Horgászvizsga, fogási napló, okmányváltás

Központi ügyviteli irodánkban és tagegyesületeinknél javában zajlanak az év eleji adminisztratív jellegű feladatok, ami ilyenkor leginkább a fogási naplók leadása, a 2022. évi horgászokmányok váltása és a horgászvizsgák indulása körül összpontosul. Ezzel kapcsolatban szeretnénk ismételten felhívni a figyelmet néhány dologra:

A már vizsgával és előző évi horgászokmányokkal rendelkező horgásztársakat ismételten megkérjük, hogy aki még nem tett eleget a jogszabályban előírt fogási napló leadási kötelezettségének, legkésőbb február 28-ig saját horgászegyesülete felé tegye meg.

A 2022. évi horgászokmányok kiváltása továbbra is központi ügyviteli irodánkban és tagegyesületeinél érhető el, az esetleges ügyfélforgalom okozta várakozás miatt a horgásztársak türelmét kérjük.

A vizsgával még nem rendelkező horgászjelöltek pedig ne feledjék, februárban már lehetőségük van megszerezni az Állami Horgászvizsga Bizonyítványt, így az idei tavasz legelső napjaiban már horgászbottal látogathatják vízterületeinket. A Békéscsaba és térsége vizsgabizottság tartja az idei első vizsgaalkalmat, amelyre Szövetségünk székházában (Békéscsaba, Bajza utca 11.) ezen a héten csütörtökön (2022. 02. 10.) délután 16:30 órai kezdettel kerül sor és amelyre még néhány jelentkezőt fogadni tudunk. (Jelentős számú túljelentkezés esetén új időpontot nyitunk aznapra.)

A horgászvizsga továbbra is díjmentes, de regisztráció köteles (horgaszjegy.hu), majd ezt követően, kizárólag online végezhető el a vizsgaidőpontot foglalás. A HORINFO vizsgarendszerében a felkészüléshez minden információ megtalálható (tananyag, teszt-kérdéssorok), de aki a klasszikus felkészülést választja, annak ajánljuk figyelmébe a központi ügyviteli irodánkban megvásárolható „Hogyan legyek horgász?” című nyomtatott kiadványunkat.

A vizsgákkal kapcsolatosan továbbá jelezzük a tagegyesületek, illetve a kisebb közösségek felé, hogy igény esetén (minimum 10-15 fő) térségünkben „házhoz” megyünk vizsgáztatni. Ezügyben, kérjük Nemes Attila ügyvezető igazgatóval, vagy Székely Tibor horgászati referenssel történő egyeztetést (elérhetőség: khesz.hu/kapcsolat menüpont).