„Módszerek Harca” a Poklás-csatornán – 2023

Időpontja: 2023. szeptember 24. vasárnap

Helyszín: Poklás-csatorna, Gyula

Nevezési határidő: 2023. szeptember 19. kedd 14 óráig (Nevezni a KHESZ Székházában személyesen, telefonon a 66/328-945-ös telefonszámon munkaidőben, illetve e-mailen a verseny@khesz.hu címen lehetséges).

Nevezési díj: 3.000 Ft/csapat. A nevezési díj utalással, csekken, a KHESZ székházában és a helyszínen személyesen is befizethető. A helyszíni nevezési díj fizetését kérjük a nevezéskor előre jelezni. Csekken és utalással történő fizetésnél kérjük feltüntetni: „Poklás verseny”

Találkozó: 2023. szeptember 24. vasárnap 7:00 órakor a helyszínen

Díjazás: a verseny első három helyezettje serleget és érmet kap. A résztvevők számától függően a verseny I-V. vagy I-III. helyezettjei pénzdíjban részesülnek. A legnagyobb halat kifogó különdíjban részesül.

A verseny lebonyolítása, és szabályai:

 A verseny egy fordulóban kerül lebonyolításra, 9-15 óráig. Eredményhirdetés és helyszíni ebéd 15:30 órakor.

  • a verseny páros verseny, egy csapat két főből áll.
  • a verseny előre kitűzött, sorsolt helyeken történik. A sorsolás menete: a nevezett csapatok a nevezési díj befizetésének sorrendje szerint húzzák ki azt a számot, ami meghatározza, hogy a következő körben mely sorrendben történik az helyek kisorsolása. A versenypálya két szektorra kerül felosztásra, a csapat egyik tagja az egyik, másik tagja a másik szektorba húz horgász helyet.
  • A kifogott halakat mérlegelésig haltartóban kell tárolni, majd a mérlegelés után azonnal kíméletesen vissza kell helyezni a vízterületre