PÜNKÖSDI FÉLHALMI NAGYHALFOGÓ HORGÁSZVERSENY

Időpont: 2022. június 3-4-5. péntek-vasárnap

Helyszín: Félhalmi holtág „ötös” szakasza (a holtág horgásztanyák felőli végétől)

Nevezési határidő: 2022. május 27. péntek 12:00 (Nevezni a KHESZ Székházában személyesen, telefonon a 66/328-945-ös telefonszámon munkaidőben, illetve e-mailen a verseny@khesz.hu címen lehetséges).

A részvétel korlátozott. A versenybe 80 csapat nevezését tudjuk elfogadni!

A nevezés elfogadásának feltétele az érvényes horgászathoz szükséges okmányok megléte, mely a helyszínen ellenőrzésre kerül. Határidő utáni és helyszíni nevezést a fokozott érdeklődés miatt nem áll módunkban elfogadni. (A KHESZ által kiadott – a holtágra nem szóló – különböző típusú éves területi jegyeket a verseny idejére elfogadjuk).

A verseny nyílt, megyén belüli és kívüli, valamint külföldi versenyzők jelentkezését egyaránt elfogadjuk a versenykiírás feltételeinek elfogadása mellett.

Nevezési díj: 8 000 Ft/csapat, mely díjat a helyszíni regisztrációkor kérjük befizetni.

Találkozó: 2022. június 3. péntek. 10-11:15-ig a Félhalmi „ötös” holtág végén a Körösvidéki Sporthorgász Egyesület horgásztanyájának udvarán (a büfénél).

Díjazás: a verseny első három helyezettje serleget és érmet kap. A verseny I-V. helyezettjei pénzdíjban részesülnek. A legnagyobb halat kifogó csapat különdíjban részesül.

Verseny lebonyolítása:

Program: 2022. június 3. péntek

 • horgászhelyek sorsolása: 11:15,
 • kisorsolt helyek elfoglalása 11:30-12:00,
 • verseny (etetés) kezdete: 12 óra,

Program: 2022. június 5. vasárnap

 • verseny vége: 10 óra
 • eredményhirdetés 11:00 óra (a holtág végén a horgászanya-büfé udvarán).

Verseny szabályai:

 • a versenybe két fős csapatok jelentkezését várjuk.
 • a versenycsapatok részéről mindennemű horgászattal kapcsolatos tevékenységet kizárólag az adott csapat két tagja végezhet.
 • a versenyzők előre sorsolt helyeken (horgászállásokon) versenyeznek. A sorsolás – a nagyszámú csapat jelentkezése miatt, a korábbi évek tapasztalatai alapján a gyors helyfoglalás érdekében – a jelentkezési sorrend alapján a versenycsapat létszám által meghatározott számsorból számhúzással történik, a húzott számok az előre elkészített helyfoglalási táblázat (véletlenszerűen meghatározott helyfoglalási rács) alapján határozzák meg a horgász helyet.
 • az értékelésbe kizárólagosan az élve mérlegelt méretkorlátozott és tilalmi idővel védett (napi darabszám korlátozással szabályozott) hal számít be méretkorlátozásra tekintettel. A rendezők a mérlegelést folyamatosan végzik, (visszahelyezés esetén matrac, fertőtlenítő használata javasolt) a mérlegelésig a kifogott hal tárolása kíméletesen, a hal méretének megfelelő szákban, pontyzsákban, pányvázva történhet.
 • az eredménybe a csapatok által kifogott hal összsúlya grammban kerül beszámításra, (holtverseny esetén a versenybírók állásfoglalása alapján a kifogott halak darabszáma, vagy a legnagyobb egyedsúlyú kifogott hal dönt.)
 • a versenyen horgászni versenyzőnként két horgászbottal, minden nemű szabályos horgász készséggel és módszer alkalmazásával lehet (feeder, bojlis készség, match stb.)
 • ­a verseny partról történik, csónak, etetőhajó, egyéb – nem partról horgászkészség által bejuttatott – etetésre használt vízen úszó eszköz használata tiltott.
 • a versenyszabályokat, a KHESZ Helyi Horgászrendjét és a MOHOSZ Országos Horgászrendjét be nem tartó csapatok a versenyből azonnal kizárásra kerülnek
 • a versenykiírásban nem szabályozott, egyedi kérdésekben a versenyszervezők állásfoglalása a mérvadó.

A versenyben résztvevő nagyszámú csapat miatt a verseny alkalmával a Félhalmi ötös holtág teljes szakasza lezárásra kerül.

FIGYELEM! A fokozott érdeklődés miatt az a csapat, aki a versenybe nevezett, de a verseny regisztrációkor, majd a versenyen nem jelenik meg, nem vesz részt, illetve ezt előre legkésőbb a verseny kezdetét megelőző nap 12 óráig a KHESZ felé az itt megadott hivatalos elérhetőségeken nem jelzi, az a csapat, illetve a csapat tagjai (külön-külön más csapatot alkotva) a 2023. évi versenyen nem nevezhetnek! Egyéb vis maior esemény bekövetkezte miatt meg nem jelent csapat következő évi nevezéséről a Verseny Bizottság dönt!

Információ:

 • Fehér Csaba +36 (30) 498-49-27 hivatásos halőr (versenyszervező)
 • Varjú Tibor +36 (30) 286-8404 hivatásos halőr (versenyszervező)