Női horgász VB Szolnokon – Békés megyei érdekeltséggel

Békés megyei horgász is képviseli hazánkat az idei női horgász világbajnokságon, amely hétvégén kerül megrendezésre a szolnoki Alcsi-Holt-Tiszán. Az edzésnapok után hivatalosan augusztus 26-27-én bonyolódó eseményen a magyar női válogatott kerettagjaként megyénk kiváló versenyhorgászának, Deli Ibolyának is szurkolhatunk, aki 2009-ben VB csapat bronzérmet szerzett,  2015-ben pedig  magyar bajnokságot nyert.


A női válogatott a VB helyszínen – Fotó: Deli Ibolya / facebook

A fenti fotó sorrendjében, Walter-Barna Diána, Gyulánszki Nikolett, Rudnay Csilla, Hoffer Réka, Kovács Hajnalka, Deli Ibolya összeállítású válogatottat irányító Magyar Gábor szövetségi kapitány mellett ott lesz másodkapitányi poszton a szintén Békés megyei versenyhorgász-kiválóság, a VB arany- és ezüst, illetve EB bajnoki címekkel büszkélkedhető Szilvási Szilárd is.

A rendezvényről dr. Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke tartott nemrégiben sajtótájékoztatót, melynek keretében a verseny jelentősége kapcsán hangsúlyozta, hogy tizenhét ország 154 versenyzője, valamint kísérőik, segítőik érkeznek hazánkba a 2017-es női horgász világbajnokságra.

Mint hozzátette, a horgász csapatvébén a női csapatunk esélyesnek számít az érmes helyezéseket illetően. A látványnak sem utolsó versenyre tehát már csak ennek okán is érdemes lesz kilátogatni és hazai pályán szurkolni a magyar lányoknak.


A teljes csapat (balról jobbra): Szilvási Szilárd 2nd kapitány, Deli Ibolya,
Walter-Barna Diána, Gyulánszki Nikolett, Magyar Gábor szövetségi kapitány,
Hoffer Réka, Rudnay Csilla, Kovács Hajnalka, Walter Tamás manager
kép: mohosz.hu