Egy laza úszós pecának indult, kapitális élővíz-csatornai amur lett belőle

Továbbra is szép számmal érkeznek a fogási beszámolók és ki lehet jelenteni, hogy azokban egyáltalán nincs halfaji (ponty)„dominancia”. Ez jó hír, hiszen egyrészt vizeink változatos halállományát tükrözi, másrészt a horgászok, halfaji, horgászmódszeri vonatkozásban több rétegűen súlypontozódó élménykeresését.

A legfrissebben felkerült beszámolók között így a ponty mellett akad pergetett kiló feletti kősüllő, szinti kiló feletti „epres pecás” jászkeszeg, horgászkajakból kuttyogatott harcsa, illetve egy laza, élővíz-csatornai úszós peca eredményekét egy kapitális amur is. Utóbbit kalandot a szerencsés – és mindenképpen ügyes – horgász a saját szavaival így meséli el:

„Egy laza úszós pecának indult, könnyű úszós felszereléssel keszegre, kisebb pontyokra számítva. Két marék csemegekukoricát etettem be és azon úsztattam. A csali egy szem csemegekukorica volt. Lassan merült el az úszó, amolyan jó pontyos kapással. Aztán elszabadult a pokol! Pillanatok alatt lehúzott 20 méter zsinórt. A fárasztás 20 percig tartott. Életem amurját sikerült kifognom ebből a csodás környezetből! A „kaland” fotózás után továbbúszott…”


Küldjön Ön is beszámolót szép fogásairól és nyerjen területi jegyet 2021. évre!

(A 2020. évi fogási beszámolók az alábbi linken érhetőek el.)
https://www.khesz.hu/fogasi-beszamolo/2020-ev/

(Nyereményjátékunk leírása az alábbi linken található.)
https://www.khesz.hu/szep-fogasok/