Országos Jótékonysági Horgászat

A Magyarország több helyszínén megrendezett Országos Jótékonysági Horgászat kezdeményezés egy közös célért jött létre a Regőczi Alapítvány által. Az összefogás célja, hogy horgászok és támogatók adományaiból olyan gyerekek életét segítsük, akik a világjárvány miatt váltak félárvává, esetleg teljesen árvává. A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége csatlakozik a kezdeményezéshez egy horgászverseny megrendezésével, amelynek nevezési díjait az alapítvány számára ajánlja fel.

KHESZ Országos Jótékonysági Horgászat

Időpontja: 2022. október 30. vasárnap

Helyszín: Fűzfás-zugi-holtág versenypálya, Gyomaendrőd

Nevezési határidő: 2022. október 28. péntek 14 óráig (Nevezni a KHESZ Székházában személyesen, telefonon a 66/328-945-ös telefonszámon munkaidőben, illetve e-mailen a verseny@khesz.hu címen lehetséges).

Nevezési díj: 10 000 Ft/fő. A nevezési díj utalással, csekken, a KHESZ székházában és a helyszínen személyesen is befizethető. A helyszíni nevezési díj fizetését kérjük a nevezéskor előre jelezni. Csekken és utalással történő fizetésnél kérjük feltüntetni: „Országos Jótékonysági Horgászat”.

Találkozó: 2022. október 16. vasárnap 7.00 órakor a helyszínen

Díjazás: A verseny első három helyezettje serleget és érmet kap. A legnagyobb halat kifogó különdíjban részesül.

A verseny lebonyolítása, és szabályai: 

 • A verseny egy fordulóban kerül lebonyolításra, 9-15 óráig.
 • a verseny előre kitűzött, sorsolt helyeken történik. A sorsolás menete: a versenyzők a nevezési díj befizetésének sorrendje szerint húzzák ki azt a számot. A versenypálya a nevezők számától függően szektorokra kerül felosztásra.
 • A kifogott halakat mérlegelésig haltartóban kell tárolni, majd a mérlegelés után azonnal kíméletesen vissza kell helyezni a vízterületre.
 • Az értékelésbe kizárólagosan az élve mérlegelt méretkorlátozott és tilalmi idővel védett (napi darabszám korlátozással szabályozott) hal számít be méretkorlátozásra tekintettel. A rendezők a mérlegelést folyamatosan végzik, (visszahelyezés esetén matrac, fertőtlenítő használata javasolt) a mérlegelésig a kifogott hal tárolása kíméletesen, szákban, pontyzsákban, pányvázva stb. történhet.
 • Az eredménybe a kifogott hal összsúlya grammban kerül beszámításra, (holtverseny esetén a versenybírók állásfoglalása alapján a kifogott halak darabszáma, vagy a legnagyobb egyedsúlyú kifogott hal dönt.)
 • Etetésre darált etetőanyag, bojli, pellet, method mix, főzött és erjesztett magvak, élő csali egyaránt használhatók. A verseny időtartama alatt összesen 3 liter etető anyag használható fel. Szúnyoglárva etetésre és csalizásra sem használható.
 • Egy versenyző egyidőben egy bottal horgászhat, a versenyen a hatályos jogszabály szerint horgászni minden nemű szabályos horgász készséggel és módszerrel lehet (feeder, bojlis készség, match stb.).
 • A verseny partról történik, csónak, etetőhajó, egyéb – nem partról horgászkészség által bejuttatott – etetésre használt vízen úszó eszköz használata tiltott.
 • A versenyszabályokat, a Fűzfás-zugi-holtág helyi horgászrendjét és a MOHOSZ Országos Horgászrendjét be nem tartó versenyzők a versenyből azonnali kizárásra kerülnek.
 • A verseny alkalmával megfogott hal nem vihető el.
 • A versenykiírásban nem szabályozott, egyedi kérdésekben a versenyszervezők állásfoglalása a mérvadó.
 • A horgászállásokat tisztán, rendezett állapotban kell hagyni.