Félhalmi nagyhalfogó – a háromszoros bajnok csapat mehet a Mincio folyóra

Bár igazán kapitális hal nem került mérlegelésre a Pünkösdi Félhalmi Nagyhalfogó Versenyen, szebb fogások azért akadtak és az első helyezett csapat elismerésre méltó fogási teljesítménye azért mindenképpen figyelemreméltó.

Sokan a rizsföldek vízigénye miatt csökkenő vízszintben látták annak okát, hogy nagyobb halak nemigen mozdultak meg a verseny ideje alatt. Ebben kétségkívül van igazság, hiszen ez már régi ok-okozati megfigyelés Félhalmon.

Szerencsére a kisebb testű pontyok nem hagyták cserben a mezőnyt, így már csak az volt a kérdés, hogy melyik csapat tudja ügyesebben kiaknázni a „sok kicsi, sokat ér” állapotot.

Több csapatnak sikerült a verseny ideje alatt tucatnyi kisebb, jellemzően 1,5-3 kg közötti súlyú pontyot horogra csalnia, ami az élmezőnyben rendkívül szoros eredményeket hozott. Egy kivétellel. A győztes csapat több mint kétszeres fogási mennyiséggel túlszárnyalva a mögötte igyekvő legjobbakat, több mint 50 kilogrammos fogási összsúllyal fektette két vállra a mezőnyt.


A Füles Team az első éjszakai fogással

A dolog pikantériája, hogy a Károlyi László és Megyeri Zoltán alkotta Füles Team zsinórban harmadjára nyerte meg a Félhalmi Nagyhalfogót, így mint háromszoros bajnok vehette immár örökre birtokba a vándorkupát.

A trófea mellé ezúttal egy szép felajánlást, a Mincio Horgászat Olaszország jóvoltából egy négynapos, Mantova környéki Mincio folyói horgászkalandhoz nyertek szállást, ellátást, csónakhasználatot, illetve igény esetén idegenvezetést 300.000 forint értékben.

Eredmények:

Helyezés Csapat Csapattagok Fogás összsúlya (gramm)
1. Füles Team Károlyi László, Megyeri Zoltán 52.950
2. Agyhalottak Tari Róber, Nyíri Tamás 21.050
3. Tuti Team Bagosi István, Nagy-Győri Csaba 19.665
4. Házaspár Strausz József, Strausz Józsefné 19.475
5. Pontyfogók Molnár Ferenc, Fábián Gábor 19.380
6. Kár-ászok Ilyés Zoltán, Molnár Károly 17.630
7. Kari Team Erdős Károly, Pap Károly 17.345
8. Sántikálók Sánta Péter, Sánta Pál 14.935
9. Hatvanasok Kerekes József, Szikszai László 14.030
10. Öreg rozmár és társa Farkas Mátyás, Bokovszki Jenő 12.050
Legnagyobb hal Agyhalottak Amur 6.735


A legnagyobb hal