Szluka András

  • Fogás ideje: 2019.04.18.
  • Vízterület: Félhalmi-holtág (1-es szakasz)
  • Halfaj: Busa
  • Fogott hal adatai: 38,8 kg / 140 cm

Fogási körülmények: A hal erős húzós, majd ejtős kapással jelentkezett az etetőkosaras felszerelésemre. A fárasztás a Félhalmi 1-es holtág 2-es felőli végén kezdődött, majd mivel csónakos segítséget is kaptam a fárasztást onnan folytattam.  Végül a nádhoz kötve magunkat (hogy a hal ne húzzon el) sikerült egy kölcsön bojlis merítővel a halat megmeríteni. A csónakba emelés sem volt egyszerű, szerencsére arra is volt külső segítség, ugyanis a többórás fárasztás alatt összegyűlt egy kisebb nézősereg. A fogást hitelesítette Szabó Gábor horgásztársam, és a csónakos segítőm, akit mindenki csak Bánhegyesi Pista bácsinak hív. Érdekességként megjegyezném hogy a hal sovány volt, ezzel a hosszal akár az 50 kg-ot is elérhette volna.

Ennek okai a halon található sérülések lehettek, amik egyértelműen gereblyézésből adódtak! A fényképen is jó látszik, hogy a farka felett egy nagy friss seb van és a hal másik oldalán még kettő ettől komolyabb sérülés volt látható (így utólag sajnálom hogy azt az oldalát nem fotóztuk).

Jelzés értékű lehet, hogy egy ilyen aránylag frekventált helyen valaki ezt még meg meri csinálni és mivel hogy több sérülés volt a halon, valószínűleg nem egyedi eset volt, konkrétan: vadászott rá.