110 mázsás nyitány – megkezdődtek az idei haltelepítések

A KHESZ Halgazdálkodási Bizottsága által elfogadott 2023. évi haltelepítési terv alapján nagy lendülettel kezdtük meg az idei halasításokat, amelynek első mozzanatai már február közepén lezajlottak.

Az elmúlt hetekben egynyaras és kétnyaras vegyes keszegből összesen 5800 kg, kétnyaras csukából 273 kilogramm, háromnyaras dévérkeszegből 2000 kg, háromnyaras süllőből 300 kg, egynyaras pontyból 2750 kg, egynyaras süllőből 100 kg került a vizeinkbe.

Az eddig végrehajtott haltelepítések forrásait a Körösvarázs Bt. (Szarvas) a V-95 Kft. (Nagyatád), a Biharugrai Halgazdaság Kft., a Sebo Fish Kft. (Gyula) és Kocsis László őstermelő biztosították a sok éves együttműködés és a jó partneri viszony eredményeként.

Többször publikáltuk a közelmúltban, hogy a területi jegyáremelések ellenére a magasabb piaci halárak miatt a korábbi évek átlagánál előrevetíthetően kevesebb hal jut az idei évben vizeinkbe. Azonban ennek függvényében is a lehetőségeket maximálisan kihasználva igyekszünk a halkihelyezéséket megvalósítani a további eredményes halfogás biztosítása érdekében.

Jövő héttől a Csökmői- majd az Ecsegfalvi Halgazdaság háromnyaras pontyállományaival folytatjuk vizeink tavaszi halasítását.