tölti be a 25. életévét.

U20-as korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-én nem tölti be a 20. életévét.

U15-ös korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-ig nem tölti be a 15. életévét, de betölti a 6. évét. (Az U15 korosztályban segítő kizárólag a felkészülési időben segédkezhet.)

(Az életkor igazolására személyi igazolvány, diákigazolvány (14 év alattiaknál a szülő személyi igazolványának) bemutatása a helyszínen kérhető.)

A verseny egy napon U15-ös korcsoportnak egy délelőtti, míg U20 és U25-ös korcsoportnak és nőknek egy délelőtti és egy délutáni fordulóban, fordulónként három órában kerül lebonyolításra.

a versenyen a versenyző kizárólag saját korcsoportja szerinti kategóriában indulhat. Alacsony számú jelentkező esetén korcsoportok összevonásáról a versenyszervezők a verseny kezdetét megelőzően helyszínen döntenek.

A maximális bothossz 11,5 méter, U15-ös korcsoportnak 10 méter, a fordulónként használható etetőanyag mennyisége 10 liter (a hozzá kevert földdel együtt), az élő anyag maximálisan 1 liter, ebből 0,25 liter lehet a szúnyog, tűzőszúnyogot kizárólag horogra lehet használni.

A verseny a MOHOSZ szakági országos versenyszabályzata szerint kerül megrendezésre, egyedi esetben a Verseny Szakbizottság állásfoglalása a mérvadó.

  • Edzési lehetőség: Hivatalos edzésnap 2021. április 23. péntek, április 24. szombat 7-19 óráig. A hivatalos edzésnapon a holtágra szóló érvényes területi horgászjegy hiányában a holtág halászati őrével előzetes egyeztetést kérünk. (Fehér Csaba, 30/498-4927)