A középmezőnyben végzett megyei válogatottunk az Országos Horgász Csapatbajnokságon

A MOHOSZ Országos Versenyhorgász Bizottsága 2014. július 12-13-án rendezte meg a legnagyobb hazai horgászversenyt, az 51. Országos Horgász Csapatbajnokságot (OHCSB). Mint rendesen, idén is 1. és 2 osztályban küzdöttek meg a Szövetségek 8 fős csapatai (4 felnőt, 1 női, 1 U23-as, 1 U18-as és egy U14-es versenyző).A Körösvidéki Horgászegyesületek Szövetségének Versenyszakbizottsága által kiválasztott megyei válogatott 2014-ben is az 1. osztályban indult. (A cikk folytatásáért kattintson a további információ gombra)

A Szövetségünk által nagyra tartott és eppen ezért méltó módon támogatott versenyre már szerda reggel megérkezett a csapat és kezdetét vette a tréning. Csütörtökön és pénteken nem “emberhez méltó” körülmények között edzettek a versenyzők, hihetetlen mennyiségű csapadék esett le, küzdöttek a sárral, a széllel és a tavi áramlatokkal. De szombat reggelre kialakult a taktika és a következő versenyzőknek húzott szektorszámot Balogh Attila csapatvezető:

  • Takács Martin (U14), Hruska Ármin (U18), Kiss Dániel (U23), Deli Ibolya, Bagdi Árpád, Kiss István, Miloszrdni László, Szilágyi Zsolt.

Szilvási Szilárd professzionális háttéremberként segítette a csapatot az égből pottyant szarvasi Rojkó István újdonsült barátunkkal. A körülmények és a nehézségek ellenére megbízható teljesítménnyel a 8. helyen zártunk az első nap után. Vasárnapra Szilvási beült Kiss István helyére, azaz éltünk a csere lehetőségével. A dobogó mindhárom fokáért hatalmas küzdelem zajlott, látszott, hogy a “nagy” szövetségek profi csapatokat felvonultatva, nagyon komoly háttérember állománnyal (min. mindenki mögött egy-egy segítő, plussz az összekötők), és nagy költségvetéssel felkészülve verhetetlenek. Az alsó traktusokban is ment a küzdelem a bentmaradásért, például a 2012-es bajnok (Pest-Buda) messze elmaradt a két évvel ezelőtti Velencei-tavi teljesítményétől.

A mi csapatunk is megküzdött minden egyes halért és sikerrel tartottuk meg a 8. helyet! Köszönjük a versenyzők teljesítményét, a KHESZ maximális támogatását, jövőre cél a még előkelőbb helyezés!

Cikk és képek: Balogh Attila – KHESZ 


Felkészülés az edzésekre


Eső után a versenypálya partján


Női versenyzőnk, Deli Ibolya


Hruska Ármin (U18)


Miloszrdni László


Szilágyi Zsolt


Szilvási Szilárd és Kiss Dániel


Takács Martin (U14) és Takács Mariann


Dr. Bagdi Árpád


Kiss István


Összesített eredmények

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük