Eredményértékelő MOHOSZ köszöntő a FEHOVA megnyitón

A hazai horgászsport alighanem történelminek nevezhető elmúlt egy évének értékelésével köszöntötte a nemrég lezajlott FEHOVA szakkiállításon Dr. Szűcs Lajos MOHOSZ elnök az érdeklődőket. Az elnöki nyitóbeszédből mindenképpen érdemes kiemelni azokat a főbb sarokpontokat, amelyek az elmúlt időszak legjelentősebb horgászszervezeti eredményeit fémjelzik.


Kép forrása: mohosz.hu

Ahogy elhangzott, a horgászat hazánkban ma már döntően szabadidős tevékenység, amely több mint 400.000 embert (horgászt) érint közvetlenül, akik a 28 tagszövetség mintegy 1200 egyesületében tömörülnek a MOHOSZ keretein belül.

Ennek mintegy „hozományaként” a horgászat, mint gazdasági szektor évi több tízmilliárd forint bevételt realizál a horgászati hasznosítók, a turisztikai és szolgáltatói szegmens, illetve a termékipar ágazatain keresztül.

A magyarországi horgászsport – valamint annak minden rekreációs, gazdasági és társadalmi növekménye – szempontjából azonban alighanem az a legfontosabb és a jövő számára legígéretesebb eredmény, hogy 2030. 12. 31-ig valamennyi jelentős állami tulajdonú víz mostanra horgászbarát szervezeti hasznosítású jogviszonnyal rendelkezik.

A horgásztársadalmat érő kormányszintű bizalom további fontos elemeként pedig még a tavalyi évben 13 Mrd Ft támogatási keretösszeggel elfogadásra került a horgászati célú Nemzeti Halgazdálkodási és Horgászati Stratégia és a kapcsolódó Országos Horgászati Hálózati Program.

Mindezen felül pedig a kor kihívásaink megfelelve olyan átfogó fejlesztési rendszerek kerülnek bevezetésre, mint az elektronikus jegyértékesítés, amely a területi jegyek online kiváltását teszi lehetővé.

Dr. Szűcs Lajos végül hangsúlyozta, hogy hazai horgászat legnagyobb szakkiállításának növekvő nívójának érdekében a HUNGEXPO és a MOHOSZ jelentősen tovább tudta fejleszteni kapcsolatait, hogy ezáltal ezek a tavasz- és egyben horgászidény-váró napok a horgászat igazi ünnepévé emelkedhessenek.

Dr. Szűcs Lajos MOHOSZ elnök megnyitó beszéde teljes tartalmában a mohosz.hu oldalon érhető el.