Méternél nagyobb csuka a Körösből – indul az idei nyereményjáték!

A Körösviédéki Horgász Egyesületek Szövetsége idén is meghirdeti „Szép fogások – Küldjön és nyerjen!” elnevezésű nyereményjátékát, amelyre ezúttal is várja a KHESZ és tagegyesületeinek vizeiről érkező szép fogások beszámolóit. Az idei kiírás több változást is tartalmaz, legfontosabb azonban, hogy a nyereményalapba örvendetes módon ezúttal is KHESZ éves általános teljes jogú területi jegyek kerülnek.

Az idei fogások beküldői között 2019. évben is 20 db KHESZ éves általános teljes jogú területi jegy kerül kisorsolásra, illetve ajándékozásra, de a játék feltételei az alábbi ponton módosulnak:

  • Idei évben 6 kilogrammos alsó súlyhatár kerül bevezetésre a ponty és az amur halfajok esetében, az ennél kisebb példányokról szóló beszámolók nem vesznek részt a játékban.
  • Kérjük továbbá, hogy a többi méretkorlátozás alá eső halfaj esetében ne kerüljenek beküldésre alsó mérethatár közeli példányok.


Pontyok és amurok esetében idén már csak a minimum 6 kilogrammos
fogások kerülhetnek játékba

Továbbra is várjuk viszont a védett és/vagy a körösi halfauna ritkábban szem elé kerülő halainak hírét, illetve minden olyan beszámolónak is szívesen helyt adunk, amelyben a fogási körülmények fokozottan különlegesek.

A hallal történő kíméletes bánásmódra idén még inkább kérünk figyelmet fordítani: felkötött, véres, meggyötört halakról készült fotót nem teszünk közzé.

Az idei fogási lista jövő héttől kerül feltöltésre, amelyben máris jó néhány szép fogással találkozhatunk. Többek között egy hatalmas körösi csukával is, amely a napokban került horogvégre.


Príbelszki Tamás kapitális csukája már az idei fogásokat gazdagítja

A több mint egy méteres ragadozóhalat Príbelszki Tamás fogta március utolsó napján a Hármas-Körösön, némileg rendhagyó körülmények között. Az egészen pontosan 9010 g súlyú és 104 cm hosszú gyönyörű folyóvízi predátor stupekos harcsázás közben érkezett, amolyan meglepetés halként.

A horgász beszámolója szerint egy hatalmas felszíni rablással vitte el a nem éppen neki szánt csalit. Érdekesség, hogy jókora kinyúlt hasa volt, amelyben korábban bizonyára nagy mennyiségű ikrát hordozott. Néhány fotó után visszanyerte a szabadságát.

(A nyereményjátékban való részvétel feltételei ITT olvashatóak.)