Ezekkel a fogásokkal kívántak boldog új évet a horgászok

A Békés megyei horgászszövetséghez a napokban futottak be az utolsó 2017-es fogási beszámolók, melyekhez egyúttal újévi jókívánságaikat is tolmácsolták a horgászok. Csuka és balin az év utolsó horgászkalandjai között.

Szeles István kereken 8 kilogrammos, 85 centiméter hosszú december eleji vízi „ordasa” nem az első beszámolója volt a horgásznak a múlt évben, októberben már sikerült egy szép kettős-körösi rablóhalat – szintén csukát – horog-, illetve lencsevégre kapnia. A mostani esetet így meséli el:

„A csuka pergetve, 008-as fonott/0,24 FC előkén, süllőknek felkínált 7 cm-es gumihalat vett fel a déli órákban. Pici koppanással jelentkezett, de az erőteljes fejrázás gyorsan egyértelművé tette, hogy komoly hal van a horgon. Süllőben reménykedtem, de nagyon erősen védekezett, szerencsére a szájszéli akadás miatt nem tudta elharapni az előkét.

A halat kopoltyúfogással tudtuk kiemelni, mivel a vastag tarkóját Molnár Zsolti barátom sem érte át. Nem gondoltam volna, hogy az októberi kettős-körösi 6,5 kg-os csukarekordom ilyen gyorsan megdől! Ezzel a fogással kívánok a KHESZ minden dolgozójának sikerekben gazdag új évet!”

A másik, halfogási hírrel egybekötött újévi jókívánsággal Tarsoly Attila örvendeztette meg a horgászszövetséget közvetlenül egy szilveszter előtti halfogást mesélve el:

„Szép napos időben kerekedtünk fel kis „segédemmel”, gondolván, hogy a már apadó, de még zavaros Sebes-Körös megörvendeztet az év utolsó horgásznapján valamivel. Az eredmény minden várakozást felülmúlt! Pergetős készségemet egy 28 gr dobósúlyú bot, 3000-es orsó, 0,18-as monofil zsinór, illetve wobbler műcsali alkotta. A Körösszakáli hídtól felfele mintegy 100 méterre egy gyönyörű balint sikerült becserkelni, amelynek hossza faroktőig 58 cmentiméternek bizonyult (súly csak saccra, kb. 3 kg, mert nem akartam őkelmét a súlyméréssel is fárasztani). A szép hal rövid rabság után természetesen ment vissza a vízbe. Köszönöm Sebes-Körös! Boldog Új Évet Kívánok minden kedves Sporttársnak!”