Hulladékgyűjtés a Fekete-Körös partján

A Sarkadi Horgász Egyesület április 1-jén hagyományosan megtartotta Környezetvédelmi Napját. Önkénteseink a ilyenkor végigjárják és összegyűjtik a hulladékot a Fekete- Körös minkét partján, a román határtól egészen Szanazugig.

Akciónk lényege, hogy tegyünk valamit élő vizeink tisztaságáért és környezetünk védelméért. Sajnos évről évre a hulladék mennyisége növekvő, önkénteseink száma csökkenő tendenciát mutat – csak 15 résztvevő volt, de nagyon szorgalmasak –, de reméljük, hogy jövőre ez változni fog.

A nap végére kb.  44 zsák, 263 kg szemét és változatosabbnál változatosabb hulladék gyűlt össze a vízparton. A hulladék nagy része üres PET palack (közte sok román feliratú) és sörös doboz volt. A horgászhelyek általában tisztának mondhatóak, kevés szemetes hely volt. Itt is kérjük a horgászokat, hogy tartsák be a területi jegyben foglalt kötelezettségüket és ügyeljenek a vízpart tisztaságára!

KÖSZÖNJÜK a résztvevőknek és együttműködő partnereinknek, a Környezetért, Sportért, Egészségért Egyesületnek és a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének a segítséget!

Sebestény Mihályné
egyesületi elnök