Megrendezésre kerül a Megyei Feeder és a Megyei Pergető verseny

Tájékoztatjuk az érintett versenyzőket, hogy a KHESZ versenykiírásában soron következő két verseny, a 2021. május 15-16-án a Fűzfás-zugi holtági versenypályán megrendezésre kerülő Békés Megyei Egyéni Feeder Horgász Bajnokság, továbbá a 2021. május 16-án a Kettős-Körösön megrendezésre kerülő Békés Megyei Csónakos Pergető Verseny megrendezésre kerül.

Kiemelten felhívjuk a figyelmet versenyek lebonyolítása kapcsán a MOHOSZ vonatkozó eljárásrendi szabályaira és az azoknak való megfelelésre az alábbiak szerint. A részvételhez szükséges nyilatkozatot (NYILATKOZAT SPORTRENDEZVÉNYEN TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELHEZ V4) és a versenyzői regisztráció meglétét a regisztrációkor ellenőrizni fogjuk.

MOHOSZ XIII. számon elrendelt eljárásrend vonatkozó része:

25. Valamennyi horgász sportesemény, sportrendezvény, horgászverseny esetében a MOHOSZ azok meghirdetését – rendezői döntés esetén védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők részvétele mellett – támogatja, illetve engedélyezi a 13. pont előírásának figyelembevételével. Nézőnek nem minősül versenyzőnként 1 fő hivatalos segítő, a verseny- és szektorbíró, valamint a lebonyolításhoz szükséges technikai személyzet. A hatályos járványügyi jogszabályoknak, előírásoknak és a jelen tájékoztatónak megfelelő versenyszabályzat elkészítése és betartatása, a zárt körülmények és védőtávolságok biztosítása, annak ellenőrzése a versenyszervező szervezet (MOHOSZ, területi tagszövetség, horgászegyesület) vagy személy (hivatalos versenyszervező) kötelessége és felelőssége. Az OHSZK HSZI minden versenyre előírja az alábbi kötelező elemek biztosítását:

a) a többszörös fizikai érintést elkerülő, a lehető legkisebb szociális érintkezést biztosító sorsolási technika alkalmazása,

b) legalább 5 méteres védőtávolság a versenyzők, illetve 10 méteres védőtávolság a párosok, csapatok között,

c) egyéni, csomagolt étkeztetés biztosítása lehetőleg a helyszínen,

d) a lehető legkisebb szociális érintkezés a kizárólag a díjazottak részvételével megtartandó eredményhirdetésnél,

e) hivatkozás az aktuális eljárásrendi tájékoztató kötelező alkalmazására.

A versenyen csak az vehet részt, aki a jelen tájékoztató 2. sz. mellékleteként kiadott nyilatkozatot („Nyilatkozat sportrendezvényen történő részvételhez V4”) kitölti, aláírja és leadja a szervező képviselőjének.

A nyilatkozat az alábbi linken letölthető:

https://docs.khesz.hu/egyeb%20dokumnetum/2021/e_nyilatkozat_sporthoz_MOHOSZ_210403_ok.docx