TIMÁR MIX–KHESZ–MINIKER KUPA 2022. versenysorozat évadzáró verseny

Ideje: 2022. 11. 13. vasárnap

Helye: Fűzfás-zugi holtág, Gyomaendrőd

Nevezési határidő: versenynapot megelőző csütörtökig (nevezés kizárólag Nyári Tamás főszervezőnél telefonon: +36 30 393-4690)

Nevezési díj: 4 000 Ft. Fizetendő: a helyszíni regisztrációkor.

Találkozó: a versenynapon 07.30 perckor az Ifjúsági lakótelep mögött, a holtág töltése mellett, a holtág partján.

Díjazás: kellő számú jelentkezés esetén a szektor első három helyezett, valamint az abszolút győztes kerül díjazásra (serleg és Timár Mix termékekből álló tárgyjutalom) (egyéb esetben mezőny első három helyezettje)

 A verseny lebonyolítása, és szabályai:

A versenyen részt venni csak érvényes állami jegy és a verseny helyszínére érvényes területi jegy birtokában lehet. Ezek kiváltásáról a versenyzőknek önállóan kell gondoskodniuk. Az évadzáró verseny sem az úszós, sem a feeder összetett eredménybe nem számít be. A verseny egy 5 órás fordulóból áll. Használható módszerek: úszós, finomszerelékes (hosszúelőkés) feeder, method feeder: akár felváltva a verseny során, de egy időben csak egy bottal lehet horgászni. Bármilyen kosár használható (open ended, tömködős, bordás, csontis stb.). Horog mellett (hajszálelőkén, csalitüskén) fel lehet kínálni a csalit, amely lehet bármilyen fajta pl. bojli, pellet, wafter; mesterséges alapanyagú csalik csak csalizásra használhatók: pl. technopufi, gumikukorica, más csali-imitációk. Az etetés történhet kézzel, etetőcsészével, csúzlival, kosárral. Megengedett maximális bothossz 13 méter. Szúnyoglárva sem etetésre, sem csalizásra nem használható. Egyebekben az országos szakági versenyszabályzatok az irányadók azzal, hogy az élőcsali- és etetőanyaglimit az úszós finomszerelékes szabályzatnak megfelelő: maximum 20 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és ragasztókat, aromákat), 2,5 liter élőcsali.

Edzési lehetőség: Önállóan, érvényes területi jegy birtokában az általános horgászati szabályok betartásával.