Kiemelkedő sikerrel zárult a Horgász-Vadásznap Gyomaendrődön – halfőző verseny eredmények

Szerény becslések szerint is több mint kétezer ember látogatott ki az elmúlt hétvége szombatján Gyomaendrődön az Erzsébet-ligetbe az I. Békés Megyei Vadász-Horgásznapra. A rendkívül pozitív visszhangot kiváltó, színes programelemekkel kísért, kuriózum értékű rendezvény az évtizedek óta példaértékű vadász-horgász együttműködés gyümölcseként jött létre idén először, Gyomaendrőd Önkormányzatának támogatása mellett.

Az esemény különlegességét fémjelezte, hogy a számos meghívott vendég közül Toldi Balázs Gyomaendrőd város polgármestere, Hrabovszki János, a Országos Magyar Vadászkamara Békés megyei Területi Szervezetének elnöke,  dr. Hunya Miklós, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége elnöke, dr. Rákóczi Attila a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, illetve Láda Gáspár, a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnöke is köszöntőbeszédet mondott, akik egyöntetűen hangsúlyozták, hogy a közös rendezvényhez keresve sem lehetett volna megfelelőbb helyszínt találni Gyomaendrődnél, amely a horgászatnak és a vadászatnak is egyfajta fontos Békés megyei bázispontja.

A vadászok és a horgászok elnöke azt is hangsúlyozta, hogy a két rokonhobbi számos olyan különleges programelemet tudott felsorakoztatni a rendezvénynapra, amely nem csak a hobbi szerelmeseinek, de a családoknak, a kilátogató érdeklődőknek is gazdag és színvonalas fesztiválhangulatot kínálnak, ezáltal tárva szélesebbre a horgászat és vadászat társadalmi kapuját.

Ennek kertében mindkét szervezet kötelékeiből több tucat csapat vállalkozott vad- és halételek készítésére, a vadászathoz köthetően szellemi totó, kutya agility-, solymász- és vadhívó bemutató, míg a horgászoknál gyermek-horgászverseny, célba dobó casting és látványtelepítés gondoskodott a különleges pillanatokról, miközben a színpadon folyamatosan zajlottak a zenés-táncos családi programok.

A rendezvény egy különleges részét jelentette a közeli sportcsarnokban kialakított, látogatók sokaságát vonzó közös horgász-vadász tárlat, ahol halas-vadas trófeák, illetve muzeális értékű horgászeszközök, valamint Békés megyei-, országos- és nemzetközi horgász-versenysport relikviák kerültek kiállításra.

A további sok-sok különlegességet felvonultató, parádés hangulatot adó napot természetesen késő estbe nyúló koncertek búcsúztatták, amely méltó lezárását jelentette ennek a sikereiben és visszhangjaiban egyaránt várakozásokat felülmúló közös horgász-vadász kezdeményezésnek.

(Az eseményről készített fotógalériák és videók facebook oldalunkon tekinthetők meg.)

A XX. Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Verseny (egyben IV. Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Verseny) díjazottjai:

Tiszai-Körösi jellegű halászlé kategória

1. Kunparasztok
2. Dahua Team
3. Bónom-zugi H.E. 1. csapata

Dunai jellegű halászlé kategória

1. Balatoni Halgazdaság, Mocsártiprók
2. Hege Team
3. Karakas János és csapata

Egyéb hallé kategória

1. Ecsegfalvi Halgazdaság- Harcsagulyás
2. Sarkadi Horgász Egyesület- Halgöcsleves
3. Békési Horgász Egyesület- Balogh Sándor-Korhely halászlé

Egyéb halétel kategória

1. Hege Team-Mézes-körtés süllő
2. Gyomai Horgászok Egyesülete- Szatmári József- Angolnapörkölt
3. Békési Horgász Egyesület- Balogh Sándor- Rántott süllő vegyeskörettel