Hőségben is szépen zárt Félhalmon a Pontyfogó Kupa

A Félhalmi-holtág „ötös” szakaszán augusztus 3-6. között megrendezett III. Körösök Völgye Pontyfogó Kupa a kegyetlen hőség ellenére szép eredményekkel zárt. Bár a kánikulai forróságban a kapitális fogásokat tekintve az amurok felé billent a mérleg nyelve, mégsem lehet mondani, hogy a pontyok nyári álmukat aludták volna.

Utóbbiakból leginkább 3-5 kilogrammos példányok kerültek bemérésre, de legszebbként egy 11,58 kilogrammos is megmutatta magát. Az amurok láthatóan jobban kultiválták a rekkenő meleget, ennek megfelelően számos kicsi, „közepes” és kapitális példány is horogra került a 72 óra alatt.

A versenyt magabiztosan, közel félmázsás összesített fogással hozó PG Baits csapatának nem egy szebb kategóriás nádevőt sikerült megadásra bírni, sőt, Pap Gábor csapattag által a verseny legnagyobb halának is ők örülhettek egy 18,31 kilogrammos amur képében.

A 40 fokos, nem éppen horgász és halbarát meleg dacára a mezőnyt jelentő 21 csapat több mint fele eredményesen horgászott, összességében 192 kg értékelhető (2 kg egyedsúlynál nagyobb) fogást produkálva.

A bajnok PG Baits mögött másodikként a Pontyos Idő csapata végzett valamivel több mint 35 kilogrammal, harmadik a Füles Team lett a 25 kilogrammot közelítve.

A szervezők a versenyzőknek, a családtagjaiknak, a barátoknak köszönik a rendkívüli hőségben való kitartást, illetve minden segítőnek gratulálnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez nagyszerű – forró, de halas – hétvége létrejöhessen.

Cikk: Tószögi György
Fotó: Kiss Árpád


Kattints az eredménytáblára a nagyításhoz