Tájékoztatást adunk arról, hogy a KHESZ által 2021. évtől a MOHOSZ HORINFO rendszerében elektronikusan kiadható területi jegyeinket (E-területi jegy) és a KHESZ Helyi Horgászrend kivonatát feltöltöttük, a rendszer működésre kész. A KHESZ területi jegyeinek kiadhatóságát 2021. január 11. hétfő 9 órától tesszük elérhetővé a HORINFO felületén.

E-területi jegy váltás lehetőségei:

  1. Online (önállóan):

A már a tárgyévre érvényes állami horgászjeggyel rendelkező horgász saját felhasználói profiljába belépve önállóan kiválasztja és kiváltja az igényelt területi jegyet. A fizetés módja a rendszeren keresztül ez esetben kizárólag bankkártyás lehet.

  1. Offline (külső módon):

A KHESZ a Központi Ügyviteli Irodán, tagegyesületein és bizományos partnerein keresztül értékesíti területi jegyeit a HORINFO elektronikus rendszerben, papírra kinyomtatva. Az igényelt jegy fizetése ez esetben az igénylés helyszínén, a jegykiadást követően készpénzben történik.

Kivételek: online módon nem kerül forgalmazásra a hölgyek és a fogyatékkal élők részére igénybe vehető és kiadható kedvezményes egybotos területi jegy. A rekreációs-kisszerszámos halászjegyek elektronikus kiváltása 2021-ben egyáltalán nem lehetséges.

Fontos tudnivalók a HORINFO rendszeren keresztüli E-területi jegy forgalmazással kapcsolatban:

– A KHESZ által kiadott E-területi jegyek kinyomtatása kötelező. A rendszer akkor érvényesíti az adott jegyet, amikor az a nyomtatás parancs kiadásával kinyomtatásra került. A kevesebb vízterületet integráló területi jegyeink papírigénye egy A4-es oldal, az általános, összevont, a 24 órás, 72 órás, heti, gyermek területi jegy – a sok jegybe integrált vízterület felsorolása miatt – várhatóan kettő A4-es oldalt fog igénybe venni. (A rendszer fejlesztői jelenleg dolgoznak azon, hogy minden jegy egyoldalas legyen.) Amennyiben az E-területi jegy kiváltása Központi Ügyviteli Irodánkban, tagegyesületeinknél, bizományos partnereinknél történik, abban az esetben a kötelező mellékletet képző KHESZ Helyi Horgászrend a megszokott módon, a nyomdai úton előállított papíralapú kis füzet formájában kerül átadásra az E-területi jegy mellé. Online (önálló) váltás esetén a Helyi Horgászrend kivonat kinyomtatása kötelező.

– A rendszerben megvásárolt E-területi jegy a horgász profilja alatt bármikor újra nyomtatható, megtekinthető, lekérdezhető. A HORINFO-ban megtalálható a KHESZ által értékesített területi jegyek listája, és azok területi hatálya (vízterület lista) a kategóriák weboldalunkon megtalálhatók.

A HORINFO E-terület jegy rendszerrel kapcsolatban bármely kérdésre irodai elérhetőségeinken munkaidőben állunk rendelkezésre.

A részletek tartalmazó tájékoztatót kiküldtük az értékesítést végző tagegyesületek és forgalmazóhelyek felé.