Csongrád megyei kollégákkal közös halőri akció a Hármas-Körös alvízén – videó

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége és a Csongrád megyei horgászszövetség (HECSMSZ) halászati őrei, a két horgászszervezet példás együttműködésének jegyében szeptemberben közös akciót hajtottak végre a Hármas-Körös alvízének teljes vonalán.


Még a Tiszán…


…már a Körösön

Az akció célja az általános halőri feladatok ellátásán túl a két szövetség vízterületeiben átfedést jelentő hármas-körösi alvíz kölcsönös tapasztalatcserén alapuló bejárása, illetve a két szomszédos szövetség éltében prioritást jelentő kapcsolatépítés, kapcsolaterősítés volt.

A Csongrádtól a békésszentandrási duzzasztóig tartó vízi út során a két megye halőrei, főként a frekventáltabb területeken találkoztak horgászokkal (Bökény, Szelevény, Kunszentmárton, Öcsöd, Békésszentandrás térsége), akik többsége örvendetes módon a szabályokat teljes mértékben betartva hódolt vízparti szenvedélyének.


A Bökényi duzzasztó romjainál


Horgászokkal általában a települések közelében lehetett találkozni


Szelevény térségében minden rendben


A kunszenti híd alatt

Sajnos ellenpélda is akadt, a horgászatra jogosító okmányok hiánya, a több botos horgászat, a méreten aluli hal birtoklása egyaránt előfordult jogsértő cselekményként.

Azonban szintén örömre okot adó tény, hogy a jogszabályokat betartó horgászok közül többen is szép horgászzsákmánnyal büszkélkedtek, amit főként keszegfélék, márna, ponty, balin jelentett.


Szép fogás Kunszentmárton közelében


Ponty, keszegek, márna


Itt sajnos egy méreten aluli márna a zsákmány

Az akció további pozitívumként még feltétlenül említeni érdemes, hogy a horgászok a feladataikat ellátó halőröket immár azokon a folyóvízi szakaszokon is megszokottan fogadták, amelyek az idei évet megelőzően nem álltak horgászszervezeti hasznosításban.

Az pedig kifejezetten előremutatónak bizonyult, hogy ezeken a területeken többen kifejezett jóérzéssel üdvözölték a partra lépő halászati őröket, mondván: „Végre… most már itt is van halőrzés!”

*A halőri akcióról készült fotókat, videókat a rajtuk szereplő személyek hozzájárulásával közöljük.

Cikk, fotó, videó: Tószögi György


Valahol a Hármas-Körös alvízén


Horgászidill az Öcsödi akadóknál


Pozitív fogadtatás mindkét fél részéről


A leglátogatottabb alvízi térség ezúttal is Békésszentandrás környéke volt


Egy „öt és feles” ponty az Ördögároknál


Az út vége –  várakozás a zsilipkamra alvízi kapuja előtt