Tájékoztató a turista állami horgászjegy váltásáról

2014. május 1-től a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal internetes oldalán(https://tuhir.nebih.gov.hu) elindult a TUHIR, azaz a Turista horgászjegy kiadási és információs rendszer. A turista állami horgászjegy a vonatkozó jogszabály szerint  on-line igényelhető 2.000 Ft-os áron, fizetése bankkártyával lehetséges az OTP Bank Nyrt. biztonságos SSL protokollt használó kártya elfogadó rendszere által. 
A jegy tartalmazza a személyes adatok mellett a kiadási és érvényességi időt, továbbá táblázatos formában a fajlagos tilalmi időket. 
Melléklete a fogási napló, a turista állami jegyhez szükséges továbbá az adott vízere szóló területi horgászengedély
Érvényessége a kiadástól számított három hónapig szól, mely időszak alatt az állami horgászvizsga letétele – és az állami jegy kiváltására vonatkozó előfeltételek teljesítése után – „teljes értékű „, azaz tárgyévre szóló állami jegyre cserélhető a lakhely szerinti illetékes halgazdálkodási hatóságnál. 
A turista állami jegyet használó személy egy – legfeljebb három, darabonként legfeljebb háromágú horoggal felszerelt – horgászkészséget, valamint egyidejűleg egy darab, 1 m2-nél nem nagyobb csalihalfogó emelőhálót használhat. 
 
Szövetségünk a kezlésünkben lévő vizekre az újfajta jegytípushoz a „B” típusú napi és heti jegyeket adja ki. (területi jegyek menüpont)
A turista állami horgászjegyről elérhetőségeink bármelyikén készséggel adunk bővebb információt.