KHESZ – 2017. évi Békés Megyei Felnőtt Egyéni Bajnokság

2017. április 08-09. – Gyomaendrőd, Fűzfás-zug. A gyomaendrődi Fűzfás-zugon, a már tavalyról ismert „új”szövetségi vízen rendeztük a megyei egyéni bajnokságot 3 fordulóban (szombaton 2, vasárnap pedig 1 forduló).

A versenyre a 35 nevezőből 34-en jelentek meg (a versenyszakbizottság már ezért nem is készül rács alkalmazására…) a hajnali gyülekezőn, majd a korrekt, gyors sorsolás után a kicsit szűkösre sikeredett pályán elfoglalták a versenyzők a helyeiket.

A Fűzfás-zug hozta a formáját, de legalább valós verseny zajlott minden dekáért.

Voltak snecizők (aki jól csinálta, az sose „égett be”), keresgélték az apró keszeget rakóson (kevesebb sikerrel) illetve fogtak halat matchboton. Aki eltalálta a benti meghorgászandó távolságot és jól építette fel a taktikáját (elején nagyobb etetés aztán csendes peca türelemmel), illetve a rengeteg álkapás közt megfogta a valódi jó hal kapását az joggal reménykedhetett 3-4 kilós fogásban is, ami már szinte biztos szektor elejét jelentette.

Kár szaporítani a szót, mind a három forduló így zajlott, a legnagyobb izgalmakat a harmadik forduló jelentette, amikor is dr. Bagdi Árpád „kibillent”a belső helyekről és a megszokott taktikája (ami tavaly 3 szektorgyőzelmet jelentett és idén is két forduló után csak 2 pontja volt) az „A” szektorban csak a 3. helyet jelentette neki, így a „D”szektorban csak a pályaszélsőtől szorongatott Petényi Roland a kötelező szektorgyőzelmet hozva életében előszőr megyei bajnok lehetett.

Szoták Róbert harmadik megyebajnokságán már dobogóra állhatott, szépen felépített horgászata csak az első fordulóban nem jelentett szektorgyőzelmet, igaz akkor és ott (B szektor) a későbbi bajnok és egy Euróba Bajnok (Szilvási Sz.) tudta legyőzni… dekákkal.

Mind a két nap a rendezőség finom ebédről gondoskodott, majd az eredményhirdetés után kihirdetésre került a megyei válogatott, akiknek sok sikert kívánunk a 2017-es  OHCSB fordulóira!

Cikk: Balogh Attila
Fotók: Tószögi György

Végeredmény:

  1. Petényi Roland / 4 pont / 10.460 g
  2. Dr. Bagdi Árpád / 5 pont 10.720 g
  3. Szoták Róbert / 5 pont / 9.310 g
  4. Szilvási Sz.
  5. Szilágyi Zs.
  6. Szpisják Z.
  7. Weigert Zs.
  8. Veres G.
  9. Hruska Á.
  10. Takács M.
  11. Fekete R. P.
  12. Kiss I.
  13. Potecz A.
  14. Rideg T.
  15. Miló
  16. Nyári T.
  17. Farkas Z.
  18. Szűcs Zs.
  19. Deli Ibolya
  20. Munkácsi L.
  21. Erdődi A.
  22. Kolozsi T.
  23. Hajdú J.
  24. Tímár K.
  25. Lovas Zs.
  26. Pregun T.
  27. Nyíri L.
  28. Zahorán Gy.
  29. Szűcs E.
  30. Nagy A.
  31. Pap Cs.
  32. Szabó J.
  33. Barna I.
  34. Kiss T.