Fogási beszámoló / Bánfi Viktor / Tőpontyok / 15,10 kg; 11,80 kg / Fás-tó

Fogási beszámoló

Bánfi Viktor

  • Fogás ideje: 2016.06.01. / éjjel és hajnal
  • Vízterület: Fás-tó
  • Halfaj: Tőpontyok
  • Fogott halak adatai: 15,10 kg; 11,80 kg
  • Fogási körülmények:

​A nyár első napján eléggé viharos éjszaka volt, amikor is egy erőteljes húzós kapásra ébredtem fel éjfél előtt nem sokkal. A szakadó esőben csupán az járt a fejemben, hogy mihamarabb fogjam ki, engedjem vissza a halat és átöltözzek végre, mert mindenem tiszta víz volt.

A fárasztás elején én sem és a barátom sem gondoltuk, hogy ilyen szép hal van a horgomon. 20 perces fárasztás után végre merítő közelébe bírtam húzni, amikor barátom megmerítette csak annyit mondott: „Hát ez nem 10 kilós”.

Gyorsan ráraktam a pontymatracra és akkor elcsodálkoztam, hogy majdnem kicsi is a matrac (65cm). Gyors fotózás után visszanyerte szabadságát ez a gyönyörű ponty. Azon az éjszakán még fogtam egy 3,5 kg-os pontyot, ami szintén visszakerült a tóba. Ez a hal után már csak egy botom volt bedobva, annyira szakadt az eső, hogy már nem bírtam a másikat bedobni.

De hajnalba ismét egy erőteljes húzós kapásra ébredtem fel és körülbelül 15 perc fárasztás után ismét egy nagy halat sikerült matracra fektetnem. Ennek a halnak pontos súlya 11,80 kg volt, gyors fotózás után ő is visszanyerte szabadságát.

Egy igazi élménypeca volt az az éjszaka, a csali mindkét boton egy szem kukorica hungarocellel. Nyáron és ősszel is több 6-8 kg-os pontyot sikerült még fognom. „Catch & Release”


Egy korábbi, 8 kg-os fogás