Közönségcsalogató programok, halas-vadas ízek hódítottak a II. Békés Megyei Vadász-Horgásznapon

A kánikulai meleg ellenére sokan látogattak ki múlt hét vasárnap a sarkadi Éden-tavakhoz, ahol illusztris környezet adott helyet a II. Békés Megyei Vadász-Horgásznapnak. A kora délelőttől estig tartó esemény számos olyan színvonalas programot kínált, amelyek a tavaly útjára indult hagyományteremtő rendezvényt méltán öregbítették tovább.

A mozgalmas nap kezdeteként kora reggeltől a főzőállásokon serény munka indult meg, a Bárkás-csatornán gyermek horgászverseny zajlott, majd a színpadi  főprogramok felvezetőjeként a csarnokban megnyitotta kapuit a horgászok és a vadászok trófea- és fényképkiállítása, ahol Szövetségünk látványos installációval, nagy fogások fotóival, tablókkal és a KHESZ horgászvizeket ábrázoló  óriástérképpel mutatkozott be.


Képgalériánkat keresse facebook oldalunkon.

Az 10 órakor esedékes ünnepi megnyitó vadászkürtszólamok kísérte zászlóbehozatallal vette kezdetét, ahol elsőként dr. Mokán István polgármester köszöntője hangzott el, amelyben kifejtette, hogy a vadászat és a horgászat nagy hagyományokra támaszkodó rekreációs tevékenységek Sarkad életében, így a település örömmel ad otthont ennek a jeles eseménynek.

Dr. Takács Árpád kormánymegbízott és dr. Kovács József országgyűlési képviselő a horgászat és a vadászat vizekre, erdőkre-mezőkre kiható társadalmi jelentőségét hangsúlyozta, megköszönve azt a munkát, amelyeket a szövetségek, egyesületek és egyéb civil szervezetek folytatnak a fenntartható hal- és vadgazdálkodás érdekében.


Képgalériánkat keresse facebook oldalunkon.

A főszervezők részéről dr. Hunya Miklós, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének elnöke csatlakozott az előtte szólalókhoz elmondva, hogy a horgászok országosan 540 ezer fős tábora jelenleg is dinamikusan nő, Békés megye pedig az egyik legkiválóbb halfogási lehetőségekkel rendelkezdő, horgászvizekben kimagaslóan gazdag terület.

A köszöntők sorát társ-főszervezői minőségben Hrabovszki János az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezetének elnöke zárta, méltatva Békés megye tradicionális vadászéletét, amely a vadászszervezetek kiváló szakmai munkájának köszönhetően kimagasló apróvad állományra és országosan elsőszámú dámvadas lehetőségekre támaszkodik.

A köszöntők után a színpadon és a rendezvényterület több pontján a horgászathoz és a vadászathoz kapcsolódó programok zajlottak, a Halkolbász Lovagrend látvány halkolbász töltése, Erdélyi Tamás vadhívó bemutatója, a koronglövészet, a vadászeb, illetve a solymászbemutató különösen sok érdeklődőt vonzott.


Képgalériánkat keresse facebook oldalunkon.

A színes forgatagot természetesen elmaradhatatlanul az ínycsiklandó halas és vadas ízek-illatok körítették, ahol a körös-vidéki horgászok lelkes csapatai szokás szerint kitettek magukért és pazar gasztronómiai halétkeket, többek között harcsababgulyást,  halas görcslevest, haltepertős pogácsát, sarkadi halas fatányérost varázsoltak a zsűri asztalára.

A II. Békés Megyei Vadász-Horgásznap ilyetén módon mind a helyszínt, mind a szervezést illetően ismét méltóképpen tisztelgett a horgászat és a vadászat ősi szenvedélyének, várva a jövő évi, minden bizonnyal rangos folytatást.

Képgalériánkat keresse facebook oldalunkon.