Közeleg a fogási naplók leadásának határideje

Szövetségünk felhívja a Horgászok figyelmét, hogy a vonatkozó hatályos jogszabályban foglaltak szerint a 2015. évben kiadott fogási naplók leadási határideje 2016. február 28. vasárnap. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, hogy a naplók leadása az előírásoknak megfelelően történhessen.

  • A napló egyaránt leadható annak a szervezetnek, amelynél az állami horgászjegy kiváltásra került, vagy ott is, ahol a következő évi állami horgászjegy fog kiváltásra kerülni.
  • A határidőben történő napló leadás a kiváltás szerinti szervezet címére tértivevényes levélben is teljesíthető.
  • Az állami horgászjegy jogosultja köteles úgy átadni a fogási naplóját, hogy éves fogási adatait nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként összesíti, valamint összegzi a horgászattal eltöltött napok számát.
  • (!) A jegykiadó szervezet határidőn túl leadott, hibásan kitöltött vagy le nem adott fogási napló esetén is kiadhatja következő évi állami horgászjegyet, de mivel az állami horgászjegy és a fogási napló is egységes elektronikus rendszerben van nyilvántartva, így a fogási napló késedelmes leadása esetén a feláras állami jegyváltás elkerülhetetlen. Ebben az esetben díja a díjmentességben nem részesülő személyek esetén a mindenkori jegyár kétszerese (4200 Ft), díjmentességben részesülő személyek esetén az állami horgászjegy díjának megfelelő összeg (2200 Ft).