Pénteken rajtol a Félhalmi Nagyhalfogó – olaszországi különdíjjal

A Félhalmi-holtág ötös szakaszának külső partvonalát teljesen lefedve, több mint 60 csapat részvételével indul pénteken a minden évben töretlen népszerűségnek örvendő Pünkösdi Félhalmi Nagyhalfogó Verseny. A kedvelt szövetségi rendezvény nívós díjai mellé nemrégiben egy olaszországi felajánlás is érkezett.

Különdíj:

A Mincio Horgászat Olaszország felajánlása a győztes csapat két tagjának szól, akik egy négynapos, Mantova környéki Mincio folyói horgászkalandhoz nyerhetnek szállást, ellátást, csónakhasználatot, illetve igény esetén idegenvezetést. A győztesek részére szóló felajánlás értéke 300.000 Ft, melyet KHESZ mint a verseny szervezője ezúton is köszön. (A horgászengedély – 65 euró –, valamint utazás egyénileg fizetendő)

A verseny részletes kiírása, szabályai:

Időpontja: 2017. június 2-4.

Helye: Félhalmi holtág „ötös” szakasza (a holtág horgásztanyák felőli végétől)

Regisztráció: június 2. péntek. 11 órától 11 óra 30 percig a Félhalmi „ötös” holtág végén a Körösvidéki Sporthorgász Egyesület horgásztanyájának udvarán a büfénél (a helyszínen napi horgászjegy, éves horgászjegy váltható)

  • horgászhelyek sorsolása: 11:15
  • kisorsolt helyek elfoglalása 11:30-12:00
  • verseny (etetés) kezdete (kürtszó jelzi): június 2. 12:00
  • verseny vége: június 4. vasárnap 10:00 (kürtszó jelzi)
  • eredményhirdetés június 4. vasárnap 11:00 (a holtág végén a horgászanya-büfé udvarán).

Nevezési határidő: 2017. május 26. péntek 12:00 (Nevezni a KHESZ Székházában személyesen, telefonon a 66/328-945-ös telefonszámon munkaidőben, illetve e-mailen az info@khesz.hu címen lehetséges.)

A részvétel korlátozott. A versenybe 60 csapat nevezését tudjuk elfogadni!

A versenyben résztvevő nagyszámú csapat miatt a verseny alkalmával a Félhalmi ötös holtág teljes szakasza lezárásra kerül.

A verseny nyílt, megyén belüli és kívüli, valamint külföldi versenyzők jelentkezését egyaránt elfogadjuk a versenykiírás feltételeinek elfogadása mellett.

Kérjük részvételi szándékukat jelezzék a fentiek alapján a KHESZ-nek telefonon, e-mail-en vagy a KHESZ irodájában személyesen. A nevezés elfogadásának feltétele az érvényes horgászathoz szükséges okmányok megléte, mely a helyszínen ellenőrzésre kerül. Határidő utáni és helyszíni nevezést a fokozott érdeklődés miatt nem áll módunkban elfogadni. (A KHESZ által kiadott – a holtágra nem szóló – különböző típusú éves területi jegyeket a verseny idejére elfogadjuk.)

Nevezési díj: 5 000 Ft/csapat, mely díjat csekken, átutalással kérünk legkésőbb 2017. május 26. péntek 12 óráig befizetni. Csekk kérhető a KHESZ irodájában, vagy egyeztetés alapján postán is. (csekken és átutalásnál kérjük közleményként feltüntetni: „Pünkösdi Félhalmi nevezési díj”) A nevezési díj helyszíni regisztrációkor történő befizetését kérünk előzetesen a nevezéskor jelezni. Számlaszám: OTP 11733003-20030188

A verseny szabályai:

  • a versenybe kétfős csapatok jelentkezését várjuk.
  • a versenycsapatok részéről mindennemű horgászattal kapcsolatos tevékenységet kizárólag az adott csapat két tagja végezhet.
  • a versenyzők előre sorsolt helyeken (horgászállásokon) versenyeznek. A sorsolás – a nagyszámú csapat jelentkezése miatt, a korábbi évek tapasztalatai alapján a gyors helyfoglalás érdekében – a jelentkezési sorrend alapján a versenycsapat létszám által meghatározott számsorból számhúzással történik, a húzott számok az előre elkészített helyfoglalási táblázat (véletlenszerűen meghatározott helyfoglalási rács) alapján határozzák meg a horgász helyet.
  • az értékelésbe kizárólagosan az élve mérlegelt méretkorlátozott és tilalmi idővel védett (napi darabszám korlátozással szabályozott) hal számít be méretkorlátozásra tekintettel. A rendezők a mérlegelést folyamatosan végzik, (visszahelyezés esetén matrac, fertőtlenítő használata javasolt) a mérlegelésig a kifogott hal tárolása kíméletesen, a hal méretének megfelelő szákban, pontyzsákban, pányvázva történhet.
  • az eredménybe a csapatok által kifogott hal összsúlya grammban kerül beszámításra, (holtverseny esetén a versenybírók állásfoglalása alapján a kifogott halak darabszáma, vagy a legnagyobb egyedsúlyú kifogott hal dönt.)
  • a versenyen horgászni versenyzőnként két horgászbottal, minden nemű szabályos horgász készséggel és módszer alkalmazásával lehet (feeder, bojlis készség, match, stb.)
  • a verseny partról történik (etetés kizárólag a kisorsolt horgászhelyről lehetséges), csónak, etetőhajó, egyéb – nem partról horgászkészség által bejuttatott – etetésre használt vízen úszó eszköz használata tiltott.
  • a versenyszabályokat, a KHESZ Helyi Horgászrendjét és a MOHOSZ Országos Horgászrendjét be nem tartó csapatok a versenyből azonnal kizárásra kerülnek
  • a versenykiírásban nem szabályozott, egyedi kérdésekben a versenyszervezők állásfoglalása a mérvadó.

Díjazás:

  • 1-3. helyezett csapat tagjai éremben, serlegben és a támogatók által értékes tárgyjutalomban részesülnek
  • az 1. helyezett csapat tagjai a KHESZ által kiadott területi jegyben részesülnek
  • a legnagyobb halat kifogó csapatot különdíjjal jutalmazzuk
  • Különdíj: A Mincio Horgászat Olaszország felajánlása a győztes csapat két tagjának szól, akik egy négynapos, Mantova környéki Mincio folyói horgászkalandhoz nyerhetnek szállást, ellátást, csónakhasználatot, illetve igény esetén idegenvezetést. A győztesek részére szóló felajánlás értéke 300.000 Ft, melyet KHESZ mint a verseny szervezője ezúton is köszön. (A horgászengedély – 65 euró –, valamint utazás egyénileg fizetendő)

A verseny csapadékos idő esetén is megtartásra kerül, a résztvevő csapatokat csapadékos idő esetén felázott földutas közlekedés (kemény terep) várja. Gyomaendrőd, vagy Köröstarcsa felől a Hármas-Körös bal parti árvízvédelmi töltésén közlekedéshez külön engedély szükséges. (Megvásárolható a gyomaendrődi horgászboltokban).

A verseny ideje alatt bekövetkezett balesetekért, eltulajdonított tárgyakért a rendező felelősséget nem vállal.

Információ, elérhetőségek:

  • Rendező: Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége
  • Információ: Fehér Csaba +36 (30) 498-49-27 halászati őr (versenyszervező); Scherk László +36 (30) 694-36-37 halászati őr (versenyszervező); Varjú Tibor +36 (30) 286-8404 halászati őr (versenyszervező)


A 2016. évi verseny egy szép fogása