A VI. Békés Vármegyei Vadász- és Horgásznap keretében immár kilencedik alkalommal rendeztük meg a hagyományos Körös-Völgyi Halászlé- és Halételkészítő Versenyt, amely idén is ízekben gazdag, jó hangulatú programmal várta a látogatókat.
A gasztronómiai megmérettetés négy étel kategóriában zajlott: Tiszai-Körösi jellegű hallé, Dunai jellegű hallé, Egyéb hallé, valamint Egyéb halétel. A versenyző csapatok bográcsban rotyogó halleveseikkel és egyedi halas specialitásokkal kápráztatták el a látogatókat, a környéket pedig messziről belengte a fűszerek és a halételek illata.
A versenyen 10 fős szakavatott zsűri értékelte a készételeket – figyelembe véve többek között az ízvilágot, az állagot, a tálalást és a hagyománytiszteletet is. A zsűri tagjai elismeréssel nyilatkoztak az indulók teljesítményéről, kiemelve, hogy évről évre emelkedik a színvonal, mind az ízek, mind a kreativitás tekintetében.
A nap folyamán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége munkatársai többek között sült hallal, lillafüredi füstölt pisztrángból készült krémes falatokkal és kiemelkedően finom halászlével várták a látogatókat.
A rendezvény nemcsak a versenyzők számára nyújtott élményt, hanem a kilátogató családok, horgászok és természetkedvelők számára is. A főzőversenyt kóstolók, kiállítások, horgászmódszer bemutatók, látvány haltelepítések és egyéb színes programok tették emlékezetessé.
A verseny méltó módon erősítette tovább a halászati és horgászati hagyományokat Békés vármegyében, és kiváló példája volt annak, hogyan lehet a természet szeretetét a gasztronómiával ötvözni.
(Díjazottak listája a képek között.)