Máris van 10 pluszos hal a fás-tavi bojlis találkozón

Még egy nap sem telt el a III. Békés Megyei Bojlis Találkozó most zajló őszi fordulójából, de már két hal is mérlegre került a 10 pluszos pontyok fás-tavi elitjéből. Persze emellett még számos kisebb súlyú halat is fogtak a csapatok – zömében szintén pontyokat és egy amurt –, ami néhány horgász még tavaszról datálódó jóslatát igazolja, mondván: „…meglátjátok ősszel még jobbak lesznek a fogások!”

Persze még éppen csak a vizet szokják a zsinórok és a „tánc” java most kezdődik. Főként, hogy szombatra front várható, ami valamiféle változást kétségtelenül jelenteni fog, nagy-nagy kérdőjel, hogy milyet?

Mindenesetre azok a csapatok, akik a helysorsolás vagy a haljárás fintora miatt egyelőre még nem részesültek a fárasztás adrenalinjának mámorából, most igencsak bíznak a feltámadó szélben, felhőkben és ha ez valóban halakat hoz, akkor üsse kavics, még eső is jöhet.

A második versenynap délelőttjén tehát máris kijelenthető, hogy izgalmak bőven vannak és ha így marad, akkor szép halakban nem lesz hiány.

Eddig a pillanatig egyébiránt a tavaszi fordulót behúzó Abiotic a nyerő 24 kiló körüli (4 hal) összfogással, az üldözők közül egy-két team a 20 kilót közelíti. A legszebb halak pedig (mind ponty): 12,350 kg; 10,200 kg; 7,975 kg

Fotók: Kiss Árpád