Még tart a játék! – termetes süllők, csukák és „busaszörny” az év utolsó fogási beszámolóiban

Néhány nap még hátra van az évből, így a lehetőség is adott, hogy aki eddig nem élt a lehetőséggel az is részt vehessen Szövetségünk évről-évre egyre népszerűbb „Szép fogások – Küldjön és nyerjen!” elnevezésű játékában, ahol jó néhány 2019. évre szóló KHESZ területi jegy kerül nemsokára kisorsolásra.

A feldolgozásra került őszi-téli hónapok fogási beszámolói tovább gyarapították az idei év már eddig is mennyiségi rekordot jelentő lajstromát, ahol az utolsó bejelentések között természetszerűleg már a „klasszikus” szezonális folyóvízi ragadozóhalas adatlapok dominálnak, de különlegességként feltűnik például egy késő őszi holtági „busaszörny” is.


Farkas Ádám busája a békésszentandrási Sirató-holtágból

A tavalyi mennyiséget csaknem duplázva, száztíz fölött jár az idén beküldött fogási beszámolók száma, ami nem csupán a szövetségi vízterületek halállományának egyre erősödő kondícióját mutatja, hanem azt is, hogy örvendetes módon egyre jobban bővül azon horgászoknak a köre, akik nem féltve fogási „titkaikat”, szívesen megosztják élményeiket a nagyközönséggel, amit ezúton is köszönünk!

Bár idei fogásokból még nem készült részletes elemző statisztika, annyi azonban már kitűnik, hogy az országos halfaji hierarchia arányszámaihoz képest a KHESZ berkekben ismét hangsúlyosabban vannak jelen a ragadozóhal fogások, ami jól mutatja a Körös-vidék rendkívül sokszínű, élővizeket is érintő bőséges horgászati kínálatát.


Havai Zsolt rendszeres beküldőként számos szép fogasfogással jelentkezett idén is

További kellemes tanulság, hogy nem csupán a legfrekventáltabb, a KHESZ vizek között legnagyobb, országos viszonylatban is ismert vízterületek adhatnak csodás fogási élményeket. A beérkezett beszámolók között számos olyan akad, ami ennek épp az ellenkezőjét igazolja.

Végső következtetéseket azonban annál inkább is korai volna levonni, mivelhogy még tart a játék. Ugyan már csak pár nap van hátra az évből és talán újabb ez évi szép fogásoknak nincs túl sok lehetőség a nyomába eredni, de a hátunk mögött hagyott szezon élményei fotók formájában bizonyára sokaknál ott lapulnak online eszközeik „agytekervényeiben”.


Cristian Stecli kettős-körösi csukája a kalsszikus szezonzáró fogások közé tartozik

Tehát aki eddig nem tette, most még néhány napig élhet annak lehetőségével, hogy 2018. évi szép fogásaival részt vegyen nyereményjátékunkon, amelynek záró momentumaként hamarosan 2019. évre szóló KHESZ éves általános típusú területi jegyek kerülnek kisorsolásra az idei év beküldői között!

  • 2018. évi fogások beküldésének határideje: 2019. január  7.
  • Nyereménysorsolás időpontja: várhatóan 2019. január 7-11. között

Szövetségünk kéri az esetlegesen még beküldésre kerülő beszámolóknál a határidő fokozott figyelembevételét (határidőn túl érkező beszámolót nem veszünk figyelembe), illetve az eddig beküldött fogások fogási listán történő szereplésének ellenőrzését.

A 2018. évi fogási beszámolók listája megtekinthető ITT.

A nyereményjátékban való részvétel feltételei megtekinthetők ITT.