Horgászokat érintő újabb önkormányzati rendeletek

Szarvas után több önkormányzat is horgászokat érintő rendelkezéseket hirdetett ki a húsvéti időszakra, amelyek az alábbiakban olvashatóak:

Mezőtúr – Herczeg Zsolt, Mezőtúr Polgármesterének Facebook oldalán közzétett rendkívüli hirdetménye:

“Tisztelt Mezőtúriak!

A 2020. április 9-én elrendelt kijárási korlátozás meghosszabbítása kapcsán további egyeztetéseket folytattam és úgy döntöttem, Mezőtúron is további intézkedésekre van szükség. Így 2020. április 10. 12:00-tól – április 13., hétfő 24:00-ig elrendelem:

ℹ️ Mezőtúr közigazgatási területén található nyaralókat kizárólag mezőtúri lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek használhatják.

ℹ️ Azon személyek, akik a rendelet hatályba lépését megelőzően érkeztek nyaralóikba, azt kizárólag hazautazás céljából hagyhatják el!

ℹ️ A fenti rendelkezés értelmében az elrendelt időszak alatt a nyaralókban tartózkodó nem mezőtúri személyek a városba vásárlási szándékkal sem léphetnek be. Ennek szigorú betartását a rendőrség a polgárőrség segítségével városunk bekötő útjain ellenőrizni fogja!

ℹ️ A mezőtúri piac vasárnapi napján kizárólag élelmiszer, fertőtlenítő szerek és egyéb higiéniai termékek, valamint palánták és vetőmagok árusíthatóak.

ℹ️ Játszótereink továbbra is zárva vannak, így tilos ezeken a közterületeken tartózkodni. Ennek betartását közterület felügyelőink fokozottan ellenőrizni fogják!

ℹ️ Megkérem a boltban, üzletekben dolgozókat és a vásárlókat, hogy munkájuk, bevásárlásuk során használjanak maszkot és gumikesztyűt!

Kérek mindenkit, hogy a húsvéti hétvégén csak alapos indokkal hagyják el otthonaikat és a lehető legkisebb mértékűre korlátozzák a szociális érintkezést, kerüljék a csoportos összejöveteleket!

A szigorított szabályok fegyelmezett betartásával, sokat tehetünk magunk és mások egészségének és életének védelme érdekében!

A fenti rendelkezésekről hangosbemondó segítségével fogjuk tájékoztatni a nyaralóövezetben tartózkodókat!
A rendelet teljes szövegezése a feltöltött képeken olvasható.

Vigyázzunk egymásra!”

 

Békésszentandrás – Sinka IMRE Polgármester Facebook oldalán közzétett hirdetménye képmellékletben.

 

Horgászatra is kiható gyomaendrődi korlátozások:

Toldi Balázs Polgármester facebook közleménye: “Kedves Gyomaendrődiek! A tegnapi napon megjelent rendelet alapján, figyelembe véve a környező települések reakcióit, egyeztetve a helyi rendőrséggel, az alábbiakat rendelem el!

Röviden, tömören: A nyaralókat csak helyiek és gyomaendrődi tulajdonosaik használhatják. Ha valaki már itt van, és egyik kategóriába se tartozik, akkor az vagy menjen haza, vagy ne hagyja el a nyaralót. Hogy ezt megkönnyítsük, csak gyomendrődiek vásárolhatnak a helyi boltokban

Szarvas város a korábbi posztunknak megfelelően a vízpart lejárókat lezárta és fokozottan ellenőrzteti a 71/2020. kormányrendeletben foglaltak betartását.

A KHESZ kéri és javasolja vízterületeik vonatkozásában az érintett önkormányzatok hivatalos csatornáin (települési honlapok, facebook oldalak) történő folyamatos tájékozódást.