Körösvidéki Sulikupa mezőtúri selejtező

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége által évek óta megrendezett, országos viszonylatban is egyedülálló gyermek-horgászverseny sorozatot, a IV. Körösvidéki Sulikupának a második mezőtúri selejtezőjét a Ligeti Tó partján április 15-én tartottuk meg kilenc csapat részvételével. A csapatok Túrkevéről, Mezőtúrról érkeztek és képviselték iskoláikat: Kossuth úti, Újvárosi, Rákóczi úti, Katolikus Általános Iskola, Református Kollégium, Túrkevéről pedig a Petőfi Általános Iskola két csapattal érkezett a versenyre.

Az április 8-án vasárnap megtartott versenyben 18, a következő héten 27 kis horgász vett részt. A két mezőtúri selejtezőn résztvevők gyerekek a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségétől 31 db egységes állami horgászokmányt (gyermek) és 32 db éves általános gyermek területi jegyet kaptak. Emellett a szövetség a horgászbottal nem rendelkező gyermekeket új horgászbottal is segítette a verseny ideje alatt. A megmérettetés végén a gyerekek oklevelet, ajándékként úszótartót és úszókat kaptak + meglepetés csokit! A selejtező első és második helyezett csapata indulhat a mezőberényi döntőben. Az első három csapat érmeket kapott, a győztes kupát és minden tagjának külön ajándékot!

Köszönjük a szervező munkát és támogatást Dr. Hunya Miklós elnök, Dr. Kutyej Lajos alelnök, Nemes Attila ügyvezetőnek, a KHESZ munkatársainak, a Pinki Horgászbolt tulajdonosának, Veres Imrének, szülőknek és iskoláknak. A helyszínt és az együttműködést a MHE munkatársainak és tagjainak!

A döntőben is Hajrá Mezőtúr!

I. helyezett csapat: Hodos Marcell, Vékony Vilmos, Malavolti Marcell – Mezőtúr, Rákóczi úti ált.isk

II. helyezett csapat: Czihat Dániel Róbert, Gulyás Bence, Gomány István – Mezőtúr, Katolikus ált.isk.

III. helyezett csapat: Glacsenkó Csaba, Sipos József, Veres Csaba – Túrkeve Petőfi Sándor ált.isk.

Cikk, fotók: Metzker Krisztina

(További képek facebook oldalunkon)