A Körösvidéki Sporthorgász Egyesület versenyfelhívása – I. Nagyhalfogó verseny 2023

Időpont: 2023. június 16-18, időjárási körülmények változása esetén egy héttel később (június 23-25.)

Helyszín: Hármas-Körösön, a Félhalmi V. holtágon, valamint a Danzug-holtágon

Nevezési határidő, helyszín: A verseny felnőtt, ifjúsági és gyermek kategóriában kerül megrendezésre, amelyre az egyesület csárdaszállási horgásztanyáján 16-án 10 órától 17-én 12 óráig nevezhetnek a horgásztársak. A nevezés elfogadásának feltétele az érvényes horgászathoz szükséges okmányok megléte, mely a helyszínen ellenőrzésre kerül.

Nevezési díj: A verseny nyíltverseny, amelyen más egyesületek horgászai nevezési díj (felnőtt 4 000,- ifiknek 500,-Ft) befizetésével vehetnek részt.

Díjazás: a verseny első három helyezettje oklevelet és érmet kap. A legnagyobb halat kifogó különdíjban részesül.

Program:

  1. június 16.: verseny (etetés) kezdete: 10:00
  2. június 18.: verseny vége: 11:00, eredményhirdetés 12:00

Verseny lebonyolítása, és szabályai:

  • a versenybe a jelentkezést egyénileg várjuk.
  • a verseny során mindennemű horgászattal kapcsolatos tevékenységet kizárólag az adott személy végezhet.
  • az értékelésbe kizárólagosan az élve mérlegelt méretkorlátozott és tilalmi idővel védett (napi darabszám korlátozással szabályozott) hal számít be méretkorlátozásra tekintettel. A rendezők a mérlegelést folyamatosan végzik, (visszahelyezés esetén matrac, fertőtlenítő használata javasolt) a mérlegelésig a kifogott hal tárolása kíméletesen, a hal méretének megfelelő szákban, pontyzsákban, pányvázva történhet.
  • az eredménybe a kifogott hal összsúlya grammban kerül beszámításra, (holtverseny esetén a versenybírók állásfoglalása alapján a kifogott halak darabszáma, vagy a legnagyobb egyedsúlyú kifogott hal dönt.)
  • a versenyen horgászni versenyzőnként két horgászbottal, minden nemű szabályos horgász készséggel és módszer alkalmazásával lehet (feeder, bojlis készség, match stb.).
  • a verseny partról történik, valamint csónakból történhet.
  • a versenyszabályokat, a KHESZ Helyi Horgászrendjét és a MOHOSZ Országos Horgászrendjét be nem tartó versenyző a versenyből azonnal kizárásra kerülnek.

Információ:

Végh Zoltán; telefonszám: 0630/9652059