A Timár Mix–Miniker–Mikolik Kupa végeredménye – interjú a bajnokkal

A Timár Mix – Miniker – Mikolik Pontyfogó Kupa egész szezonban versenyzési lehetőséget kínál a megye és megye közeli finomszerelékes horgászok részére, a megyei bajnokságok és a KHESZ által szervezett, támogatott egyéb versenyek mellett az egyik legrangosabb megyei versenynek számít. A 2015. évben is lebonyolított versenysorozatban a szervező Nyári Tamás négy fordulón keresztül vezette a versenyt, végig szorosan követte őt Potecz Attila, akinek sikerült a végén fordítania és megnyernie az összetett versenyt.

A versenyszezont követően, a horgászok számára némileg holt időnek számító kemény télben kérdeztem Attilát a győzelmével kapcsolatban:

– Ez volt a harmadik kupagyőzelmed, melyhez ez úton is gratulálunk! Melyik volt a legkedvesebb, legemlékezetesebb, ha volt ilyen?

– Számomra mindegyik kupasorozat, illetve versenynap kedves volt, mert egyszerűen szeretek itt horgászni. Az évek során kialakult egy kitartó társaság, akik nélkül ez a versenysorozat nem az lenne, ami. Ez egy baráti társaság, ezért mi az együtt töltött horgászatot is szeretjük. Nehézségét tekintve ez az utóbbi volt a legnehezebb, vagyis a legszorosabb: a sok versenyből tapasztalva és az egymás fortélyait is kilesve a horgásztársak egyre profibb módon versenyeznek itt, és szerintem bármelyik sporttárs lehetne a bajnok.

– 2009. évtől, az első Timár Mix – Miniker – Mikolik Kupa óta biztosan változott a helyszínt adó Mikolik-tó halállománya, a halak viselkedése. Mit tudhatunk meg ezekről  – az eredményes módszert is meghatározó – kérdésekről? Mennyire kellett másképp horgászni, mint 6 évvel azelőtt?

– Ez volt a harmadik győzelmem. Sokszor a halak nem az előbb említett, hosszú idő alatt megszerzett tapasztalatnak megfelelően viselkednek, reagálnak, ekkor kell valami mást csinálni. Én sokszor más módszert választottam, mint a többiek, és ez általában be is jött pl.: amikor körülöttem rakóztak, én matchbottal horgásztam más távolságban, és ez fordítva is igaz volt. Volt olyan verseny, amikor azt kellet felismerni, hogy a halak csak a nagyon finoman felkínált csalit veszik fel, erről Lengyel Pista tudna regélni…

– A Mikolik-tó számodra „hazai pálya”. Mennyit és hogyan szoktál gyakorolni, edzeni a versenyekre?

– Sokan azt hiszik, hogy én rengeteget horgászok ezen a tavon, pedig az igazság az, hogy szinte csak a versenyeken vagyok kint. Sokszor beigazolódott, hogy ami az egyik nap jó volt és működött, az a másik napon nem ért semmit. Inkább a más helyszíneken és körülmények között szerzett tapasztalat számít egy adott versenyen. Nem kell nagy dolgokra gondolni pl.: jól kell megragasztani a csontit, összhangban legyen a felszerelés, a megakasztott hal hatékony kifárasztása, pontos lövések a csúzlival stb.

– 2016. évi versenyhorgász terveid?

– Elsősorban az országos bajnokságon és ranglistás versenyeken szeretnék részt venni, valamint természetesen a megyei versenyeken. Szeretném horgásztársamat Nyári Tamást elkísérni, segíteni az ő korosztályához tartozó veterán versenyeken. Célkitűzésem a szeghalmi, saját egyesületi versenyeinket megelégedettséggel lebonyolítani.

– Köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltál, és a terveidhez sok sikert és egészséget kívánok!

KHESZ

A Timár Mix – Miniker – Mikolik Kupa végeredménye (pontot szerzett versenyzők)

Helyezés Versenyző Összes pont
1 Potecz Attila 49
2 Nyári Tamás 42
3 Martincsek István 34
4 Katona Bálint 25
5 Lengyel István 25
6 Kiss István 20
7 Dezső Imre 19
8 Tóth Zoltán 18
9 Szoták Róbert 14
10 Farkas Zoltán 12
11 Hajdú János 12
12 Smiri Roland 12
13 Hegedűs József 11
14 Kiss Dániel 11
15 Lipták Zsolt 7
16 Hollósi László 6
17 Balogh Ákos 5
18 Szűcs Zsolt 4
19 Zahorán György 3
20 Bukta Gábor 1
21 Petényi Roland 1