Kiérlelt győzelem a fás-tavi bojlis találkozón

A tavaszi forduló több mint 200 kilogrammos mezőnyteljesítményéhez képest ugyan kevesebb hal került mérlegre a hétvégén bonyolódó kétfordulós IV. Békés Megyei Bojlis Találkozó őszi csatájában, ennek ellenére egyáltalán nem volt híja a szép halaknak és a kiváló horgászteljesítményeknek. Sőt.

Fegyvertények tekintetében mindenképpen ki kell emelni a tavaszi után az őszi babért is learató Cavity Team produktumát, akik megérdemelten végeztek ismét az első helyen. A versenyeken általában remek taktikával, az utolsó pillanatig összpontosító és makacsul küzdő, hölgytaggal is büszkélkedő trióról tudni kell, hogy tavaly szintén kiváló horgászattal, nagy-nagy csatában, kevéssel maradtak le az összesített győzelemről és a kurrens fődíjról.

Most viszont megkérdőjelezhetetlen, kiérlelt dominanciával tartották meg tavasszal kivívott elnöklő pozíciójukat, ami azt is jelenti egyben, hogy diadaluk jóvoltából a jövő évi VI. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny nevezési listáján már bérelt helyen ott vannak és remélhetőleg a nagy türkiz vízen is bizonyítják fogják majd figyelemreméltó bojlis képességeiket.


Cavity-s csoportkép Szamosi Attila főszervezővel

A Cavity a mostani fordulón összesen több mint 34 kilogramm halat téve matracra, kemény ritmussal vitte a prímet, bő tíz kilóval tromfolva a második legjobbat is, ami jelen fogási mennyiségek tükrében igen határozott előnynek bizonyult.

A csapatok tavaszi negyedtonnás összfogása mellett a mostani 134 és fél kilogrammos eredmény kétségtelenül jelzi, hogy valami nem úgy működött a vízben mint fél évvel ezelőtt, de azért csalóka is egy picit a dolog. Egyrészt kevesebb csapat vett részt az idei második „meneten” (a tavasszal kevésbé eredményes csapatok közül több nem jött el), illetve a 4 kilogrammra felemelt bemérési limit is valamelyest éreztette hatását.

Ha azonban azt vesszük alapul, hogy a mostani összeredményt pusztán 17 db értékelhető fogás adta össze, akkor az a közel 8 kilós átlagsúly már ugyancsak szépen mutat, nem beszélve arról, hogy mellettük azért még vagy 80 db limit alatti hal – zömében 2-3 kiló között – is borzolta a kedélyeket. A nyolc résztvevő team közül pedig csak egynek nem lett értékelhető fogása, a Fás-tó fintora, hogy épp nekik jutott a legtöbb, imént ecsetelt versenyretúr fogás.

Tíz pluszos hal ezúttal 5 darab örvendeztette meg a csapatokat, ami jelzi, hogy változó viszonyok ide vagy oda, a Fás-tó, ez az olykor rendkívül „szívélytelen” horgászvíz, az évek alatt kinevelődött halállományának köszönhetően azért megbízhatóan szállítja immár a szebb uszonyosokat versenykörülmények között is.

Ennek talán legeklatánsabb példája, hogy a mostani versenyen a legnagyobb fogást egy igen termetes tőponty jelentette a Pontycentrum által prezentálva, amely 14,35 kilogrammjával ugyancsak szépen koronázta az idei fás-tavi bojlis versenyek küzdelmes pillanatait.

Cikk: Tószögi György
Fotók: Szamosi Attila, Kiss Árpád


A Pontycentrum csapata a verseny legnagyobb halával


Nagyításért kattints!