Fogási beszámoló / Gális Zsolt / Tőpontyok / 9,40 kg; 16,54 kg / Kettős-Körös

Fogási beszámoló

Gális Zsolt

  • Fogás ideje: 2016.10.01. / 02 és 04 óra
  • Vízterület: Kettős-Körös, felvíz
  • Halfaj: Tőpontyok
  • Fogott halak adatai: 9,40 kg; 16,54 kg
  • Fogási körülmények:

​Pár napos előetetés után egy háromnapos horgászat következett, melynek első éjszakáján érkezett ez a két gyönyörűség. Kettő órakor volt az első határozott és húzós kapás, a hal aránylag könnyedén hagyta magát a part közelébe vezetni és ott egy ötperces kirohanás sorozat után megszákoltam. A súlya 9,40 kg.

A nagyobbik ponty négy órakor, egy igazi „füstölős” kapással jelentkezett. Bevágás után azt hittem, hogy elkéstem és akadóba ment a hal, mert meg sem akart mozdulni. Egy kis erőltetés után megindult és a saját oldalunkban lévő bedőlt fát vette célba, amit sikerült is neki elérni és betekerni magát. Azon gondolkoztam, hogy csónakba szállok és megpróbálom kiszabadítani, de nem olyan régen egy 12-es amur fél óráig forgatott a vízen és ennek elkerülése végett inkább belazítottam a zsinórt és egy kis várakozás után kitekerte saját magát.

Sikerült magam elé húzni, de még ekkor sem láttam mekkora a hal, mert nem akart a felszínre jönni. Ezután sok rövid kirohanással próbálkozott, de tíz perc múlva végre megszákoltam ezt nem mindennapos gyönyörűséget. Súlya 16,54kg.

A csali mindkét esetben saját készítésű fűszeres bojli volt. A reggeli fotózás után visszakerültek a vízbe.