Módszerek harca a Pokláson – a feederek jöttek ki jobban a csatából

A hétvége vasárnapján mintegy 16 csapat vállalkozott arra, hogy a szabályos horgászmódszerek adta lehetőségekkel élve, elhódítsa a „Módszerek harca” bajnoki címet a Poklás-csatornán. Elsősorban feeder-, rakós- és matcbotos technika jöhetett szóba, de ezek közül is leginkább a feederé, mint a túloldal meghorgászhatóságára legalkalmasabb módszeré lett jobbára a dicsőség.

Az egyébként nem túl aktív halak közül leginkább pontyok, amurok és a kárászok kerültek zsinórvégre, de partra a sok esetben előforduló halvesztés miatt már nem minden esetben.

A szebb fogásokért ezért igencsak kitartónak kellett lenni, bár a sekélyebb, nádtorzsás részek felé a kitartás egyre kevésbé jelentett bármit is, hiszen ezeken a részeken láthatóan jóval kevesebb hal tartózkodott.

Ez a mérlegelésnél derült ki igazán, ahol megmutatkozott, hogy a több fogást a vízterület mélyebb, kiszélesedő részén horgászó versenyzők könyvelhették el. A mezőny két szektorra osztása némileg kiegyenlítetté tette e különbséget, a végeredményt a csapattagok összeadott szektorhelyezései adták.

Persze szektoron belül kizárólag a fogások súlya tükrözte a tudást és szerencsét, az első két csapat 20 kiló körül zárt, az éllovasok mögött jócskán leszakadva szoros szektorcsaták egy-két hala döntötte el a dobogó még megmaradt kiadó helyét. A végelszámolásnál a bronzhelyről lecsúszó team egyik tagja némi tudván tudott vicces helyzetelemzéssel meg is jegyezte: „Nem igaz, hogy hat óra alatt nem tudott még egy kárász jönni!”

A horgászat már csak ilyen, gratuláltak végül a díjátadóan a jobbak a még jobbaknak, ahol Nemes Attila ügyvezető és a versenyzői minőségben is jelen lévő szövetségi alelnök, dr. Kutyej Lajos adta át a tárgynyereményeket.

A verseny legnagyobb hala egyébként egy közel 7 kilogrammos amur volt, a mezőny összfogása pedig valamivel több mint 85 kilogrammra rúgott.

Helyezés Csapattagok Pontszám Összfogás
1. Szatmári Roland 3 20.940 g
Téglás Béla
2. Kiss Mihály 4 18.760 g
Vidó György
3. Szigeti István 10 7.240 g
Klembucz István
4. Tóth Zoltán 12 7.540 g
Dr. Kutyej Lajos
5. Fekete István 13 7.020 g
Hajdú Zoltán
6. Puskás Sándor 13 5.180 g
Tóth Béla
Legnagyobb hal Téglás Béla amur 6,840 g

KHESZ
Fotó: Nemes Attila, Tószögi György